am00 15.02.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Okap kuchenny może też pracować w obiegu zamkniętym z filtrem węglowym, ale wolałbym tego uniknąć. Ma wisieć na scianie szczytowej. Chciałem się przez nią przebić poziomo (24cm BK + styropian 10cm) z rurą wentylacyjną. Czy takie rozwiązanie ma sens. Czy ten "poziomy" odcinek ma być ze spadkiem na zewnątrz w celu odprowadzenia skroplin, a może odwrotnie. Kratkę wentylacyjną mam w przeciwnym rogu kuchni więc nie ma sensu prowadzić tam rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.02.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 przebić można ale pomyśl jaki straty ciepła będą z tego tytułu to samo jest w łazienkach z przebitą wentylacją przez sciane na zewnątrz , zimą taka rura fi 100 potrafi wychłodzić łazienkę niemiłosiernie ,wiem bo ma obecnie w swojej łazience coś takiego , w swoim domku jż tego nie zrobiłem ja bym wolał do tego komina podłączyć , zawsze możesz jakis obniżony sufit strzelić z światełkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 16.02.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Poszukaj, było o tym już kilka razy. Poza stratą ciepła możliwe jest pojawienie się tłustych plam na elewacji przy wylocie - a to już masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 16.02.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Poszukaj, było o tym już kilka razy. Poza stratą ciepła możliwe jest pojawienie się tłustych plam na elewacji przy wylocie - a to już masakra. Jak będziesz miał tłuste plamy na elewacji to pomyśl jaki syf będziesz miał w kominie ........... Filtry nie kosztuję aż tak dużo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts