lump praski 17.10.2009 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Bo poddasze wyszlo calkiem duze albo takie sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 17.10.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Bo poddasze wyszlo calkiem duze albo takie sie wydaje. Ja też się nad tym zastanawiałam! Tak pomyślałam, że gdyby na zdjęciu pojawił się człowiek, albo dwa - w punktach strategicznych, to łatwiej było by ocenić, jak tam wysoko jest!? I czy naprawdę fajnie!? Więc prośbę mam - postaw ludzi na zdjęciu a my się będziemy zachwycać urodą - poddasza! Coraz bardziej mi się ten Wojtek podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 18.10.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 witam. mysle ze zdjecie da sie zorganizowac. natomiast wracając do tematu poddasza to nie podnosiliśmy wojtka o ani nawet jeden pustak. dach opiera się na stropie. na środku poddasza jest około 1,9m wysokości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 19.10.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Przeczytałem cały dziennik. Lubię parterowe domy.Podoba mi się zejście do piwnicy.I fajnie wyszło to poddasze.Zazdroszczę ci umiejętności notowania wszystkich kosztów, chciałbym się tego nauczyć.Szybko budujecie. pozdrawiam was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 20.10.2009 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Poddasze po prostu powala ! Wyszedl loft , jak slowo daje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOUNTY2010 24.10.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Zaglądam od dawna w dziennik budowy Wojtka i muszę powiedzieć: świetny projekt oraz profesjonalne wykonanie. We wcześniejszych postach wspomniano o zdjęciach poddasza... a jak wygląda sprawa wejścia/schodków na poddasze tj. umiejscowienie ich w projekcie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 25.10.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam. W projekcie wejście na strych/poddasze przenieśliśmy do pralni, są to zwykłe schody strychowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 25.10.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witaj Przemek! Cały czas do przodu! Gratuluję zamknięcia domku!Ja też rozważam podłogówkę w części domu, a w sypialniach grzejniki. Zastanawiam się jednak nad celowością tego zabiegu. A cóż to za energooszczędne grzejniki? Na czym polega ich fenomen?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 25.10.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam. Co do grzejników to tutaj http://www.kermi.pl/Polnisch/Heizen/Flachheizkoerper/Therm_X2/Energie_sparen/index.phtml można sobie poczytać o grzejnikach które zakupiliśmy. Polecił je nam majster który robi u nas ogrzewanie w domku. Co do celowości zastosowania grzejników w sypialniach to chodziło nam o w miarę szybką możliwość regulacji temperatury. A podobno przy ogrzewaniu podłogowym proces zwiększania/zmniejszania temperatury jest bardziej czasochłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 25.10.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Co do celowości zastosowania grzejników w sypialniach to chodziło nam o w miarę szybką możliwość regulacji temperatury. A podobno przy ogrzewaniu podłogowym proces zwiększania/zmniejszania temperatury jest bardziej czasochłonny. Akurat z tym się zgodzę! Zwłaszcza, że śpię przy grzejniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.12.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img137.imageshack.us/img137/4579/mikoajzlodu.jpgZdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobroć wśród Was gości.By Wam wszystko pasowało...By kłopotów było mało...Byście zawsze byli zdrowi...By problemy były z głowy...By się wiodło znakomicie i wesołe było życie!Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy wszystkim przez cały Nowy Rok 2010. Życzymy, aby dla Was był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe i społeczne oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 22.12.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Biorąc pod uwagę, ze masz dachówkę, garaż, piwniczkę, strop terriwe , podlogowke, itd itd..to masz dobry koszt budowy w stanie deweloperskim..teraz dolicz ze 100 tys na wykonczeniówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 27.12.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Mam nadzieję że 100 tyś. wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 30.12.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dziesięć, dziewięć ... głośno liczę! http://img407.imageshack.us/img407/9664/zegarsylwester.jpg A Ci, Przemku drogi życzę:- wanny szampana, seksu do rana,niech ciało swawoli, głowa nie boli,niech pamięć nie zawodzi, alkohol nie szkodzi!Spełniają się marzenia, gdy rok cyfrę zmienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 01.01.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Dzięki za życzenia ! Ja również życzę wszystkiego dobrego w nowym roku 2010. