IlonaS. 16.11.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Niestety drzwi, które miały być montowane jutro zostały przesunięte na piąte i powstał mały problem ponieważ w poniedziałek również ma być montowany alarm i cała elektryka. Jednak mój dzielny mąż stwierdził, że sam zrobi tymczasowe drzwi i oto efekt: również własnymi rencoma zamontował oświetlenie, dzięki czemu można było ogarnąć troszkę mieszkanko. Jestem z niego strasznie dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 16.11.2014 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 świetnie Wam idzie, no i te przeszklenia! chyba najbardziej zazdroszczę Wam tego olbrzymiego salonu! bardzo podoba mi się układ Waszej parterówki, a okna z czego i w jakim kolorze? Bardzo dziękuję. Okna są z PCV ponieważ większość osób odradzała nam aluminium, kolor antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 17.11.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Ilona, z zewnątrz okna bardzo pasują, ale zastanawiam się jak we wnętrzu to będzie wyglądać, czy nie za ciemno? w jakich kolorach planujesz ściany? My zaraz staniemy przed wyborem okien i ciągle się zastanawiam jakie mają być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 18.11.2014 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Ja bardzo chciałam mieć okna obustronnie kolor szary/antracytowy a nie było to łatwe przy oknach PCV, ponieważ nie są one barwione tym kolorem w masie. Dlatego na początku miały być okna aluminiowe, tylko niestety każdy mi je odradzał i musiałam pójść na mały kompromis przy PCV ale nie zrezygnowałam z koloru obustronnie antracytowego. Kolory jakie planujemy z mężem to drewno, szarość, czerń i oczywiście biel. Dodatkowo może jakieś elementy kolorowe pojawią się na kanapie w postaci poduszek. Jednak to jeszcze odległa przyszłość a wiem , że im częściej przeglądam strony z wnętrzami, tym częściej moje koncepcje się zmieniają. Poniżej moja inspiracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 18.11.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) wow... piękne wnętrza i to zupełnie w moim stylu! kuchnia powala też planujemy dom w takich zestawieniach ja bardzo chciałabym mieć takie fronty drewniane, teraz mam lakierowany MDF na górze a na dole matowy i koszmar jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju odciski "używalności kuchennych" uparłam się albo na drewno albo na fornir ( zależy od kaski ) ale ta kuchnia którą dałaś baaaardzo mi się podoba, inspiracji kuchennych to trochę mam zapisanych i dzięki za wizualizacji z tymi oknami, te wnętrza super wyglądają i wszystko ładnie pasuje ja też chce raczej mieć " szarawe" wnętrza ale kolor chciałabym ująć oprócz poduszek to jeszcze np w żółtych krzesłach Edytowane 18 Listopada 2014 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 20.11.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 To mnie troszkę zmartwiłaś z tymi odciskami na lakierowanym frontem, bo właśnie takie planuję w kuchni :/Wysoka zabudowa ma być białą, szare szafki i blat w kolorze okien. W tej chwili mam kremową/ brązową kuchnię z drewnianym blatem , co do czyszczenia to raczej nie miałam żadnych problemów, no może przy uchwytach czasami.Kiedy zaczynasz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.11.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 już zaczęłam, na razie w górę pnie się piwnica powiem Ci że ja nie wiem co z tymi lakierami, różne są opinie, ja moją myję jak okna, najpierw z jakimś detergentem a potem mikrofibrą do okien... Może są różne jakościowo te fronty, to jest moja druga kuchnia z lakierowanego mdf-u i tu mam gorszą wiadomość... ta pierwsza została w mieszkaniu które teraz wynajmujemy i fronty z białych zrobiły się żółte, są okropne, te meble mają ok 7 lat a kuchnia jest słoneczna może dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 25.11.2014 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 No to faktycznie niezbyt optymistyczne wieści Myślałam, że fronty raczej się szybciej porysują niżeli przebarwią, ale zobaczę na własnej skórze jak to będzie. Dzięki za opinie. 