czopuch 16.02.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Instalacja: podlogowe (ok. 50 m2)+grzejniki (ok. 10+2 drabinki). Czy wystarczy jeden rozdzielacz w takiej instalacji, czy lepiej dac dwa, po jednym na kazda kondygnacje.Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.02.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 dwa rozdzielacze osobno na podłogówke a osobno na grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Lepiej tam gdzie masz podłogówkę ( może oprócz łazienek) nie dawać grzejników-po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 17.02.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 I tak ma byc, tam gdzie podlogowka, tam nie bedzie grzejnikow. A moze lepiej dac dwa rozdzielacze do grzejnikow (parter, poddasze) i jeden do podlogowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jesli budujesz system rozdzielaczowy to będzie to prostsze i nie bedziesz miał połączeń ( trójników) w podłodze. Ja bym tak zrobił jak myślisz gdybym chciał grzejniki. A nie zastanawiałeś się nad 100% podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szligrze 17.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jeśli na górze ma być tylko jedna pętla np w łazience i max długość nie jest przekroczona to rurę z dolnego rozdzielacza (sekcja) bym wyprowadził do góry w skrzynce obok rozdzielacza grzejnikowego i dał odpowietrznik na powrocie z zaworem za nim. I tak się przelewa poszczególne pętle. Taniej o jeden rozdzielacz z przepływomierzami i regulacja przepływu w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 17.02.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dobrze prawisz szligrze u mnie właśnie tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 17.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 I tak ma byc, tam gdzie podlogowka, tam nie bedzie grzejnikow. A moze lepiej dac dwa rozdzielacze do grzejnikow (parter, poddasze) i jeden do podlogowki? Ja tak mam zrobione+ jedna pętla podłogówki jest na rtl-ce (taka mała na górze) Ale drabinkowy grzejnik obowiązkowo w łazience!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szligrze 19.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Podłączenie podłogówki i grzejników do jednego rozdzielacza to dla mnie nieporozumienie chyba że podłogówka tyko w łazienkach. to wtedy z powrotu drabinki - głowica dla zapełnienia miejsca i właściwa nastawa. w łazience nie jest za ciepło - chyba że podłoga parzy przez dywanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts