magpie101 28.05.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Wojtek podoba mi sie odkad horyzont wstawil propozycje projektu na swoja stronke , uwielbiam takie proste parterowki. My budowalismy iryska z horyzontu i juz mieszkamy. W wojtku brakuje mi jedynie skrytki - spizarni ale jak ogladalam projekt to ja bym ja zrobila przy kuchni kosztem wc. Co bedziecie klasc na dach? I mam pytanie odnosnie dziennika, w ktorym bardzo duzo postow jest pustych... Pozdrawiam i bede sledzic postepy budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 28.05.2009 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam. Na dach kładziemy dachówkę, ekipa już umówiona na początek sierpnia więc jeszcze trochę trzeba poczekać. Skrytki/spiżarni nie robiliśmy bo za bardzo nie było gdzie a z wc przy kuchni nie chcieliśmy zrezygnować. Na szczęście pod częścią garażową mamy piwnicę więc tam można to i owo wrzucić. Również w piwnicy będzie się mieściła kotłownia. Co do pustych postów to nie wiem jak je usunąć żeby nie straszyły ewentualnie wrzucę tam jakieś zdjęcia. Pozdrawiam i dzięki za kibicowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.05.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 W projekcie jest strop drewniany i dlatego mam pytanie dlaczego u Was strop wylewany? Pytam tak z ciekawosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 29.05.2009 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Tempo ekspresowe ..... A mi w tym projekcie brakuje garderoby i pralni , daltego jestem ciekawa czy ktos robi/zrobi tego typu zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 29.05.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Pralnia będzie tam gdzie w oryginale jest pomieszczenie gospodarcze a piętro niżej w piwnicy będzie kotłownia. Strop w projekcie był faktycznie drewniany ale my na etapie adaptacji zmienilismy na terive. Dlatego że nie chcieliśmy robić sufitów gipsowo-kartonowych czy jak tam się to fachowo nazywa i kiedyś w przyszłości gdyby zaszła taka potrzeba można w prosty sposób postawić piętro i rozbudować domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 ojeju to trzymam kciuki i zycze szybkiego powrotu do zdrowia !!! a gwozdziom mowimy ...zdecydowane NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 26.06.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dzieki. Teraz to będę pewnie do końca życia się patrzył pod nogi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 03.07.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 witam . ile sztuk cegły porotherm trzeba kupić na taki dom. u mnie trwają warunki zabudowy ale cegłę bym już kupił pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 04.07.2009 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam. Na dom wystarczy około 30 palet porotherm 25cm i 7 palet porotherm 11,5 cm. do tego doszło chyba z 5 palet cegły pełnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.07.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Piorunem wam idzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 04.07.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 dziękuje za odp. zaraz przelicze to na m2 ,a co do ostatniej wypowiedzi to się dołączam faktycznie praca idzie na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 06.07.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Obecnie nadzór nad budową przejęła moja żona bo ja wciąż w szpitalu i to dzięki niej prace posuwają się ostro do przodu. Co kobieta to kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monak78 14.07.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam,,śliczny ten państwa Wojtek,my jestesmy na etapie wyboru projektu i zdawało mi sie ze juz znalazłam odpowiedni ,ale dzis odkryłam "Wojtka"i chce własnie taki dom,tylko my panujemy dom z drewna,jesli mozna wiedzieć gdzie, panstwo budują ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 16.07.2009 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam. Domek budujemy w Wielkopolsce w okolicach Konina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.07.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A jaki kolor elewacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 23.07.2009 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Kolor elewacji jasny ale jeszcze nie wybieraliśmy nic konkretnego ponieważ tynk na elewacji będziemy robić dopiero na wiosnę na sam koniec żeby się nie ubrudził i nie zniszczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 25.07.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 witam śledzę jak powstaje Pana dom od początku i jestem zdecydowany na ten projekt, mam jednak małe obawy co do jego rozmiarów, czy uważa Pan Wojtka za duży dom stojąc przed nim, czy sprawia wrażenie wielkiego domu czy jeszcze mieści się w normie "mały, skromny domek" i czy czuje się przestrzeń wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 26.07.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam. Pytanie trudne ale postaram się odpowiedzieć. Gdy z żoną szukaliśmy projektu mieliśmy określone mniej więcej kryteria jaki dom chcemy wybudować. Miał to być domek o powierzchni użytkowej około 100m2, parterowy z garażem w bryle domu z dwu spadowym dachem. Po przejrzeniu setek projektów w internecie w grę wchodziły tylko dwa: pierwszy był Wojtek a drugi Irys z tej samej firmy projektowej. Wybraliśmy Wojtka ponieważ bardziej nam odpowiadał układ pomieszczeń a w szczególności usytuowanie pomieszczenia gospodarczego w którym pierwotnie miała się mieścić kotłownia (obecnie kotłownia została definitywnie przeniesiona do piwnicy do której wejście jest tylko z zewnątrz budynku, chodziło nam o to żeby w przypadku gdy się nakopci z pieca nie śmierdziało w domu dymem, natomiast w pomieszczeniu gospodarczym będziemy mieli pralnię). Domek z zewnątrz wygląda całkiem sympatycznie nie wydaje nam się zbyt duży bo taki nie jest. Żeby lepiej wyglądał zmieniliśmy kąt nachylenia dachu do około 30 stopni ( w oryginale jest 16 ) Jeśli chodzi o wnętrze to salon prezentuje się rewelacyjnie jest duży przestrzenny, dodatkowo wejście do części sypialnianej z salonu jest szerokości około 160cm i wysokie pod sam sufit co dodatkowo powiększa optycznie salon również na wejściu do salonu nie robiliśmy żadnych futryn tylko wejście wysokie praktycznie do stropu. Końcowa wysokość pomieszczeń od posadzki (po wylewce) do sufitu to około 280 cm więc całkiem przestrzennie. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z domku i wiemy że trafiliśmy z projektem w dyche. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 26.07.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 O dzięki. O to nam właśnie chodziło.Wiele osób z naszego otoczenia wybudowało domy, które na projekcie wydawały się skromne i małe a w rzeczywistości są ogromne. Tego się obawialiśmy, zależy nam na tym, żeby dom nie był ogromny ale sprawiał wrażenie przestrzennego wewnątrz. Czekamy na kolejne fotki i relacje z budowy Wojtka.PozdrawiamBasia i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 15.08.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Hi, Czekamy na kolejne fotki i zdarzenia z pola walki Wojtek. Mamy nadzieję, że wszystko ok i że, nie burzycie Wojtka. My już w październiku ruszamy z fundamentami (jeżeli państwo nas nie zatrzyma oby nie) i jeżeli dopisze pogoda. Pozdrawiamy Basia i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts