Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forniry w kuchni - różne orzechy i inne


amatlea

Recommended Posts

Jestem na etapie wyboru forniru- właściwie decyzja powinna zapaść do jutra a ja nie wiem na co się zdecydować.

 

Zacznę od pytania czy ktoś wie co to za rodzaj orzecha:

http://app.cesar.it/cm/ambienti/cesar/unica/allegati/prodotti/2008226958590.Meg_4.jpg

 

Bardzo mi się podoba bo jest dosyć jasny.

 

Orzech amerykański jest dla mnie chyba za ciemny. Zastanawiam się jeszcze nad boliwijskim, canaletto i włoskim, ale nie mogę znaleźć prawie żadnych zdjęć w sieci.

To jest podobno orzech boliwijski:

http://studioarchitektury.eu/main.php?p=project&id=41&s=2

ale na tej stronie na każdym zdjęciu wygląda inaczej...

 

Może ktoś ma jakieś zdjęcia na których widać jak się prezentują różne rodzaje orzecha?

 

A może jakieś propozycje forniru pdobnego do tego orzecha wklejonego wyżej? Raczej jasny, ładnie usłojony.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Askaaa - też mi sie wydaje, ze to amerykański. ja amerykański będę miała w łazience. A do kuchni coś maksymalnie jasnego szukam.

 

Canaletto odrzuciłam- jest ładny, ale nie takiego szukam.

Boliwijski znalazłam bardzo ładnie wyglądający...na zdjęciach w gazecie. Przepięknie się prezentował na szafie i blacie, ale próbka w salonie kuchennym wygląda zupełnie inaczej - raczej kiepsko.

 

Orzech włoski oglądałam na trzech próbkach - każda inna...

Najbardziej mi podpasował modyfikowany, ale wciąż się nie zdecydowałam...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

oczywiscie, że modyfikowany jest z prawdziwego drewna :lol:

 

nie mogę znaleźć fajnego zdjecia, bo ja to akurat na żywo widziałam.

wygląda jakby pozostawić strukturę orzecha, ale wyprać z koloru.

 

Mi się szalenie spodobał i chciałam mieć w takim sypialnie, ale nie stać mnie na drewniane meble, a jak zobaczyłam wersję plastikową to wymiękłam. ;)

Czasami laminaty wychodzą bardzo fajne i super udaja naturalne drewno (w sensie kolorystyki i układu słojów), ale czasem kompletna porażka i pomyłka ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 year później...
  • 2 months później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...