Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocham swojego zwierzaka - nie chcę dziecka...

bobiczek

Recommended Posts

Przyjemność seksualna pojawiła się w wyniku ewolucji świata zwierzęcego. Gdy oglądamy film przyrodniczy o rozmnażaniu jakichś pierwotniaków, to trudno sobie wyobrazić, żeby osiągały one przy tym przyjemność seksualną, gdy oglądamy podobny film o zebrach, antylopach czy lwach - to jak najbardziej możemy. Tyle rozwinięcia tematu.

Druga sprawa. U zwierząt (takich choćby jak wspomniane antylopy, zebry czy lwy) aktywność seksualna jest na poziomie instynktu. Zwierzęta te podejmują aktywność seksualną, gdy jest prawdopodobieństwo zapłodnienia i wydania na świat potomstwa. Czyli: przyjemność za trudy wychowania (o czym pisał ktoś w tym wątku). U ludzi seks wyszedł spod władzy instynktu i powoduje to, że ludzie chcą samą tylko przyjemność... Prosta droga do samozagłady gatunku?

Eeeeee.... tam :wink: . My zaszliśmy dalej niż te Twoje zebry i antylopy! Dlatego uważam, że mamy prawo sobie lepiej poużywać :oops: :lol: A co!!! Poza tym sex jest BAAAAAAAAARDZO ZDROWY! Udany ma chyba same zalety, ale koniec! Bo wyjdę na jakiegoś sexoholika :lol: . Samozagłada gatunku? Przecież ziemia jest przeludniona!!!! Niedawno czytałem, że jak nadal bedziemy sie rozmnażać w takim tempie, to ludzkość nie uniknie kolejnej wojny światowej :cry: . A nawiązujac do 'przyjemności za trudy wychowania':

Jest jeszcze coś! Temat-rzeka i nikt do tej pory o tym nie wspomniał. Bez podtekstów!Ale jest też tak, że nic się nie planuje i nagle trzask-prask-jest! WPADKA! Dla jednych tragedia, inni podchodzą na zasadzie, że jak już jest, to niech będzie :lol: . Potem drugie, czasem trzecie, ale często gęsto to własnie od wpadki się zaczyna. Żeby nie było niedomówień :lol: . My akurat nie wpadliśmy. Mamy dwie córcie i obie ciąże były planowane, co nie zmienia faktu,że to właśnie bardzo często losowe w(y)padki mają ogromny wpływ na podejmowanie decyzji o wyborze partnera i założeniu rodzinki.

• Odpowiedzi 288
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do mnie nie przemawia argument biologiczno-genetyczny, wcale nie musimy się rozmnażać, bobiczek, naprawdę zapewniam Cię ludzkość nie wyginie 8) (popatrz ile dzieci czeka na rodziców w domach dziecka...).

argument zupełnie chybiony, jesli rzecz rozpatrywać w okresie dłuższym niż jedno pokolenie.

Wychowankowie domów dziecka nie zapewnią prawidłowego rozwoju społeczeństwa, bo sami są okaleczeni. A ludzkość ma szansę trwania tylko w społeczności. Gdyby było inaczej, to ewolucja takiej społeczności by nie wykształciła. I chyba nikt tu nie wierzy, że przyszłością ludzkości jest północno-koreański wzorzec społeczeństwa.

Fakt każdy ma prawo do życia "po swojemu".Ja mam dzieci,zawsze o nich marzyłam.Jeżeli ktoś nie chce ich mieć nie moja brocha 8) ,ale komu zostawić dom i całą resztę.Jasne ze można zostawić chrześniakowi,cioci albo na państwo przepisać. :-?