21 w piątek przyjechały drzwi, są śliczne Panowie od elektryki najprawdopodobniej jutro skończą i mam nadzieję, że pod koniec przyszłego tygodnia uda się zacząć tynki. Czyli pomału zbliżamy się do stanu developerskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.11.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Podzielam Twoje zdanie drzwi pięknie się prezentują Czy mogłabyś mi napisać gdzie zamawialiście okna oraz ile kosztowały ( może na priv) bo ja cały czas krążę wokół tego tematu, dostaliśmy wycenę z lokalnej firmy ale wartość wydaje mi się bardzo wysoka, najbardziej interesuje mnie okno tarasowe bo to mi da jakiś obraz naszej wyceny Edytowane 26 Listopada 2014 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 04.12.2014 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Elektryka w domu skończona Panowie zaczęli przygotowywać się do tynkowania A my z mężem zaczęliśmy osuszać budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.12.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Nie czekacie na tzw osadzenie domu? nam mówią że powinno się odczekać parę miesięcy zanim zacznie się robić wykończeniówkę w środku, choć na forum opinie są różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 05.12.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Ojj, a ile miesięcy powinno się czekać do rozpoczęcia wykończeniówki?Ja tylko wiem, że zanim płytki się zacznie kłaść, to wylewka musi się "związać" ok dwóch miesięcy i właśnie nam tak powinno wypaść. Teraz chcemy zakupić piec aby pomału podgrzewać posadzkę i z początkiem nowego roku zaczynamy kłaść podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.12.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 30.12.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Szczęśliwego Nowego Roku! Życzę Wam w nim przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 10.01.2015 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Szczęśliwego Nowego Roku! Życzę Wam w nim przeprowadzki! Bardzo dziękuję za życzenia Ostatnio domek zmienił się nie do poznania, mamy wielki jeden bałagan https://lh3.googleusercontent.com/-qSrvpHxpukM/VIqguk8FfZI/AAAAAAAAJJA/aPwV55aDr0U/w395-h702-no/20141212_085956.jpg 1 stycznia 2015r. A było już tak domowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 10.01.2015 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 No i znowości, mamy już zakupione płytki do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 11.01.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 fakt, wygląda jak bunkier ale pewnie już nie długo! płytki super, będą tylko w salonie? a w reszcie pomieszczeń co chcecie dać? a tak w ogóle pomaga Ci jakiś projektant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.01.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ilonko nie martw sie -tynki wyschna, zjasnieja ,polozycie gladzie lub pomalujecie i znów zrobi domowo Ładna i duza ta płytka -co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 12.01.2015 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 fakt, wygląda jak bunkier ale pewnie już nie długo! płytki super, będą tylko w salonie? a w reszcie pomieszczeń co chcecie dać? a tak w ogóle pomaga Ci jakiś projektant? Wykonawca mnie ostrzegał, że nie będzie to za ciekawie wyglądało, ale i tak się przeraziłam ja zobaczyłam to na własne oczy. :/ Płytki te planuję w salonie i korytarzu, z tej serii wzięliśmy jeszcze heksagon, który ma być położony w kuchni i wiatrołapie. Troszkę się obawiam bo akurat tych płytek nie widziałam na żywo i nie wiem jak to wszystko wyjdzie. Jednak już za tydzień płytki powinny być na budowie, więc wtedy wszystko się okaże. :/ W pokoikach planujemy drewno lub wykładzinę, jeszcze nie mam pomysłu co dokładnie. Nie korzystam z pomocy żadnego projektanta, choć czasami przyznam, że przydała by się pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 12.01.2015 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Ilonko nie martw sie -tynki wyschna, zjasnieja ,polozycie gladzie lub pomalujecie i znów zrobi domowo Ładna i duza ta płytka -co to takiego? Wiem jeszcze jedna warstwa została do położenia i wtedy powinno wreszcie być biało, pewnie w środę się przekonam jak pojadę na budowę Płytka ma wymiar 40x80cm i jest z serii cementi domus firmy Savoiaitalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts