mhk 22.02.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ja tez mam naroznik czerowny nie rozkladany - jedynym minusem jest znieksztalcona narozna poducha o ktorej najczexsciej wszyscy sie opieraja - jak dla mnie za szybko sie znieksztalcila - mieszkamy dopiero 4 miesiace!! poza tym super - miekko i milo - wszyscy na niej zasypaiajj !!! kiedys nie zdarzalo mi sie zasypaianie na filmie a teraz notorycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 22.02.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Anetka13 prasujesz te pokrowce po praniu? Wiesz ja myślałam ze się nie prasuje. Ale raz mój mąż to zobaczył i powiedział że źle robie. I od tamtej pory prasuje nic sie temu nie dzieje i ładnie wygląda przynajmniej na razie. W sumie prałam ten pokrowiec może 4 razy. a ja myślałam, że się obejdzie bez prasowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frajba 22.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 witam,oto moja opinia nt. tych kanap (posiadam 2 rozkł., a znajomi 3 nierozkł.)- czasem po praniu zostają jaśniejsze załamania na materiale, - b. ciężko rozprasować- zsuwają się poduchy i trzeba je mocno formować, żeby nie mieć za plecami kluchy (może za niskie)- mimo starań oklapły poduchy (siedziska)- płytkie siedzisko (przy wersji rozkład.)- BARDZO niewygodne spanie, elastyczniejszy stelaż w miejscu mniej więcej karku i łydek, powoduje zapadanie i koszmarną pozycję spania (muszę kombinować, bo póki co zmuszona jestem na niej spać)- stelaż trzeszczy i piszczy (mimo naoliwiania)- Ikea zakończyła produkcję tego modelu (2 rozkład.) i w związku z tym wybór dodatkowych pokrowców na wykończeniupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 27.02.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 ja tam jestem zadowolona z tej kanapy, tylko denerwuje mnie to, ze mój mąż ostatnio częściej śpi na niej niż w naszym łóżku, twierdząc, ze na niej się wysypia a w łóżku nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blazejj 12.01.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Odkopuję trupa Przymierzam się teraz do sofy narożnej Ektorp, bo zmieniam mieszkanie. W tej chwili użytkujemy ikeowskiego Manstad i jesteśmy baaardzo zadowoleni z opcji spania. Siedzi się już za to twardawo, chociaż taki plus, że nic nie odkształca się jak w ektorp. O co chodzi o z tym materacem w ektorpie? Trzeba dokupić osobno materac? I gdzie go trzymać? W przypadku konieczności dokupienia materaca cena robi się już poważna, bo 3500 + ok. 500 = 4000 pln Edit: Ale jak widzę takie zdjęcia to się coraz mocniej zastanawiam czy warto. http://4.bp.blogspot.com/_XGRz6uWGK3I/Rv-6rlUwLTI/AAAAAAAAB4k/t9C9oyJTvvE/s400/IMG_0080.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enyo 12.01.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Odkopuję trupa Przymierzam się teraz do sofy narożnej Ektorp, bo zmieniam mieszkanie. W tej chwili użytkujemy ikeowskiego Manstad i jesteśmy baaardzo zadowoleni z opcji spania. Siedzi się już za to twardawo, chociaż taki plus, że nic nie odkształca się jak w ektorp. O co chodzi o z tym materacem w ektorpie? Trzeba dokupić osobno materac? I gdzie go trzymać? W przypadku konieczności dokupienia materaca cena robi się już poważna, bo 3500 + ok. 500 = 4000 pln Edit: Ale jak widzę takie zdjęcia to się coraz mocniej zastanawiam czy warto. http://4.bp.blogspot.com/_XGRz6uWGK3I/Rv-6rlUwLTI/AAAAAAAAB4k/t9C9oyJTvvE/s400/IMG_0080.jpg To może ja odpowiem. Materac do Ektorpa rozkładanego różni się od materaca "sypialnianego"budową. Występuje on w trzech wersjach "miękkości" i jest bardzo giętki. Składa się go razem z łóżkiem i chowa we wnętrzu kanapy. Co do pokrowców, niestety, te bawełniane często się kurczą, ale nie zawsze i nie wszystkie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.01.2010 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 W podobnym stylu kanapy ma Mebelplast: http://www.mylivingroom.pl/produkt.php?profil=3#photoNumbers http://www.mylivingroom.pl/pictures/fragment-175.jpg Na razie mamy kanapy skórzane, ale gdy kiedyś będziemy je wymieniać, to jednak na te z Mebelplastu. I pewnie w obiciu Antica streifen: http://www.mylivingroom.pl/pictures/fragment-862.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 04.10.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Mam na niego chrapkę, ale nie podoba mi się zwisające prześcieradło na dole. Jak to wygląda w pokojowym otoczeniu ? Nie gryzie w oczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.11.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Podbijam temat, bo i ja zamierzam kupić sofę/narożnik Ektorp.Może jakieś nowe opinie na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 26.11.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Albo podobnych do Ektorpa, ale lepszych jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 26.11.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Mamy kanapę i fotel EKTORP od kilku lat. Wygodne są bardzo - fajnie się na nich siedzi / leży. Kłopot z pokryciami - do prania można je zdjąć, ale później troszkę się trzeba naginmastykować, żeby założyć pokrycia z powrotem - zwłaszcza to poktycie główne (nie poduszek). Po kilku praniach ta beżowa troszkę straciła fason - nie wiem czemu, zrobiła się jakby krótsza (a prana była w 30st). Nowe pokrowce nie są bardzo drogie, więc można wymienić. Ale tak ogólnie, jesteśmy z nich zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 26.11.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 My także przymierzaliśmy się do sofy ektorp ale jak zobaczyliśmy w ikea stan wykonania sofy od spodu to rozmyśliliśmy się w jednej sekundzie. Cena w ikea na pewno nie idzie w parze z jakością bo za rozkładaną życzą sobie ok 2800zł w zależności od materaca, pokrowca .Więc po wielu poszukiwaniach znaleźliśmy bardzo podobną w stylu kanapę w firmie MEBLEX W KALISZU cena za rozkładaną to 1300 a dodatkowy pokrowiec to 250 a w ikea od 550 .Lecz co do użytkowania nie mogę się jeszcze wypowiadać bo dopiero ją zamówiliśmy .Jeszcze fajnym rozwiązaniem jest pufa którą można dostawić i zrobić sobie leżankę.Nasza sofa to WIKTORIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 kurak a jaki model zamówiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 26.11.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zamówiliśmy model wikroria trójka rozkładana i także nie rozkładaną trójkę bo dwójek nie robią są do tego jeszcze fotele o nazwie kacperek ale my na razie zrezygnowaliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.11.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Bardzo fajne! a można wiedzieć jaka cena? kupowaliście przez internet czy stacjonarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.11.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 do studenckiego mieszkania ikei mówię tak, do późniejszego, ikeowskim kanapom, fotelom i większości innych mebli - mówię nie.jakość wykonania to 1, po drugie zaś - ikea jest dosłownie wszędzie, a ja nie lubię w co 3 mieszkaniu oglądać "mojej kanapy", "mojego stołu" i "mojego regału". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Kurak, dzięki za kierunek na Meblex Niestety TEN Meblex jest tylko w Kaliszu, a mają piękny narożnik Fernando: http://www.meblex.com.pl/offer/detail/l/pl/c/5/id/78 http://www.meblex.com.pl/public/upload/offer/447_fernando01.jpg i taki chciałoby się mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 27.11.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Taki "urok" ikei, ze w połowie polskich młodych mieszkań są te meble. Znam tą sofę z domu mojej kolezanki, korzystaja z niej juz parę lat i właściwie na tyle starcza, juz teraz trzeba ją wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 27.11.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Byliśmy i zamówiliśmy bezpośrednio u nich co do ceny to za rozkładaną 1300zł a za nie rozkładaną 850zł dowóz gratis i to na cała Polskę . Jedyne co mają złe to że nie mają swojego sklepu z wystawionymi meblami (bo oni są producentami czyli towar z pierwszej ręki) ale my zadzwoniliśmy umówiliśmy się na dzień kiedy mieli sofkę na stanie w fabryce i tak to poszło a to że to w Kaliszu to trudno my też jechaliśmy 160km w jedną stronę i jak na razie myślę że było warto a jak będzie to okaże się w użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 27.11.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 kurak to ceny bardzo korzystne! szkodaze w tym sklepie internetowym jest taki mały wybór obić :/ a ja do Kalisza mam za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts