amatlea 16.02.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Jestem na etapie wyboru forniru- właściwie decyzja powinna zapaść do jutra a ja nie wiem na co się zdecydować. Zacznę od pytania czy ktoś wie co to za rodzaj orzecha:http://app.cesar.it/cm/ambienti/cesar/unica/allegati/prodotti/2008226958590.Meg_4.jpg Bardzo mi się podoba bo jest dosyć jasny. Orzech amerykański jest dla mnie chyba za ciemny. Zastanawiam się jeszcze nad boliwijskim, canaletto i włoskim, ale nie mogę znaleźć prawie żadnych zdjęć w sieci. To jest podobno orzech boliwijski:http://studioarchitektury.eu/main.php?p=project&id=41&s=2ale na tej stronie na każdym zdjęciu wygląda inaczej... Może ktoś ma jakieś zdjęcia na których widać jak się prezentują różne rodzaje orzecha? A może jakieś propozycje forniru pdobnego do tego orzecha wklejonego wyżej? Raczej jasny, ładnie usłojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 16.02.2009 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 To jest ponoć boliwijski:http://www.vitus.szczecin.pl/galeria/22-01.jpg Wolałabym coś jeszcze jaśniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Myślę że jest to orzech amerykański, tylko zdjęcie przekłamane a tutaj rózne okleiny http://www.zadrozni.com.pl/html/oferta/okleiny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 17.02.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki, ale właśnie doczytałam, ze na pierwszym zdjęciu jest orzech włoski... Tragedia- dziś powinnam coś wybrać a nie potrafię Jeszcze myslę o czarnym fornirze... I o bielonym dębie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magusha 17.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 mam kuchnie z orzecha canaletto - modyfikowanego. co moge powiedzieć? że jest zdecydowanie ciemniejszy niż na powyższych zdjęciach i nie widać tak wyrażnie usłojenia (składa się z wąskich paseczków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 ja mam taki orzech...chyba amerykański, ale to juz nie ważne, podoba mi się i już http://images48.fotosik.pl/65/fa27d4d7f4b0441em.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 18.02.2009 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Askaaa - też mi sie wydaje, ze to amerykański. ja amerykański będę miała w łazience. A do kuchni coś maksymalnie jasnego szukam. Canaletto odrzuciłam- jest ładny, ale nie takiego szukam.Boliwijski znalazłam bardzo ładnie wyglądający...na zdjęciach w gazecie. Przepięknie się prezentował na szafie i blacie, ale próbka w salonie kuchennym wygląda zupełnie inaczej - raczej kiepsko. Orzech włoski oglądałam na trzech próbkach - każda inna...Najbardziej mi podpasował modyfikowany, ale wciąż się nie zdecydowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 18.02.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 a bielony? jest zdecydowanie najjaśniejszy tylko pięknie wyglada tylko naturalny fornir. plastikowe są bleeee! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 18.02.2009 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Bielony orzech? Ja takiego nie widziałam, a to by mogło być ciekawe. Biorę pod uwagę oczywiście tylko forniry a nie laminaty plastikowe - modyfikowany fornir też jest z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 19.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 oczywiscie, że modyfikowany jest z prawdziwego drewna nie mogę znaleźć fajnego zdjecia, bo ja to akurat na żywo widziałam. wygląda jakby pozostawić strukturę orzecha, ale wyprać z koloru. Mi się szalenie spodobał i chciałam mieć w takim sypialnie, ale nie stać mnie na drewniane meble, a jak zobaczyłam wersję plastikową to wymiękłam. Czasami laminaty wychodzą bardzo fajne i super udaja naturalne drewno (w sensie kolorystyki i układu słojów), ale czasem kompletna porażka i pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 15.08.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 odświeżam wątek jako , że podejmowanie decyzji tuż tuż a podoba mi się orzech włoski i amerykański, włoski chyba trochę "cieplejszy" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 31.10.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Czy nikt nie robi mebli fornirowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 31.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 czego ma dotyczyć Twoje zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 01.11.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 podpinam sie do pytania agnie-chypokażcie fotki swoich kuchni z orzecha...pliss Zamówiłam fornirowane fronty orzecha amerykńskiego liść. Jestem ciekawa jak wyglądają w całości. Wybierałam z wzornika o wym.5x10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magratka 04.11.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Czy nikt nie robi mebli fornirowanych? na przykład ja mam meble fornirowane w kuchni - forniry modyfikowane bambus ciemny i pasiak, jeżeli Cię interesuje to mogę wrzucić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.