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sielo123 12.01.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW. SUPER, ŻE KTOŚ OPISUJE TAK SZCZEGÓŁOWO SWOJA BUDOWĘ. GRATULACJEJESTEŚMY WIELBICIELAMI PRZYTULNYCH DOMKÓW I TAKI NAM SIĘ WYDAŁ WŁAŚNIE WOJTEK. MY Z ŻONA TEZ WYBRALIŚMY TEN PROJEKT POMIMO OSTRYCH PROTESTÓW ZE STRONY RODZINY (DUŻO LUDZI PORÓWNUJE GO DO STODOŁY CZY TEŻ OBORY ZE WZGLĘDU NA WYGLĄD ZEWNĘTRZNY) ALE MY WALCZYMY Z TYMI OPINIAMI JAK LWY. WYBIERALIŚMY W KOŃCU MIEDZY DWOMA PROJEKTAMI: IRYSEM A WOJTKIEM. MIELIŚMY SZCZĘŚCIE BYĆ W IRYSIE JUŻ ZAMIESZKANYM I ZRAZIŁ NAS NIEPRZYTULNY SALON (ZE WZGLĘDU NA BRAK STROPU POZIOMEGO I ZA DUŻA JEDNAK KUCHNIA. MAMY KILKA PYTAĆ NA KTÓRE PROSIMY SERDECZNIE O ODPOWIEDŹ.PIERWSZE DOTYCZY KUCHNI CZY W RZECZYWISTOŚCI NIE JEST ZBYT MAŁA, CZY ZNAJDZIE SIĘ MIEJSCE NA STÓŁ PRZY KTÓRYM CZTEROOSOBOWA RODZINA NIE BĘDZIE SIĘ STUKAĆ ŁOKCIAMI? DRUGIE PYTANIE DOTYCZY DACHU TZN. NASZ PROJEKTANT STWIERDZIŁ, ŻE JEŚLI PODNIESIEMY O 5 STOPNI TO ZE 150 CM WYSOKOŚCI W NAJWYŻSZYM PUNKCIE WYJDZIE 220CM. TY PRZEMKU PODNIOSŁEŚ AŻ O 14 STOPNI I Z TEGO CO PISAŁEŚ WCZEŚNIEJ MASZ PODOBNĄ WYSOKOŚĆ. ZACHODZIMY W GŁOWĘ JAK TO ROZGRYŹĆ I WYTŁUMACZYĆ SOBIE BO INŻYNIERAMI NIE JESTEŚMY. TRZECIE PYTANIE DOTYCZY OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO. JEŚLI JEST POD CAŁYM DOMEM PRAWIE, TO JAKI RODZAJ PODŁOGI ZASTOSUJESZ? ZMIANY JAKIE DOKONALIŚMY:1. DASZEK NAD WEJŚCIEM DO DOMU Z PROSTEGO NA DWUSPADOWY WYCHODZĄC W DACH WŁAŚCIWY Z KOLUMNAMI NA STYL DWORKU2. Z OKIEN MAŁYCH W POKOJACH NA JEDNO DUŻE W POKOJACH 3. POWIĘKSZYLIŚMY ŁAZIENKĘ NA 9 METRÓW KW PRZESUWAJĄC ŚCIANĘ W POKOJU OBOK ZMNIEJSZAJĄC GO JEDNOCZEŚNIE DO 12 MKW4. Z TEGO POKOJU NAJWIĘKSZEGO (19MKW) ZROBILIŚMY 14 MKW WSTAWIAJĄC ŚCIANĘ RÓWNO Z KORYTARZEM A NA MIEJSCU KORYTARZA ZROBIMY SUPER FAJNĄ GARDEROBĘ5. WSTAWIMY NA DACH OKIENKA PÓŁKOLISTE JAK W DAWNYCH DWORKACH W STYLU WEJŚCIA, DAJĄCE ŚWIATŁO NA STRYCH6. PO BOKACH OKRĄGŁE OKIENKA DAJĄCE ŚWIATŁO NA STRYCH7. NO I TEN DACH WZGLĘDEM NACHYLENIA MOŻE KOMUŚ COŚ POMOŻEMY.TRZYMAMY KCIUKI ZA WASZĄ BUDOWĘ. POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam w Nowym Roku i czekam na nowe wieści. Zaczęliście już tynkować ściany? Nie zasypało Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 15.01.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam po przerwie . Na budowie cały czas walczymy tylko w dzienniku się opuszczam Trzeba w końcu zrobić kilka zdjęć i pokazać postępy prac. Co do pytań to: 1) my w kuchni planujemy postawić jakiś stół a czy się nie będziemy łokciami trącać to się okaże myślę że nie będzie źle 2) Faktycznie w najwyższym punkcie poddasza teraz mam coś koło 180 cm może ciut więcej bo z miarką nigdy dokładnie nie mierzyłem, kąta też nie mierzyłem bo nie mam takiego dużego kątomierza miało być 30 stopni a ile się dekarzom udało zrobić to nie wiem, wydaje się że zrobili jak miało być 3) Jeśli chodzi o ogrzewanie podłogowe to faktycznie mamy go sporo i tam gdzie podłogówka tam będzie gres, natomiast w sypialniach standardowo panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 15.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 No witaj gospodarzu! My tu już tęskniliśmy za Tobą Czekamy na uzupełnienie wpisów w dzienniku Ciekawe, jak ten wasz Wojtuś wyrósł i wyładniał, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz i Ania 15.01.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam serdecznie Oj długo szukaliśmy w necie zdjęć z realizacji a tu proszę, nie tylko zdjęcia ale i szczegółowa relacja, gratuluję zapału. Podglądamy sobie z mężem Pana zmagania z Wojtusiem, również budujemy ten domek. My nie zmienialiśmy kąta nachylenia dachu, pozostaliśmy przy tym w projekcie z tym, że kształt dachu mamy nieco inny, a to dlatego, że kupiliśmy gotową kratownice, z rozbiórki, w doskonałym stanie, za śmieszne pieniądze, o wymiarach takich jak w projekcie. Duuuuużo zaoszczędziliśmy. W ogóle dzięki temu, że mam zdolnego męża to mamy dużo zaoszczędzone, wszystko, poza takimi typowo koparkowo-dźwigowymi robotami, robi sam, no z niewielka pomocą mojego taty od czasu do czasu. Ze zmian jakie wprowadziliśmy: Musieliśmy okno z bocznej ściany przenieść na stronę z tarasem, żeby postawić dom 3 m od granicy działki(zdjęcie). To pojedyncze okno przy tarasie zamieniliśmy na okno takie jak w sypialniach 90x140, żeby pod okno wcisnąć grzejnik, Zamiast wc obok kuchni robimy spiżarnie, W największej sypialni zrobiliśmy taką jakby wnękę, będzie tam mini garderoba, (zdjęcie) Zrezygnowaliśmy z drzwi do kuchni, będzie tylko ta ścianka wolnostojąca, nadproża ukryte są ponad sufitem. Na razie nie przypominam sobie nic więcej w kwestii zmian. Tutaj można podejrzeć naszą budowe. Na pewno będziemy tutaj regularnie zaglądać podziwiając postępy i oczywiście kibicujemy. Pozdrawiamy Ania i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts