Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Realne skutki kryzysu

Szelma29

Recommended Posts

Nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w Castoramie, ani w Biedronce
Myślałam,że coś tam machnąłeś o castoramie w swoich poprzednich wypowiedziach,jeśli nie to sorry,ale o biedronce to się już rozpędziłeś.

zbigmor,powtórzę to ze nie widać u nas kryzysu,nie znaczy że go nam nie szykują.Nie mam tu żadnej misji do spełnienia i nie mam zamiaru tu nikomu nic narzucać.Mam tylko nadzieję ,że "im" nie wyjdzie.Coraz więcej ludzi uświadamia sobie co tak na prawdę kryje się za "kryzysem","agendą 21","NATO","NWO".Czym pachnie rząd globalny.Nawet w mediach pojawia się coraz więcej na temat takich rodzin masonów jak Rockefeller,czy Rothschild ,coraz głośniej o grupie Bilderberg.

... cytowanie tu cudzych opinii niewiele zmieni.

?

Pozdrawiam. :wink:

Odniosę się jeszcze do wypowiedzi lumpa praskiego:

Jak swoja wiedze czerpiesz z tego rodzaju filmikow to - sorry Winnetou , ale bez komentarza.

Bawią mnie osoby ,które nie używają argumentów tylko teksty typu "wiedza".

• Odpowiedzi 230
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

media doskonale wykorzystują sytuację, dolewając jeszcze oliwy do ognia - i właśnie za to je winię. Bo co innego przekazać informację o kryzysie, a co innego przekazywać wyolbrzymione opinie na temat kryzysu.

Tak jak pisałem: rolą mediów jest podawanie informacji.

Z tym się zgodzę Bigbeat,to się nazywa manipulacja i do tego są wykorzystywane.Ale "podawaniem informacji" tego bym nie nazwala,raczej przekazanie tego co im powiedziano,czyli takie info,które mamy usłyszeć."Podawać informację" można wtedy,kiedy się w czymś uczestniczyło,niestety ważne dyskusje i decyzje odbywają się/zapadają za "zamkniętymi drzwiami".

Pozdrawiam.

Nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w Castoramie, ani w Biedronce
Myślałam,że coś tam machnąłeś o castoramie w swoich poprzednich wypowiedziach,jeśli nie to sorry,ale o biedronce to się już rozpędziłeś.

zbigmor,powtórzę to ze nie widać u nas kryzysu,nie znaczy że go nam nie szykują.Nie mam tu żadnej misji do spełnienia i nie mam zamiaru tu nikomu nic narzucać.Mam tylko nadzieję ,że "im" nie wyjdzie.Coraz więcej ludzi uświadamia sobie co tak na prawdę kryje się za "kryzysem","agendą 21","NATO","NWO".Czym pachnie rząd globalny.Nawet w mediach pojawia się coraz więcej na temat takich rodzin masonów jak Rockefeller,czy Rothschild ,coraz głośniej o grupie Bilderberg. nic mi to nie mówi :o

... cytowanie tu cudzych opinii niewiele zmieni.

?

Teraz zrozumiałem o co tobie chodzi. Jeśli sugerujesz, że różne organizacje dążą do sytuacji kryzysowej w naszym kraju to nie będę się sprzeczać. Wygląda mi to na wróżenie, ale nie mi oceniać. Być może to one popychają media do straszenia kryzysem. Nie zmienia to faktu, że jeśli w wiadomościach dzień w dzień będzie się powtarzać że kryzys nadchodzi to najpierw uwierzą w nią osoby niezorientowane (np. bezrobotni i emeryci), później pracownicy firm (będą szczęśliwi, że ich ten temat jeszcze nie dotyczy) i w końcu prawie wszyscy w to uwierzą. Na co się to przekłada pisałem już wcześniej.

zbigmor,jeśli to Wygląda mi to na wróżenie to na prawdę będę happy,tak jak z Nibiru,czy z przebiegunowaniem(he,he),choć to inna bajka,ale równie strachliwa co globalna.

najpierw uwierzą w nią osoby niezorientowane (np. bezrobotni i emeryci)
Myślisz ,że bezrobotni i emeryci tu nie zaglądają?Może poczują się urażeni,że podciągasz ich pod pierwszą grupę niezorientowanych?

Bezrobotni kojarzą mi się z obibokami-naciągaczami,a emeryci z kwestią w filmie "Killer"-...tylko nie zapomnij pan o emerytach... :D

P. :wink:

zbigmor,jeśli to Wygląda mi to na wróżenie to na prawdę będę happy,tak jak z Nibiru,czy z przebiegunowaniem(he,he),choć to inna bajka,ale równie strachliwa co globalna.
najpierw uwierzą w nią osoby niezorientowane (np. bezrobotni i emeryci)
Myślisz ,że bezrobotni i emeryci tu nie zaglądają?Może poczują się urażeni,że podciągasz ich pod pierwszą grupę niezorientowanych?

Bezrobotni kojarzą mi się z obibokami-naciągaczami,a emeryci z kwestią w filmie "Killer"-...tylko nie zapomnij pan o emerytach... :D

P. :wink:

No to ci z którymi ci się kojarzą raczej tu nie zaglądają :D

Ha.Ha...Już jednego bana dostałam.(5 mar.).

Właśnie słucham transmisji z konferencji z Strasburga...padło pytanie o miejsce Rosji i ...przerwało połączenie...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozwolę sobie zacytować Flexus'a na temat obecnego kryzysu:"To będzie trwało aż stosunki międzynarodowe, aż gospodarka na całym świecie i w poszczególnych krajach, zwłaszcza w Europie i Stanach Zjednoczonych, ulegną głębokim przeobrażeniom. A ponieważ opór przed przeobrażeniami jest i będzie ogromny, więc nie nastąpią prędko".

I patrząc na to co ustalono na G 20 ,to trafił w sedno,ale z tym tematem przenoszę się do innego wątku.

Pozdrawiam.

To, ze gospdarka amerykanska musi ulec glebokim przeobrazeniom nie ulega wapliwosci - nawet dla przecietnego wyborcy - stad glosowano na Baracka Obame a nie starzejacy sie establishment w osobie McCaina . :D

Praktyczna rola Rosji jest pograzanie sie w coraz glebszym kryzysie , picie na umor i dostarczanie broni mudzahedinom w Afganistanie. oraz proby poszerzenia strefy wplywow na Bliskim Wsch , ale Iran nie da bo Rosji tez nie lubi na dluzsza mete :D

Gdy spadly ceny ropy - Rosja przestala sie liczyc.

No, moze jeszcze podokuczac sasiadom - ale mocarstwowe mrzonki - Czyngis - han i tego typu super produkcje odeszly w przeszlosc. :D

Gość ZW
"Que sais-je?" to ulubiony cytat Victora Klemperera( filolog niem. pochodzenia żydowskiego,pisał o barbarzyństwie III Rzeszy) z M. Montaigne'a.Tak nawiązałam do teorii Badija.A Ty mi tu teraz z frans wyskakujesz i nie wiem, mam się na to obrazić? :wink:

Nie obrażaj się. frans jest cool :D

PS: Wpisałem w google "teoria Badija" i wyskoczyło "forumowicz to brzmi dumnie".

Już nie będę się więcej pogrążał...

lump praski.Fajna teoria...podaj konkretne przykłady,co robi Obama,aby

gospdarka amerykanska musi ulec glebokim przeobrazeniom

A Iran to nie tylko Rosji

... nie lubi na dluzsza mete
,bo nie tylko ona chce swoją łapę położyć na jego ropie...A Rosja to główny dostawca broni Iranu.Stąd ten nacisk Obamy na Rosję podczas G20,aby cyt."aktywnie przyłączyła się" do osłabienia Iranu i zrezygnowała z "pomocy"nuklearnej.Ponoć doszli do porozumienia w tej sprawie,jak to Obama rzecze"rozmowy były produktywne".Nie dogadały się tylko chopy w sprawie Gruzji,inaczej ten problem postrzegają.Na mój nos to jakaś wojenka w tym rejonie chodzi po głowie "Amerykańcom".

P.

lump praski.Fajna teoria...podaj konkretne przykłady,co robi Obama,aby
gospdarka amerykanska musi ulec glebokim przeobrazeniom

Jedna z szanownych Pań wcale nie przeczy drugiej.

Niewątpliwie przy wyborze Obamy rozpalone zostały nadzieje na prawdziwe reformy. A że te nadzieje szybciutko zgasły, to już osobna kwestia.

Jedna z szanownych Pań wcale nie przeczy drugiej.

Niewątpliwie przy wyborze Obamy rozpalone zostały nadzieje na prawdziwe reformy. A że te nadzieje szybciutko zgasły, to już osobna kwestia.

Ależ przeczy ,miałam przyjemność już wcześniej z lumpem praskim i wiem,że pisząc

To, ze gospdarka amerykanska musi ulec glebokim przeobrazeniom nie ulega wapliwosci - nawet dla przecietnego wyborcy - stad glosowano na Baracka Obame
,ma na myśli tak dosłownie,czyli Obama zmieni gospodarkę.A ja uważam,(tak jak Ty),że to złudne nadzieje,tyle ,że Amerykańcy(i tu się z Tobą nie zgodzę) na oczy jeszcze nie przejrzeli,a wręcz przeciwnie,zyskał jeszcze większe poparcie.

Więc mi tu nie wciskaj kitu :D

lumpie praski,oczywiście każdy może mieć swoje zdanie. :D

Przepraszam, że się wtryniam w środek dyskusji, ale odczułam dzisiaj realny skutek kryzysu. W pracy wynieśli ekpres do kawy i zwinęli kawę, herbatę i mleko! Napisali tez maila, że to z powodu kryzsysu! To się nazywa draństwo. To już musi być straszny kryzys, że oszczędność na kawie pomoże.