Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrzewanie sufitowe

Gość zofia c

Recommended Posts

Hmm. Ten system juz jest lekko przestarzaly... Obecnie uzywa sie systemów plaszczyznowo-powierzniowo grzewczych obrotowych. Mozna je wykorzystac w zaleznosci od potrzeb i przyzwyczajen roznych domowników, np. gdy taki kot lubi lezec na tapczanie stojacym przy scianie, system grzewczy obraca sie na sciane, a gdy sie ma papuzke i ta lubi siedziec na lampie system obraca sie na sufit. Tak, tak pomieszczenia z obrotowym ogrzwaniem wypieraja juz tradycyjne budownictwo na zachodzie, tylko u nas sie wprowadza wycofywane z zachodu przestarzale technologie np. ogrzewanie sufitowe... :lol:

Pozdrawiam

Profesor X

Gość naturalna blondynka

Miałam zamiar robić ogrzewanie podłogowe.O sufitowym nic nie słyszałam.Po przeanalizowaniu Waszych postów zaczęło mi się ono podobać,wręcz się na nie napaliłam.

A teraz ktoś pisze,że to przestarzałe i nie modne.

Co mam w tej sytuacji zrobić?

Błagam ,pomóżcie. Największe zaufanie i nie tylko, miałam do naszej Kochanej Redakcji, może i tym razem specjaliści zabiorą głos.

A może jakiś spec-forumowicz np Henok.Prześlę swoje zdjęcie.Obiecuję.

Gość naturalna blondynka

Jestem załamana.

Nie dość, że mi nic nie poradził,nie chce mojego zdjęcia,to na dodatek jest żonaty. I to z kim !

Cała nadzieja w Redakcji. Może tam kochają jeszcze blondynki.

Pozostaje mi tylko się upić. I to w samotności. Bee,bee,beeeeee....

Gość Andrzej K

Droga Zosiu C.

Przepraszam, za tych kilka dni zwłoki w odpowiedzi na Twoją ostatnią wiadomość. Nie napisałaś jak dotąd do mnie na priva, więc nie mam jak zareagować.

Wracajac do sedna sprawy. Czy p. Wiesio pamietal o ekstrawagnackiej pulapce na myszy i inne gryzonie? Nikt tu na forum nie pisze o zdradliwej wadzie, zle wykonanengo systemu sufitowego, jaka jest brak wentylacji dachowo stropowo nieuziemionej. Wszyscy wykonawcy na stale uszczelniaja swoje instalacje. P. Henio (moj wykonanawca) twierdzi, ze konieczne sa lapki na myszy polne i inne gryzownie, gdyz wentylacja (zwlaszcza w systemach z turbo odwilzaniem) jest wielce wskazana.

Ilosc Twoich kociat jest imponujaca. Czy jeden pies daje sobie z nimi rade? Napisz jakie sa Twoje obecne doswiadczenia w tej kwestii? Zamierzam poszerzyc swoja obecna hodowle zwierzat przydomowych o stadnine koni. Nie wiem, czy sobie poradze.

Pamietam taki jeden park w mojej okolicy, moze bysmy sie tam spotkali? Czy Ty tez go pamietasz?

Finansowo Niezalezny

Andrzej K