galka 18.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 xiff napisał; Najbardziej mnie wkurzaja ci co maja po 2-4 dzieci tyraja od rana do nocy, sfrustrowani, zaganiani, zryci. Narzekaja jak to strasznie, ze za mala chata, ze nie ma na naprawe samochodu, ze kran cieknie itd. a potem mi mowia ze powinienem sobie tez takie stadko wychodowac..... Jaki brzydka ilustracja bycia rodzicem Xiff napisał; Nie moge sie doczekac az wychodujemy sobie malenstwo.. Wiem czego chce, dojrzalem do tego zeby miec dziecko.. Jaka ładna ilustracja chęci bycia rodzicem Xiff napisał; Oczywiscie mozna miec wczesniej dzieci... bylem na ukrainie wsrod cyganskich dzieci... Dzieci, ktore mialy juz swoje dzieci.. bo tam 15-17 lat to norma ze ma juz sie swoje dzieci. czy to jest wlasciwe? nie wiem ale to nie znaczy ze cyganie opanuja swiat, bo maja po 5-10 potomkow w rodzinie... wiekszosc z nich nie jest w stanie sie wyzywic i gloduja, czego im wspolczuje.. jaka smutna ta ilustracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.02.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 strasznie sie "spinacie". Dziwnie to to, bo akurat facetów za bardzo nie widzę, a "spinanie" Wasze powoduje we mnie uczucie że jakoś tam mniej prawdy - a więcej usprawiedliwiania............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Yyyyyyyyyyy raczej dzieci się powinno mieć wtedy, gdy sie tego bardzo chce. He he he... Chyba zgubiłaś wątek Chodzi o to kiedy i ile trzeba mieć dzieci, żeby mieć szansę na zadowolenie POP Oooo. Moja ulubiona teściowa Kleopatry w TV... Ciekawe czy zrobią z tego "serial"... NIe wydaje mi się Na tak postawione pytanie odpowiadam w ostatnim zdaniu : nigdy i zero. Teściowa jest totalnie genialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 18.02.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 strasznie sie "spinacie". Dziwnie to to, bo akurat facetów za bardzo nie widzę, a "spinanie" Wasze powoduje we mnie uczucie że jakoś tam mniej prawdy - a więcej usprawiedliwiania............... Mi się wydaje, że jednak więcej tu dyskusji, każdy ma swoje racje i dyskutuje, w sumie na tym polega forum , nie szukajmy tu żadnych usprawiedliwień, spróbuj raczej zrozumieć inny punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Na tak postawione pytanie odpowiadam w ostatnim zdaniu : nigdy i zero. Ale tak nie zadowolisz POP A poza tym zgadzam się z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 18.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Yyyyyyyyyyy raczej dzieci się powinno mieć wtedy, gdy sie tego bardzo chce. He he he... Chyba zgubiłaś wątek Chodzi o to kiedy i ile trzeba mieć dzieci, żeby mieć szansę na zadowolenie POP Oooo. Moja ulubiona teściowa Kleopatry w TV... Ciekawe czy zrobią z tego "serial"... Joshi ja Ci dobrze radzę, wyżyj się na tej rodzinie, nie pozwól się tak męczyć, bo potem Stokrotce się obrywa U nas ten opór nie trwał lat 9, ale też wystarczajco długo, żeby troskliwe ciotki co rusz kręciły ze zdumienia głową, że jeszcze nie teraz. No i kiedyś jedna nam pomogła słowami, "że ja taka bladzitka, ale Ona tam wie dlaczego..." trochę juz bylismy wkur... zdenerwowani więc poszliśmy na całość i przyznaliśmy ciotce rację mówiąc, że to bliźniaki. Przez pół roku był spokój no bo przeciez ciąża trochę trwa, a potem przez kolejny rok jak się okazało, że odrobinę z cioci zażartowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Na tak postawione pytanie odpowiadam w ostatnim zdaniu : nigdy i zero. Ale tak nie zadowolisz POP A poza tym zgadzam się z Tobą. Bo życie to nie konkurs na najsypatyczniejszego uczestnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 shell - no własnie jak ma sie za dużo dzieci to tez ludzie kręca nosem ... i np. fakt ze nikt w wielodzietnej rodzinie nie biduje i dzieciakom nic nie brakuje jakos jest dziwny dla zaakceptowania dla naprawde wielu ludzi ( tak jakby wielodzietnośc = sie patologia :/) Chyba faktycznie - tak jak pisała Mufka - trzeba sie "chajtnąć" miedzy 20 a 25 rokiem zycia, zmajstrowac do 30 tki "parke" - chłopczyka i dziewczynkę i (drugie dziecko ewentualnie moze byc ciut później ale prze 35-tką ) i odetchnąc z ulgą że sie miesci w " ramach " To chyba nie ja pisałam, ale też mi się podoba takie dowcipne podsumowanie. To mokka pisała, Mufko - przepraszam pomerdały mi sie wasze nicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Joshi ja Ci dobrze radzę, wyżyj się na tej rodzinie, nie pozwól się tak męczyć, bo potem Stokrotce się obrywa No masz. Znalazł się następny co ma dla mnie dobre rady kiedy o nie nie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 18.02.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Joshi ja Ci dobrze radzę, wyżyj się na tej rodzinie, nie pozwól się tak męczyć, bo potem Stokrotce się obrywa No masz. Znalazł się następny co ma dla mnie dobre rady dobre rady zawsze w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dobre rady zawsze w cenie Witaj w mojej rodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 18.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dobre rady zawsze w cenie Witaj w mojej rodzinie hehehe tak tymi nóżkami tupiesz, że już mnie strach obleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 18.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Będę brutalna, ale skoro sprowadzaliście temat do kwestii statystycznych genetycznych itp to napiszę tak. W przyrodzie, to słaby samiec (a w ludzkiej społeczności chyba za takiego należy uznać samca nie mogącego zapewnić pewnych standardów rodzinie) ma minimalne (jeśli w ogóle) szanse na potomstwo, bo samice kierują się względami głównie materialnymi (tak to chyba można uogólnić). I albo taki samiec wespnie się wyżej na drabince hierarchii albo zemrze bezpotomnie. Tylko wśród ludzi to się poprzewracało do góry nogami, . Ooo, JoShi z tą częścią radośnie będę polemizować. Moje ulubione. Powiedz mi proszę dlaczego rozwielitki nie piszą sonetów, derkacze nie szyją modnych ubrań, a orangutany nie zbudowały CERN? Jakiś szczególny powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.02.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 bratki ale np takie ... altaniki to juz sie staraja http://pl.wikipedia.org/wiki/Altannik_l%C5%9Bni%C4%85cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.02.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Jako że mam instynkty chyba , nigdy nie kupowałem niebieskich śpioszków Altannik ma słabość do koloru niebieskiego, ptaki hodowane w niewoli wraz z innymi gatunkami, zabijają czasem małe niebieskie ptaszki, by ozdobić nimi altankę.słusznie zrobiłem czytając Twoja podesłaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 18.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 bratki ale np takie ... altaniki to juz sie staraja http://pl.wikipedia.org/wiki/Altannik_l%C5%9Bni%C4%85cy, Właśnie tak! Tak być powinno,to samiec szykuje altankę,zdobi ją i maluje Czy ta samiczka musi wiedzieć jaka grubość ocieplenia,jaka dachówka i które kafle ech,ta emancypacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 18.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 bratki ale np takie ... altaniki to juz sie staraja http://pl.wikipedia.org/wiki/Altannik_l%C5%9Bni%C4%85cy prawie jak mój mąż ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ooo, JoShi z tą częścią radośnie będę polemizować. Moje ulubione. Powiedz mi proszę dlaczego rozwielitki nie piszą sonetów, derkacze nie szyją modnych ubrań, a orangutany nie zbudowały CERN? Jakiś szczególny powód? Nie potrzebują tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 strasznie sie "spinacie". Dziwnie to to, bo akurat facetów za bardzo nie widzę, a "spinanie" Wasze powoduje we mnie uczucie że jakoś tam mniej prawdy - a więcej usprawiedliwiania............... tak własnie widzę, że utworzyło się towarzystwo ad hoc, które ma jedynie słuszną rację, jest strasznie pokrzywdzone, bo juz ma dość ględzenia, dobrych rad, POP, ble, ble ble... I jak zwykle, byle "dowalić" adwersarzowi, bez odnoszenia się do realnej treści całości postu, najepiej wyrwać fragment zdania i "obrabiać" go. Jeśli decyzja o nieposiadaniu potomstwa daje wam tyle radości, to po co się tłumaczycie? Napiszcie lepiej jak jest fantastycznie, że nie musicie prac pieluch, wycierać małych dupek, latać po lekarzach z kokluszami, tylko w tym czasie szaleć na stokach we włoszech czy biegać po plazy na Kanarach, czy pić piwo na pokładzie jachtu. Jakos nie widzę takich postów tylko jedne jęki, jak to rodzina i znajomi dokuczają. Pochwalcie się lepiej ZALETAMI życia bez dzieci. Jak się tak na codzień zachowujecie, to się nie dziwię, że macie do całego świata pretensje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.02.2009 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ej, lasaki, strasznie zasrałyście ten temat. Same woalki widzę. Mało konkretów - a dużo samouwielbienia.Zmiencie forum na "zadowolone laski bezdzietne" - please.Dawajcie konkretnie - albo bay,bay, żegnaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts