Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Może zmienić tytuł głównego wątku ?

Gość M@riusz_Radom

Tak ?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tak ?

Recommended Posts

Bo patrząc na trzeźwo na to co się wokół dzieje, to szansa to jest tylko na powiększenie stopy bezrobocia i zwiększenia ilości rozwodów ....

Jestem za, ale nie popadajmy w drugą skrajność. Wystarczyłoby "Kryzys", bez sugerowania, czy to szansa, czy armagedon.

Poza tym wiecie jak jest - wiele fortun się wykuwa w takich kryzysach. Tragedia dla dziewięciu, to okazja dla jednego.

Zmienić temat.

Pisałem na początku po założeniu tego rozdziału przez Redakcję, że szukanie pozytywów kryzysu jest co najmniej niestosowne w tych czasach:

Jestem w szoku!!

Co to za nagonka na urzędowy optymizm?

Nie ma żadnych podstaw do optymizmu.

Świat się wali, a za nim i nasz grajdołek.

Niestety będzie płacz i zgrzytanie zębów: bezrobocie 20%, poowa banków bankructwo, niewypłacalność Polski, USDPLN 6 zł.

Zamiast naganiać na niczym nieuzasadniony hurraoptymizm trzeba się skupić na okopywaniu się na najgorsze: zapasy, oszczędności, itp.

Ja rozumiem, że Murator potrzebuje świeżej krwi wyssanej od młodych yuppies, którzy zasilą rynek dytrybutorów ceramiki hiszpańskiej po 400 zł/m2. Z takich dystrybutorów Murator żyje.

Ale ludzie!!! Opamiętajcie się, bo nikt na wasze nagonki już nie poleci. Młodzi yuppies już się wydrenowali na szczycie hossy giełdowo-złotówkowej.

Teraz pozostały niedobitki, które nie poddadzą się kłamliwemu zgniłemu kapitałowi w stylu Madoffa!!!!

Gość M@riusz_Radom

NO coś przecież trzeba robić ;)

Ale nazywanie kryzysu "szansą" jest nie na mniejscu .. Murator też to pewnie odczuje bo w pierwszej kolejności tnie się wydatki, w tym te przeznaczone na reklamę ... Faktycznie szansa dla Muratora ... Może zamiast reklam będzie wtedy więcej "treściwej" treści dla czytelników ...

Gość M@riusz_Radom
TO jest obustronny miecz. Gorzej, jak przyjdzie prosperity i nie będzie kto miał na tych przedsiębiorców pracować. A niektórzy są niezwyczajni osobiście obsługiwać maszyny inne niż samochód ;)