Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wasze STOŁY

ohh

Recommended Posts

stół jak stół - ładny, ale te OKNA,..... no rewelka, super bedziecie miec b. widno i nowoczesnie, cudne, lubie okna do samej podłogi-....

sami nie mamy aż tyle takich szyb!

stół jest tymczasowy "rodowy" - ma chyba z 20 lat. Ale najważniejsze że stoi i można przy nim zjeść obiad. Krzesła -pożyczone od mamy TŻ plastyki ogrodowe ;)

Okna mamy prawie wszystkie takie :) zapraszam do dziennika :) Ale klimat domu nie będize nowoczesny ;)

Marnika ... no właśnie jak mam wenę i chwilę czasu to coś tam czasem nabazgram na ścianach :wink: ... czyli ręcznie maluję ... mam jeszcze eksperymentalne malowidła u młodszej córy w pokoju(drzewo i bluszcz) i na klatce schodowej (dmuchawiec) :D . Fotki w dzienniku na 2 ostatnich stronach :wink: .

Pozdrawiam.

Widziałam Twoje dzieła. Są super. Przy moich zdolnościach to co najwyżej po ścianach przed tynkowaniem mogłabym coś nabazgrać :D .

MAM DO WSZYSTKICH PYTANIE:

Jakie szerokie macie wejścia do kuchni? Ja mam w projekcie 200cm. Zastanawiam się, czy nie zrobić tego wejścia tak np. na 100-120 cm, a z reszty zrobić murek(odgrodzić od salonu)? Co Wy na to?

Marnika -przejście otwarte do kuchni ma szerokość 265cm . Nie chciałam robić węższego, bo zamknęłoby mi to przestrzeń....salon mamy niewielki, więc ta prawie otwarta kuchnia powiększa nam optycznie pomieszczenie :wink: .

Co do obrazków ..dziewczyny, ja to robię tak:

upatrzam se w necie jakiś podobający mi sie obrazek, następnie se go drukuję na kartce A-4 , przyklejam na ścianie obok i normalnie zrzynam na żywca :lol: ... często gęsto improwizuję i coś tam domaluje albo coś pomine ...tak jak mi się wydaje że bedzie ok :wink: . I tak własnie powstał obrazek w kuchni i dmuchawiec, bo to u Kasi w pokoju to czysty żywioł ... odreagowywałam złość i stres (artystycznie :wink: :lol: ).

No, ale to trzeba mieć trochę zdolności , a u mnie ich ni ma :)

No, zauważyłam teraz że Wasz salon ma prawie 24m2, nasz ma 30m2, więc mogłabym to zwężyć.

http://img261.imageshack.us/img261/2770/parterkuch1.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/9196/parterkuch2.jpg

Tak by to miało wyglądać, dlatego wcześniej pytałam o wymiary tego stołu i krzeseł. Tu oczywiście nie ma proporcji, stół pewnie bardziej wychodzi na kuchnie, tylko mnie właśnie chodziło o to ustawienie stołu i krzeseł.

Wydaje się być ok ... jeśli stół w całości mieści Ci się w kuchni to pewnie, że możesz jeszcze sobie tą kuchnię domknąć jeśli chcesz.

U mnie właśnie ze względu na mały metraż zarówno kuchni jak i salonu - stół z krzesłami mam w większości w kuchni , ale coś go tam wystaje na salon :wink: - więc domknąć kuchni nie mogłam bo byłoby za mało miejaca na przejście :roll: .

Ale u Ciebie rozwiązanie jak najbardziej do zrealizowania według mnie :D .

• 11 years później...