Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

suszarka do ubrań

madzia.a

Recommended Posts

Witam! Chciałabym kupić suszarke, która będzie zajmować mało miejsca w mieszkaniu, no i teraz mam dylemat? A ponieważ są dosyć drogie te suszarki, chciałabym dokonac dobrego wyboru.

http://www.ceneo.pl/801873

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80119043

Zastanawiam się, czy w suszarce z Ikei 40 cm między poziomami, to nie jest za mało? Jak na niej powiesic np. spodnie?

W drugiej natomiast martwi mnie mała ilość prętów (czyli mniej miejsca na pranie). Którą suszarke doradziłybyście mi?

mam tą suszarkę z ikei, jest ok - każda z tych półek po jednej lub po drugiej stronie może być złożona, jeśli chcesz rozwiesić własnie np spodnie. można do niej dokupić kółeczka dzięki czemu wygodniej się nią manewruje.

poza tym suszarka jak suszarka - ja bym za nią 130zł nie dał, ale żona się uparła :)

Bardzo dziękuje za wypowiedzi! Kamionkal, chyba pomogłes mi w dokonaniu wyboru!!! Prawde mówiąc, ja również uważam, ze ceny tych suszarek są kosmiczne, ale sa to jedyne suszarki, które zajmują mało miejsca. Nigdzie nie znalazłam informacji, że te półki można złożyć, a takie rozwiązanie jest idealne!

Sylwio, nie chce suszarki łazienkowej. Niedługo, będe miała wyremontowaną łazienke i jakos bardziej razi mnie pranie w ładnej łazience niż np. w sypialni.

Kamionkal powiedz mi jeszcze, czy ciężka jest ta suszarka?

dawno nie podnosiłem, wydaje mi się, że nie jest bardzo ciężka.. na stronie Ikei jest podane, że waga paczki to 9,2kg

poza tym jak napisałem można do niej dokupić kółeczka i jeździć po całym domu ;-)

o kurcze :o To jak dla słabej kobietki, to szalenie dużo :roll:

Jeśli chodzi o kółka, to rzeczywiście świetny pomysł. Tylko ja od tygodnia mam panele i nie chciałabym aby taka suszarka mi je porysowała. Czy to są kółka plastikowe? A może mozna kupić takie kółka do tej suszarki np. w Castoramie, które byłyby kauczukowe,czy gumowe? nie orientujesz się? czy może to jakiś specjalny rozmiar, gdzie kółka do tej suszarki można kupić jedynie w Ikei?

Czy to są kółka plastikowe? A może mozna kupić takie kółka do tej suszarki np. w Castoramie, które byłyby kauczukowe,czy gumowe? nie orientujesz się? czy może to jakiś specjalny rozmiar, gdzie kółka do tej suszarki można kupić jedynie w Ikei?

Odpowiadając na Twoje pytania:

nie wiem :)

Niedługo, będe miała wyremontowaną łazienke i jakos bardziej razi mnie pranie w ładnej łazience niż np. w sypialni.

Mnie też to razi, dlatego planuję suszarkę sufitową w pomieszczeniu gospodarczym, gdzie właśnie jest pralka.

oj, zazdroszcze ci takiego pomieszczenia! Ja mam mieszkanie 50 m2 i dwa pokoje. A zawsze marzyłam o sypialni :cry:

Miałam tego rodzaju suszarkę. Półki owszem można składać, suszarka była na kółeczkach. Ale jest nietrwała a na kółeczkach niestabilna. Jeśli trzeba powiesić ciężkie pranie np męskie jeansy w ilości większej niż 1 para, to suszarka z czasem się mocno wygina, na kółkach wywraca. Osobiście nie polecam.

Niedługo, będe miała wyremontowaną łazienke i jakos bardziej razi mnie pranie w ładnej łazience niż np. w sypialni.

Mnie też to razi, dlatego planuję suszarkę sufitową w pomieszczeniu gospodarczym, gdzie właśnie jest pralka.

oj, zazdroszcze ci takiego pomieszczenia! Ja mam mieszkanie 50 m2 i dwa pokoje. A zawsze marzyłam o sypialni :cry:

Póki co mieszkamy na 36 m2, już ponad 11 lat, doskonale więc rozumiem ograniczenia małego mieszkania.

Na szczęście już przewozimy pudła z "dorobkiem" :D

• 4 years później...