Grzegorz63 02.11.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 No właśnie? Wrodzonych zdolności artystycznych raczej nie posiadam , dlatego proszę o poradę, jak przybijać podbitkę pod dachem? Deskami (panelami) równolegle do ściany, czy prostopadle? Dodam tylko, że mój dach jest "zasadniczo" dwuspadowy, choć ma parę "udziwnień" . Kąt nachylenia dachu 41 stopni, a podbitkę chcę przymocować wzdłuż ściany kolankowej- poziomo pod dachem, natomiast po ścianie szczytowej- po krokwiach. Proszę o wypowiedzi, jak jest ładniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.11.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Jak jest ładniej? To zależy jak się Tobie i jedynie Tobie podoba. Mnie się spodobało by przybić podbitkę prostopadle do ściany pod kątem 90%. I jestem z tego wyboru zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Witam, A równoległe do ściany wprost do krokwi (dach kopetowy) będzie ok ?Straszą mnie, że powinno być pod kątem prostym do ścian bo inaczej zrobię z dachu parasol i może mi go poderwać do góry przy wichurze.Jednak bicie podbitki do spodu krokwi w okapie byłoby znacznie łatwiejsze. Mile widziane Wasze opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.11.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Przy dachu kopertowym zrobilbym rownolegle do scian. Wazne aby podbitka byla na zaklad, bita gwozdziami miedzianymi.Po wybiciu pomalowac 2 raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pikuś 03.11.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 też miałem taki problem /dach dwuspadowy z lukarną/ i pokonała mnie logistyka /rusztowania/ i dlatego nająłem ekipę po sprawdzeniu jak robią. Wypadło OK wchodzą lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 03.11.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Straszą mnie, że powinno być pod kątem prostym do ścian bo inaczej zrobię z dachu parasol i może mi go poderwać do góry przy wichurze. Kierunek bicia desek nijak się ma do sytuacji, gdy dach w której dach mógłby być poderwany. Oderwanie się dachu jest efektem podciśnienia, jakie tworzy się na "zawietrznej" powierzchni dachu - tworzy się "siła nośna taka sama, jaka powstaje przy ruchu skrzydła samolotu względem powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.11.2003 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Tak przypuszczałem, że nie będzie zbyt dużego odzewu na mój wątek . Chyba przybiję sobie podbitkę prostopadle do muru, w końcu czym ja się przejmuję??? Nie takie problemy już za mną, a ile jeszcze przede mną!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts