RadziejS 17.02.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Mój dom jest drugim domem na tej samej działce. Dom rodziców stoi od 20 lat. Swój wybudowałem z ich (naszego) prądu. Jakie są uwarunkowania podłączenia prądu do mnie? Planuję rozdzielenie działek w przyszłości. Na razie mam współwłasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 17.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Musisz najnormalniej w świecie wystąpić o warunki przyłączenia, podpisaćumowęprzyłączeniową, żapłacić tyle co wszyscy i czekać na nowe przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 17.02.2009 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 marcin714, na Twoja odpowiedź liczyłem. Mój post wynika z plotek, które mówią, że na jednej posesji może być jedno przyłącze... Chciałbym ugruntować wiedzę. Czy muszę (wedle plotek, które słyszałem) korzystać z rozbudowania przyłącza rodziców, czy mogę normalnie wystąpić o nowe, osobne przyłącze dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 17.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Technicznie nie było by żadnych problemów aby na działce było jedno przyłącze. Powiem więcej- pewnie tak będzie. Ale jest inna kwestia czyli kasa. ZE nie odpuści i nie pozwoli na zamontowanie oddzielnego licznika bez wniesienia opłaty przyłączeniowej. A żeby wnieść taką opłatę to tak jak mówiłem musisz wystąpić o warunki i podpisać umowęprzyłączeniową. A jak oni rozwiążą to technicznie to nie twój problem. Jeśli trzeba będzie zmodernizować przyłącze już istniejące to zrobią to w swoim zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 17.02.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Zadbaj też o inne przyłącza,jeśli chcesz rozdzielać. Nawet jak jesteś drugi w ciągu (media idą najpierw przez dom rodziców, a potem do ciebie) to dla znacznej większości kandydatów na kupców będzie to sytuacja nie do zakceptowania - choć fizycznie wszystko będzie działać bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 18.02.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Chcę mieć wszystko niezależnie i tak od początku robię. Wczoraj gość mnie zagiął mówiąc, że do jednej posesji powinno być jedno przyłącze energetyczne... Ale w sumie to już mam warunki, wpłatę i umowę przyłączeniową, więc chyba czekam na realizację osobnego przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts