Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forniry w kuchni - różne orzechy i inne

amatlea

Recommended Posts

Jestem na etapie wyboru forniru- właściwie decyzja powinna zapaść do jutra a ja nie wiem na co się zdecydować.

Zacznę od pytania czy ktoś wie co to za rodzaj orzecha:

http://app.cesar.it/cm/ambienti/cesar/unica/allegati/prodotti/2008226958590.Meg_4.jpg

Bardzo mi się podoba bo jest dosyć jasny.

Orzech amerykański jest dla mnie chyba za ciemny. Zastanawiam się jeszcze nad boliwijskim, canaletto i włoskim, ale nie mogę znaleźć prawie żadnych zdjęć w sieci.

To jest podobno orzech boliwijski:

http://studioarchitektury.eu/main.php?p=project&id=41&s=2

ale na tej stronie na każdym zdjęciu wygląda inaczej...

Może ktoś ma jakieś zdjęcia na których widać jak się prezentują różne rodzaje orzecha?

A może jakieś propozycje forniru pdobnego do tego orzecha wklejonego wyżej? Raczej jasny, ładnie usłojony.

Askaaa - też mi sie wydaje, ze to amerykański. ja amerykański będę miała w łazience. A do kuchni coś maksymalnie jasnego szukam.

Canaletto odrzuciłam- jest ładny, ale nie takiego szukam.

Boliwijski znalazłam bardzo ładnie wyglądający...na zdjęciach w gazecie. Przepięknie się prezentował na szafie i blacie, ale próbka w salonie kuchennym wygląda zupełnie inaczej - raczej kiepsko.

Orzech włoski oglądałam na trzech próbkach - każda inna...

Najbardziej mi podpasował modyfikowany, ale wciąż się nie zdecydowałam...

oczywiscie, że modyfikowany jest z prawdziwego drewna :lol:

nie mogę znaleźć fajnego zdjecia, bo ja to akurat na żywo widziałam.

wygląda jakby pozostawić strukturę orzecha, ale wyprać z koloru.

Mi się szalenie spodobał i chciałam mieć w takim sypialnie, ale nie stać mnie na drewniane meble, a jak zobaczyłam wersję plastikową to wymiękłam. ;)

Czasami laminaty wychodzą bardzo fajne i super udaja naturalne drewno (w sensie kolorystyki i układu słojów), ale czasem kompletna porażka i pomyłka ;)

• 1 year później...
  • 2 months później...