Ela i Zibi 15.02.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Szukamy wkładu do kominka dogrzewającego dom. Moc najlepiej w okolicach 14kW. Śledząc rynek ciężko jest podjąć decyzję, bo każdy sprzedawca zachwala swój produkt.Jakiej firmy wkłady są najlepsze? Jakie modele polecacie.Mam nadzieje, że podzielicie się swoimi doświadczeniami i wiedzą nt wkładów kominkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 15.02.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Szukamy wkładu do kominka dogrzewającego dom. Moc najlepiej w okolicach 14kW. Śledząc rynek ciężko jest podjąć decyzję, bo każdy sprzedawca zachwala swój produkt. Jakiej firmy wkłady są najlepsze? Jakie modele polecacie. Mam nadzieje, że podzielicie się swoimi doświadczeniami i wiedzą nt wkładów kominkowych. No cóż, każdy poleci co ma. Ja mam Dovre 2180 CBC i nie narzekam. http://dovre.com.pl/upload/Image/wklady/2180cbs.jpg Dovre 2180 CBC Dane techniczne: Wydajność cieplna: - nominalna - 15 kW - maksymalna - 20 kW Paliwo:suche drewno liściaste Podłączenie do przewodu kominowego: 200 mm pionowo (na wpust ) materiał wykonania: żeliwo wysokiej jakości waga: 190 kg W okolicach 14 kW jest taki: Dovre 2175 CBS Dane techniczne: Wydajność cieplna: - nominalna - 10 kW - maksymalna - 13 kW Paliwo:suche drewno liściaste Podłączenie do przewodu kominowego: 150 mm pionowo (na wpust ) materiał wykonania: żeliwo wysokiej jakości waga: 160 kg Tu jest cała oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 15.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Szukamy wkładu do kominka dogrzewającego dom. Moc najlepiej w okolicach 14kW. Śledząc rynek ciężko jest podjąć decyzję, bo każdy sprzedawca zachwala swój produkt. Jakiej firmy wkłady są najlepsze? Jakie modele polecacie. Mam nadzieje, że podzielicie się swoimi doświadczeniami i wiedzą nt wkładów kominkowych. No cóż, każdy poleci co ma. Ja mam Dovre 2180 CBC i nie narzekam. http://dovre.com.pl/upload/Image/wklady/2180cbs.jpg Dovre 2180 CBC Dane techniczne: Wydajność cieplna: - nominalna - 15 kW - maksymalna - 20 kW Paliwo:suche drewno liściaste Podłączenie do przewodu kominowego: 200 mm pionowo (na wpust ) materiał wykonania: żeliwo wysokiej jakości waga: 190 kg W okolicach 14 kW jest taki: Dovre 2175 CBS Dane techniczne: Wydajność cieplna: - nominalna - 10 kW - maksymalna - 13 kW Paliwo:suche drewno liściaste Podłączenie do przewodu kominowego: 150 mm pionowo (na wpust ) materiał wykonania: żeliwo wysokiej jakości waga: 160 kg Tu jest cała oferta. Fajny ten kominek ale ta cena 6100 słyszłam, ze kominki podrozaly bo euro drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.02.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 6k pln ? ta cena jest absurdalna .... sam mam Turbo Fonte http://mirolesfoyers.pl/wklady_turbofonte/index.php?kominki=737 do nabycia za mniej niż połowę 6k .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 15.02.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 6k pln ? ta cena jest absurdalna .... sam mam Turbo Fonte http://mirolesfoyers.pl/wklady_turbofonte/index.php?kominki=737 do nabycia za mniej niż połowę 6k .... a masz go z dgp? Parametry podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 bez DGP ....kominek zawsze miał być typowo rekreacyjny, tzn. do piwa i orzeszków, jak najmniej obsługowy,ten ma system przejrzystej szyby, jest przystosowany do palenia ciągłego, latwo się czyści, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 15.02.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 6k pln ? ta cena jest absurdalna .... sam mam Turbo Fonte http://mirolesfoyers.pl/wklady_turbofonte/index.php?kominki=737 do nabycia za mniej niż połowę 6k .... Ten 737 to inny "kaliber". Z moim Dovre mozna porównać z kolekcji Turbo Fonte: 8007 A i jego cena to ok. 6 tys. zl. Ja za swój zapłaciłem w ubiegłym roku 4500 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.02.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 nie wiem jaki to "kaliber" wkład spełnia wszystkie moje wymagania, cóż więcej trzeba ? jak to mówią: skoro nie widać różnicy, itd .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 15.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Mam Tarnawę 14kW. Swego czasu na forum był klub entuzjastów tego kominka. Prosty do podłączenia (fi 15cm) - prosty w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 23.02.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ten Dovre to chyba najtanszy wklad z 100% doprowadzeniem powietrza z zewnatrz. Patrzylem na Arysto 10 i KFD Eco 70 i obydwa maja wprawdzie podlaczenie z zewnatrz ale nie calkowite. Planowalem wczesniej dynamica ale dystrybutor mnie olewa, a przy tym kursie euro to ... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 23.02.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A co sądzicie o wkładach z http://www.kratki.plZuzia Oliwia etcZuzie można kupić za niecałe 2k złociszy (szyba z pirolizą + doprowadzenie powietrza z zewnątrz) Taranowa to koszt 5-8 K zł -fajny wkład szczególnie po drobnej modyfikacji (nawiercenie otworu w popielniku) ale ta cenageneralnie ciekawe kiedy to się zwróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 23.02.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A co sądzicie o wkładach z http://www.kratki.pl Zuzia Oliwia etc Było już o tym dziesiątki razy, poszukaj. Jam mam Zuzię i działa. Ogrzewam w powiedzmy 60% kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 23.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wiem wiem wiem Czytałem Twoje opinie I już prawie się zdecydowałem Ale fajnie jak ktoś jeszcze po kilku latach użytkowania się odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 23.02.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wiem wiem wiem Czytałem Twoje opinie I już prawie się zdecydowałem Ale fajnie jak ktoś jeszcze po kilku latach użytkowania się odezwie Mną się nie sugeruj bo obsługiwałem z życiu tylko 2 różne wkłady, jakiś spec może się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 23.02.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jak już pisałem wyżej Można kupić super hiper z bajerami za 8-20 kzłotychTylko kiedy to się zwróci biorąc za wykładnie tylko względy ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 23.02.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jak już pisałem wyżej Można kupić super hiper z bajerami za 8-20 kzłotych Tylko kiedy to się zwróci biorąc za wykładnie tylko względy ekonomiczne Różnica między porządnym kilkuletnim winem a sikaczem też się nie zwróci, a oba we łbie zamąca hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts