Djinn 14.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam, mam w przedpokoju jakieś 1,2 x 1,5 m starego parkietu. Dziś doszedłem do wniosku, że trzeba go odnowić. Za pomocą rąk własnych i szlifierki oscylacyjnej zeszlifowałem warstwę wierzchnią, która nijak miała się do lakieru. Teraz cały parkiet jest jasny i czysty. Pytanie do Was, eksperci: jak go pomalować/zawoskować tak, aby można było w ten sam dzień spać w pokoju obok ? Zależy mi też na szybkości schnięcia ewentualnego lakieru ze względu na charakter przedpokoju. Nie zależy mi na jakimś ekstra kolorze, może lekko przyciemnić (widziałem lakier w kolorze sosny). Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.02.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 najszybciej..bez specjalnych efetkow..stara metoda na szybko przy malych metrach..nitrolack bez podkladu..3-4 razy..co 12 godzin warstwa mniej wiecej..przejsc po tem mozna po jakis 2-3 godz.. aby sie nie przytruc..to wziołbym..olejowosk np osmo z casto i zaolejował..na wieczór do rana masz suche..na drugi dzien powtórzył operacje nie przytrujesz sie a zabezpieczysz posadzke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 15.02.2009 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 M&M co do parkietu nic Ci nie pomogę, ale podoba mi się ten login sama takiego używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Djinn 15.02.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 ... aby sie nie przytruc..to wziołbym..olejowosk np osmo z casto i zaolejował..na wieczór do rana masz suche..na drugi dzien powtórzył operacje nie przytrujesz sie a zabezpieczysz posadzke.. A ten olejowosk to da połysk? Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim. No i w jakich cenach się plasuje bo nie usmiecha mi się wydawać majątku na podpicowanie kawałka podłogi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 jakies 120zł zdaje sie w casto kosztuje..połysk ..no nie bardzo jakas paste woskowa musiałbys kupic i nawoskowac do polysku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Djinn 15.02.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 hmmm .... sporo. Widziałem ostatnio w Casto wosk, puszka chyba 0,7l koszt 30-40 zł. Co mi da sam taki wosk ? Czy zawsze konieczny jest lakier na parkiet czy wystarczy taki wosk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.02.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 to z blanchopn albo syntilora..wez i zrob tym osmo jest drogie fakt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts