zielonooka 17.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Trochę przewrotnie napszę, że kobiety, które nie chcą dzieci, powinny też nie chcieć całokształtu spraw związanych z zapoczątkowaniem życia (no... ten... tego... tam...). A dlaczego tak nie jest? Przykro mi ale tak to napisałes ze ja (jako" głupia kobieta") naprawde nie wiem co masz na mysli? Seks??? a od kiedy seks słuzy li i wyłacznie prokreacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 17.02.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Pod warunkiem, ze pozwola im na to warunki ekonomiczne. To opiekowanie sie rodzicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 17.02.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Do mnie nie przemawia argument biologiczno-genetyczny, wcale nie musimy się rozmnażać, bobiczek, naprawdę zapewniam Cię ludzkość nie wyginie (popatrz ile dzieci czeka na rodziców w domach dziecka...). Poza tym to bardzo osobista sprawa czy jest się rodzicem, czy nie. Argument ekonomiczny tzn. emerytury, też jest chybiony, każdy płaci podatki i ZUS, bezdzietni też, a bezdzietni nie odpowiadają za błędy w systemie emerytalnym i dziury budżetowe. Pomijam wszelkie święte oburzenia," jak to można żyć bez dzieci?", no jakoś widocznie można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 17.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a od kiedy seks słuzy li i wyłacznie prokreacji? Seks służy prokreacji od początku istnienia życia na ziemi, przyjemność seksualna pojawiła się później. Mam niejasne wrażenie, że rola seksu jest dziś sprowadzana do jego tylko przyjemnościowego aspektu i w tym pomaga nowoczesna farmakologia. A co do głównego wątku: bycie rodzicem jest doznaniem szczególnym i żadne pasje zawodowe/hobbystyczne/społeczne, żadne zwierzaki i inne pluszaki tego nie zastąpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a od kiedy seks słuzy li i wyłacznie prokreacji? Seks służy prokreacji od początku istnienia życia na ziemi, przyjemność seksualna pojawiła się później. Ja sie spytałam odkiedy służy WYŁĄCZNIE temu celowi . Poza tym sam piszesz ze "przyjemnośc sie pojawiła". To co? mamy sie cofnąć do czasów neandertalskich i piętnować to że ludzie uprawiajacy seks maja z tego czasami sama przyjemnośc bez prokreacji? Jesli nie to czemu słuzyło Twoje pierwsze pytanie??? kobiety, które nie chcą dzieci, powinny też nie chcieć całokształtu spraw związanych z zapoczątkowaniem życia bycie rodzicem jest doznaniem szczególnym i żadne pasje zawodowe/hobbystyczne/społeczne, żadne zwierzaki i inne pluszaki tego nie zastąpią. I fajnie, ale badź łaskaw mówic za siebie a nie w imieniu całej ludzkości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 17.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Eeeee...chyba cos nie tak z tym seksem . Gdyby nie silne odczucie przyjemnosci kto by tracil czas na prokreacje....jak mozna wyjsc na spacer z psem. A dlaczego to kobiety nie powinny czerpac przyjemnosci z seksu jak nie chca za kazdym razem miec dziecka ? ? Kurcze , jakis przedstawiciel Talibow sie nam trafil. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 ddoommiinniikk A to ciekawe co piszesz Najpierw sie stosunkowali a potem, po wiekach ludnosc doszla do wniosku, ze mozna miec z tego przyjemnosc? A dopiero potem uswiadomili sobie, ze z tego sa dzieci??? Mysle, ze najpierw byla przyjemnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 17.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Pewnie , ze tak . Kto by bral sobie inaczej na kark dwadziescia lat wyrzeczen i podwyzszonego ryzyka wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a od kiedy seks słuzy li i wyłacznie prokreacji? Seks służy prokreacji od początku istnienia życia na ziemi, przyjemność seksualna pojawiła się później. . śmiala teza .....jest poparta jakimis badaniami ? bo ja słyszałam ,że tylko ludzie i .....świnie maja z tego-tam -tego przyjemność (u świni orgazm trwa pół godziny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.02.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 tez to słyszałam to o świni - znaczy się ps. prawde mówiąc nie wiem czy chciałabym az tak ... długotrwałych doznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 tez to słyszałam to o świni - znaczy się ps. prawde mówiąc nie wiem czy chciałabym az tak ... długotrwałych doznań ja też nie wiem ....czy chciałabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 17.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 teraz wiadomo, skąd się wzięło określenie "świntuszyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.02.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 I nawiązujac do tematu wątku - jak miec "zwierzaka" w domu - to świnkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 no ...pieknie Zielonooka .....swetna puenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.02.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ew-ka ps. kończe na dzis - ide hmm... oddawać sie pewnym przyjemnościom Powiedzmy ze mam zamiar czerpac "przyjemność z całokształtu spraw związanych z zapoczątkowaniem życia", bez zapoczątkowania tegoż Dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 17.02.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 (mam 30 lat - więc z reguły wszystkie kobiety już czują ten "instynkt") ja bym na ten instynkt tak nie liczyła, kocham moje dzieci, bo są moje (cudze mniej mnie wzruszają), ale nie wiem co to jest instynkt macierzyński... Nigdy nie tęskniłam za dziećmi, nie brakowało mi ich do szczęścia, nie czułam, że się nie zrealizuję jako kobieta o ile dzieci nie będę miała. Jednak od kiedy się pojawiły nie wyobrażam sobie bez nich życia, choć wiem, że życie byłoby spokojniejsze, ale i pozbawione wielu niespodzianek, gdyby nie moje dzieci... Dopiero od kiedy dzieci się u nas pojawiły, mogę stwierdzić, że moje życie było by bez nich o wiele uboższe. Przedtem też byłam szczęśliwa, bo nie wiedziałam co tracę. Czy posiadanie dzieci jest egoizmem? Być może. W moim przekonaniu dostaję od nich więcej niż daję. Ich radość, uśmiech, ufność,spontaniczność, poczucie humoru - bezcenne. O motywacji do działania nie wspomnę. Aha, i nie chciałabym się powtarzać, ale mówiłam juz dzisiaj, że moje dzieci są najmądrzejsze, najpiękniejsze i w ogóle naj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 kiedys usłyszałam takie powiedzenie : Dzieci jak są małe są takie słodkie ,że człowiek by je zjadł a kiedy dorosną ....żałuje ,że tego nie zrobił dobranoc i ... stosunkowo udanej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 17.02.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Przyjemność seksualna pojawiła się w wyniku ewolucji świata zwierzęcego. Gdy oglądamy film przyrodniczy o rozmnażaniu jakichś pierwotniaków, to trudno sobie wyobrazić, żeby osiągały one przy tym przyjemność seksualną, gdy oglądamy podobny film o zebrach, antylopach czy lwach - to jak najbardziej możemy. Tyle rozwinięcia tematu.Druga sprawa. U zwierząt (takich choćby jak wspomniane antylopy, zebry czy lwy) aktywność seksualna jest na poziomie instynktu. Zwierzęta te podejmują aktywność seksualną, gdy jest prawdopodobieństwo zapłodnienia i wydania na świat potomstwa. Czyli: przyjemność za trudy wychowania (o czym pisał ktoś w tym wątku). U ludzi seks wyszedł spod władzy instynktu i powoduje to, że ludzie chcą samą tylko przyjemność... Prosta droga do samozagłady gatunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 17.02.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 kiedys usłyszałam takie powiedzenie : Dzieci jak są małe są takie słodkie ,że człowiek by je zjadł a kiedy dorosną ....żałuje ,że tego nie zrobił też słyszałam... i jeszcze to: Tam gdzie pszczoły to i miód tam gdzie dzieci tylko smród Decyzję każdy podejmuje sam. Ryzyko istnieje wszędzie. I zawsze można czegoś żałować:że się ma dzieci, że się nie ma... Stosunkowo miłych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 17.02.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 tez to słyszałam to o świni - znaczy się ps. prawde mówiąc nie wiem czy chciałabym az tak ... długotrwałych doznań Może te doznania są proporcjonalne do ilości "płynu eksploatacyjnego": męski samiec daje 2 do 10 cm3, świński - 200 cm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts