gazioor 17.02.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czy pietro musi byc wykonczone zeby oddac dom do uzytkowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYCHA2 17.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam. Ja miałem tylko zrobione poddasze w płytach ,tynki instalacje (elektryka; sanitarna) zamontowaną stolarkę ,ciepło w domku i pełną dokumentację złożoną w PINB. MIAŁEM KILKA ZMIAN ISTOTNYCH : przedłużony domek o 1,5 m i zrobione zadaszenie nad schodami wejściowymi. masz mieć min. wylewki,tynki ,instalacje, 1 kibelek i zlew w kuchni. to powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Po pierwsze dobry kierbud z układami w Starostwie to nie będzie żadnej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYCHA2 18.02.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mój KB jest bardzo ostrożny, bo kiedyś dostał mandacik z PINB . dlatego zaraz przy fundamentach wpisał że dom przedłużono NA WNIOSEK INWESTORA Dlatego miałem kontrolę z nadzoru. Nie była taka straszna . ( kawka i trochę pogadaliśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 18.02.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 No to jak widać wszystko zależy od regionu kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazioor 18.02.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dzieki za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazioor 18.02.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 AHA jeszcze cos jesli bede mial pelna dokumentacja i wykonczone na tip top parter to co powiinno byc zrobione na gorze??? sa schody bez poreczy balkony bez poreczy okna zamontowane elektryka i sanitarka powypuszczana czy zrobienie barierek wystarczy ???, sa wylewki na gorze brak tynkow drzwi etc. brak stropu drewnianego widac wiezbe czy taki stan nadaje sie do odbioru calosciowego?? czy konieczny jest odbior czesciowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 18.02.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 O ile mi wiadomo, przy odbiorze czesciowym konieczna jest kontrola z PINB. Na moje oko zaden inspektor nie przepusci braku barierek na schodach i bez stropu chyba też sie nie da, chyba ze go przekonasz, ze ogole zrezygnowales No i bez "dostepu do morza" też się nie da. A tak swoja droga, to po co ci ten odbior tak na gwalt? nie mozesz miesiaac poczekac i zrobic to i owo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts