Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stary parkiet - szybka renowacja

Djinn

Recommended Posts

Witam,

mam w przedpokoju jakieś 1,2 x 1,5 m starego parkietu. Dziś doszedłem do wniosku, że trzeba go odnowić. Za pomocą rąk własnych :) i szlifierki oscylacyjnej zeszlifowałem warstwę wierzchnią, która nijak miała się do lakieru. Teraz cały parkiet jest jasny i czysty.

Pytanie do Was, eksperci: jak go pomalować/zawoskować tak, aby można było w ten sam dzień spać w pokoju obok ? Zależy mi też na szybkości schnięcia ewentualnego lakieru ze względu na charakter przedpokoju.

Nie zależy mi na jakimś ekstra kolorze, może lekko przyciemnić (widziałem lakier w kolorze sosny).

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

M&M

najszybciej..bez specjalnych efetkow..stara metoda na szybko przy malych metrach..nitrolack bez podkladu..3-4 razy..co 12 godzin warstwa mniej wiecej..przejsc po tem mozna po jakis 2-3 godz..

aby sie nie przytruc..to wziołbym..olejowosk np osmo z casto i zaolejował..na wieczór do rana masz suche..na drugi dzien powtórzył operacje nie przytrujesz sie a zabezpieczysz posadzke..

... aby sie nie przytruc..to wziołbym..olejowosk np osmo z casto i zaolejował..na wieczór do rana masz suche..na drugi dzien powtórzył operacje nie przytrujesz sie a zabezpieczysz posadzke..

A ten olejowosk to da połysk? Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim. No i w jakich cenach się plasuje bo nie usmiecha mi się wydawać majątku na podpicowanie kawałka podłogi ...