Oczywiście nie decydowałam sie na dzieci tylko z tych względów :wink:

Podreślam to jest tylko moje zdanie i szanuje innych za ich wybory 8)

A seks...hmm jest przyjemnosciaz ktrórej nie koniecznie musza być dzieci.To dopiero byłoby przeludnienie :lol:

śmiala teza :D .....jest poparta jakimis badaniami ? bo ja słyszałam ,że tylko ludzie i .....świnie maja z tego-tam -tego przyjemność :wink: (u świni orgazm trwa pół godziny :o )

I szympansy oraz delfiny, które nadzwyczaj często uprawiają seks wyłącznie dla przyjemności... Znaczy się w sposób nie przynoszący potomstwa...

Boski temat, na szybko napisze , że ja mam sukę ,ale mówię na nią Świnka , właśnie dlatego, że tak bardzo lubię świntuszyć :lol: . POP czyli polska opinia publiczna wie zawsze wszystko i wie zawsze najlepiej :lol: . Nie mam czasu teraz się rozpisywać, ale powiem tak na pocieszenie, wg POP wszyscy macie przerąbane i ci z dziećmi i ci bez nich, wiec nie ma generalnie różnicy. POP każdemu łatkę przypnie, najlepiej mają ludzie z 2 dzieci, ale chłopiec musi być starszy, bo inaczej się nie liczy :lol: . Czas spłodzenie tez jest bardzo ważny tak między 25-30 to dobrze, później, wcześniej to źle. Przykładów negatywnego odbioru przez POP mam miliony, także wszyscy obecnie czy na stale bezdzietni, nie ma o co kopii kruszyć, mówię Wam to ja, osoba od zawsze przez POP negowana, mam takie wspaniale właśnie cudowne geny, dzięki którym od wieków wszyscy jesteśmy ganieni przez POP i dla mnie ten stan jest naturalny. Pozdrawiam serdecznie tych kopulujących w celach prokreacyjnych i te wszystkie świntuszki pragnące rozkoszy :lol: .

Jeżeli ktoś nie chce ich mieć nie moja brocha 8) ,ale komu zostawić dom i całą resztę.Jasne ze można zostawić chrześniakowi,cioci albo na państwo przepisać. :-?

Myślę, że to akurat najmniejszy problem, potrzebujących jest tak wiele.

Pewna starsza pani zapisała swoją kamienicę dla dzieci z Domu Dziecka, które po osiągnięciu pełnoletności muszą opuścić placówkę.

Dla tych dzieci, samotność tej Pani była zbawienna, dzięki niej mają swój kąt do życia, ich rodzice im tego nie zapewnili.

W temacie "Każda kobieta powinna zostać matką", moim zdaniem są takie kobiety, które nigdy matkami zostać nie powinny, właściwie to nie Matki, a jedynie rodzicielki :roll:

wczoraj na onecie byl artykuł o modzie na bezdzietność...mysle ze to dobrze ze ludzie maja rozne mozliwosci w zyciu....i chcialabym abysmy potrafili byc tolerancyjni...ale tak naprawde szczerze....starac sie wczuc w uczucia innych zrozumiec ich ....a jesli nie mamy takiej woli ..nie wtracac sie nie komentowac ..to i tak byloby wiele... :oops: :oops: :oops: :oops:

...ale skoro jest załozony watek to po to aby wyrazać swoja opinie :wink:

Ja chciałam mieć dzieci.Ktoś nie chce i jego wybór szanuję 8)

Wychowankowie domów dziecka nie zapewnią prawidłowego rozwoju społeczeństwa, bo sami są okaleczeni.

:o :o :o :o :o :o

Mój Boże... Idąc Twoim chorym tropem, potwierdziłeś co napisałam, czyli, dzieci z domów dziecka powinny mieć zwyczajne rodziny, powinny być adoptowane. Trop jest chory, bo wychowanie się w domu dziecka, nie wyklucza tego, że w dorosłym życiu będzie się dobrym rodzicem, na szczęście/nieszczęście nie można przewidzieć jakim rodzicem będzie dziecko...

Zapewniam Cie, że jest wiele dzieci "okaleczonych" w "normalnych" rodzinach. Współczuję Ci serdecznie.