Jarkopolo 16.02.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam, Spadł mi przy remontowaniu z jednej ściany tynk, praktycznie w całości, cegły są wręcz idealne, chciałbym sobie tą ściane tak zostawić, bez tynku, gołe cegły. tylko jak to zabezpieczyć? trzeba to jakoś lakierować? odnowie sobie zaprawe pomiędzy cegłami, jest wyszczępiona, ale co dalej? dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 16.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Też zauroczyłem się tzw. gołą ścianą z cegły, jestem na etapie budowy ale cegłą rozbiórkową (ponad 100-letnią) ozdobiłem jedną ze ścian w dwóch pomieszczeniach, no i puki co zastanawiam się czy czymkolwiek ją "smarować", podoba mi się taka jaka jest ale zawsze można spróbować tym: Starwax-IMPREGNAT DO KAMIENIA I CEGIEŁ (http://www.starwax.sklep.pl/impregnat-do-kamienia-i-cegiel-p-122.html) - koszt ok. 52zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.02.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 ale co dalej? lubisz klimaty II wojny światowej ? jeśli tak to nic nie rób, ewentualnie jakiś plakat propagandowy z tego okresu coś tego typu http://www.polskiejutro.com/img/225apel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 piterazim Ale mu pomogłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 18.02.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 no co? szybko, tanio, klimatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 18.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 polecam ten impregnat starwaxa . po porządnym odkurzeniu (może warto jakiś odkurzacz wodny zastosować albo karcherke ciśnieniową jeśli to jeszcze głęboki remont) zaimpregnowanie cegieł wyrównuje ich barwę i hamuje pylenie (stara cegła może się lasować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiad 18.02.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 a może unigruntem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts