ikaemka 26.08.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witamrównież zastanawiamy się nad zakupem tej sofy, ale koniecznie w wersji rozkładanej, u nas ma służyć do codziennego spania czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii?? Z waszych opinii wynika, że okazjonalnie jak najbardziej a jak z codziennym spaniem?? mieliśmy już różnego rodzaju łóżka, ta nas kusi bo ma materac w całości bez żadnych zbędnych łączeń które na "styku" mogą mieć różnego rodzaju załamania, co do koloru to jeszcze nie wiemy myślimy nad beżowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaemka 26.08.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A może macie jakieś inne sprawdzone sofy?? niestety nie mamy miejsca na to by wstawić sobie łóżko, może kiedyś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elenka 28.08.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ektorpy są tragiczne do spania, nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaemka 29.08.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ektorpy są tragiczne do spania, nie polecam. ale jest to kwestia materaca czy ogólnie się nie nadają, może polecasz coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nailea 16.12.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Mam sofę trzyosobową rozkładaną od maja 2011. Do siedzenia jest bardzo wygodna i nie zamieniłabym jej na inną ale.... Co do spania to generalnie masakra... My śpimy okazjonalnie gdy robimy sobie wieczór filmowy w salonie. Zainwestowaliśmy w lepszy materac ale niestety nie pomogło bo na wysokości pleców jest stelaż i robi się takie wybrzuszenie - przez co człowiek przyjmuje dość niewygodną postawę... Goście, któzy spali na tej kanapie też narzekali.... Najwygodniej chyba się śpi w poprzek. Kanapę jakiś czas temu IKEA wycofała gdyż nasi rodacy często ją eksploatowali codziennie i one tego nie wytrzymywały. Zmienili na jakiś solidniejszy model, który podobno nadaje się do codziennego spania. Ale jak ostatnio go widziałam w IKEI to jest on jakiś taki płytszy... Co do koloru... Ja mam czerwony... Już po roku miałam wrażenie, że kolor blaknie... Poduchy raz prałam i ogólnie masakra.... Wyprasować się tego nie da - zostały takie zagięcia małoestetyczne. My kładziemy na siedziskach kocyk z IKEI taki czerwony. Ostatnio zdecydowaliśmy się zmienić kolor pokryć ale nietety pokryć na stary model brak. IKEA już ich nie robi w POlsce gdyż w Polsce sprzedają nowy model 3osobowego Ektorpa.. Znalazłam takowe w Anglii więc przy najbliższym pobycie pewnie kupię tam... Przy siedzeniu coraz częściej poduszki wyjeżdżają... Kanapa skrzypi podczas spania... 2800 które wydaliśmy na nią to chyba trochę za dużo... Za taką cenę moim zdaniem nie warto. Jakbym miała jeszcze raz kupować to wybrałabym sofę nierozkładaną i dobry materac dla gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nailea 16.12.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Mam sofę trzyosobową rozkładaną od maja 2011. Do siedzenia jest bardzo wygodna i nie zamieniłabym jej na inną ale.... Co do spania to generalnie masakra... My śpimy okazjonalnie gdy robimy sobie wieczór filmowy w salonie. Zainwestowaliśmy w lepszy materac ale niestety nie pomogło bo na wysokości pleców jest stelaż i robi się takie wybrzuszenie - przez co człowiek przyjmuje dość niewygodną postawę... Goście, któzy spali na tej kanapie też narzekali.... Najwygodniej chyba się śpi w poprzek. Kanapę jakiś czas temu IKEA wycofała gdyż nasi rodacy często ją eksploatowali codziennie i one tego nie wytrzymywały. Zmienili na jakiś solidniejszy model, który podobno nadaje się do codziennego spania. Ale jak ostatnio go widziałam w IKEI to jest on jakiś taki płytszy... Co do koloru... Ja mam czerwony... Już po roku miałam wrażenie, że kolor blaknie... Poduchy raz prałam i ogólnie masakra.... Wyprasować się tego nie da - zostały takie zagięcia małoestetyczne. My kładziemy na siedziskach kocyk z IKEI taki czerwony. Ostatnio zdecydowaliśmy się zmienić kolor pokryć ale nietety pokryć na stary model brak. IKEA już ich nie robi w POlsce gdyż w Polsce sprzedają nowy model 3osobowego Ektorpa.. Znalazłam takowe w Anglii więc przy najbliższym pobycie pewnie kupię tam... Przy siedzeniu coraz częściej poduszki wyjeżdżają... Kanapa skrzypi podczas spania... 2800 które wydaliśmy na nią to chyba trochę za dużo... Za taką cenę moim zdaniem nie warto. Jakbym miała jeszcze raz kupować to wybrałabym sofę nierozkładaną i dobry materac dla gości Zastanawiam się też czy nie reklamować tej kanapy... Czy ktoś kiedyś próbował?? Na jakiej podstawie? Ktoś w pierwszych postach pisał o wysuwających się poduchach - jak IKEA załatwiła tę reklamację? Czy jest to wystarczający powód?? Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Nailea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 03.08.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 My mamy narożnik 2,5 metrowy. Nasza rodzina pomieści się cała a i wyspać się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gettis 04.08.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 jak tak czytam to w sumie chyba lepiej kupić gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czesław8787 10.01.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Również polecam z własnego doświadczenia sofę bądź narożnik do spania. Z łóżkiem nie da się nic zrobić, zajmuje mega dużo miejsca, a zwłaszcza w małym mieszkaniu. Sofa czy narożnik przydaje się dodatkowo do przyjmowania gości. Zdecydowanie Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Czesław8787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts