MarianN 17.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 witam, jestem w fazie stan surowy zamknięty i trochę w środku (instalacja elektryczna). Pozostałe instalacje mam uzgodnione (CO, wod-kan, alarm itp). Mam pytanie: jak kształtują się aktualnie ceny posadzek, tynków, elewacji, położenia glazury itp. Taniej czy drożej niż w ubiegłym roku? Bo mój wykonawca, z którym, lepiej lub gorzej "jedziemy" od początku budowy, złożył mi propozycję na dokończenie, która mnie powaliła (swoją astronomiczną wysokością). Dlatego robię casting wśród innych wykonawców, a pytanie do forumowiczów j.w.: jest drożej, czy może (mam nadzieję ) taniej?? pozdrawiam, Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markopek 18.02.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 U mnie "wojownicy budowlani" również prowadzili budowę od początku do "końca" czyli wykończenie wnętrz, ale właśnie że prace były kompleksowe to ceny za poszczególne etapy mogłem mocno negocjować i miałem niższe od śrenich w regionie (Małopolska) - czego i Tobie życze choć nie liczyłbym na niższe ceny od zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianN 18.02.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 U mnie "wojownicy budowlani" również prowadzili budowę od początku do "końca" czyli wykończenie wnętrz, ale właśnie że prace były kompleksowe to ceny za poszczególne etapy mogłem mocno negocjować i miałem niższe od śrenich w regionie (Małopolska) - czego i Tobie życze choć nie liczyłbym na niższe ceny od zeszłego roku. Dzięki, u mnie (Szczecin) aktualnie jest dużo ofert wykonawców. Codzennie na drzwiach naszego domku, które jednocześnie są tablicą ogłoszeniową , wiszą nowe oferty i negocjuję z nimi mając nadzieję, że "jak jest Dosia, to po co przepłacać?", pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 18.02.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 ja jestem odrobinke dalej w budowie i moge sie juz podzielic niektórymi kosztami:-tynki wewn: 27zł/m2 z materialem-ocieplenie dachu 70zł/m2 bez materialu, 2 warstwy welny z plytami lacznie z gruntowanim plyt-wylewki 13zł/m2 bez materialu-glazura 70zl/m2 umowiony na maj-ocieplenie zewn (welna 15) 54zl/m2 bez materialupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychka 19.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ceny JarzyQ z kosmosu!!! Tynki wewnętrzne - 22 zł (materiał+robocizna)ocieplenie + płyty GK+gruntowanie - 30 zł/m2 (robocizna)wylewki - 10 zł/m2 (robocizna)glazura - 35 zł/m2 (robocizna + szlifowanie kantów)ocieplenie zewnętrzne + siatka + klej 2 razy - 18 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 19.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ceny JarzyQ z kosmosu!!! Tynki wewnętrzne - 22 zł (materiał+robocizna) ocieplenie + płyty GK+gruntowanie - 30 zł/m2 (robocizna) wylewki - 10 zł/m2 (robocizna) glazura - 35 zł/m2 (robocizna + szlifowanie kantów) ocieplenie zewnętrzne + siatka + klej 2 razy - 18 zł/m2 A skąd jesteś jesli można spytać. Ja jak narazie mam ceny na poziomie: tynki - 13zł (z materiałem 23zł) wylewki - 15zł (bez materiału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mizeraki 19.02.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 stawki "fachowcow" spadna dramatycznie. Juz teraz sa bez pracy i dziwia sie ze nikt do nich nie dzwoni - ale pocieszaja sie jeszcze ze to z powodu ciezkiej zimy.W marcu, najdalej w kwietniu zmieknie im rura a stawki za prace spadna o 50%.Wszystko wokolo stanie, a zwolnienia beda masowe. Mam do zlecenia wykonczenie domu - ekipa od tynkow chce odemnie 24zl za metr ( praca ) -czyli wg ostroznych wyliczen dniowka czlowieka ktory glaszcze piasek z cementem - to okolo 300 zl. Moja zona ktora w szpitalu bielanskim, po naprawde ciezkich studiach ratowala ludzkie zycie zarabiala 1200 ( miesiecznie).Wiec moze odrobine opamietania byloby na miejscu. Wreszcie odwrocil sie uklad sil, i teraz inwestor jest gora.Prezstancie pytan ile fachowiec sobie zyczy - zacznijcie mowic "dam prace". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychka 19.02.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Mieszkam pod Puławami woj.Lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerhouse 19.02.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Kochani forumowicze ! Podając ceny napiszcie z jakiej jesteście miejscowości. Powszechnie wiadomo,że ceny w małych miejscowościach są dużo niższe od tych w większych miastach. W profilu mało kto podaje miejscowość, czy aż tak bardzo wstydzicie się gdzie mieszkacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianN 19.02.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Kochani forumowicze ! Podając ceny napiszcie z jakiej jesteście miejscowości. Powszechnie wiadomo,że ceny w małych miejscowościach są dużo niższe od tych w większych miastach. W profilu mało kto podaje miejscowość, czy aż tak bardzo wstydzicie się gdzie mieszkacie ? ja jak widać jestemze Szczecina i w okolicy się buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas_lbn 19.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ceny JarzyQ z kosmosu!!! Tynki wewnętrzne - 22 zł (materiał+robocizna) ocieplenie + płyty GK+gruntowanie - 30 zł/m2 (robocizna) wylewki - 10 zł/m2 (robocizna) glazura - 35 zł/m2 (robocizna + szlifowanie kantów) ocieplenie zewnętrzne + siatka + klej 2 razy - 18 zł/m2 Witam, a te ceny, które Ty podałeś są też śmieszne bo za małe: ocieplenie poddasza (15+5) pod malowanie zgodzę się że za 30zł jeśli jest dużo m2, wylewki od 12 zł/m2, glazura tak od 35zł/m2 ale prosto i 33,3 x 33,3, za cięcie 45 stopni jest 40 zł/mb, docieplenie - styro+ klej+ siatka+ klej 30 zł/m2 tynk zewn 10 zł/m2 Wybacz ale co za "firma" z podkreśleniem że to jest firma wykonuje ocieplenie za taką cenę. Może bez rusztowania swojego, bez rozstawienia, bez obklejania otworów, bez obróbki glifów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychka 20.02.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ceny są autentyczne!!!!!!Wszystkie obróbki wchodzą w cenę, która ma być jeszcze negocjowana w przypadku większego zakresu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychka 20.02.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A od wylewek firma z Lublina 10 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 22.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ceny JarzyQ z kosmosu!!! Tynki wewnętrzne - 22 zł (materiał+robocizna) ocieplenie + płyty GK+gruntowanie - 30 zł/m2 (robocizna) wylewki - 10 zł/m2 (robocizna) glazura - 35 zł/m2 (robocizna + szlifowanie kantów) ocieplenie zewnętrzne + siatka + klej 2 razy - 18 zł/m2 Bez urazy mam 12 ludzi proponuję ich wypożyczyć pod warunkiem dostaną 4tyś na rękę zwrot zus+skarbowy ok 500zł wyżywienie +spanie+transport+narzędzia rusztowania niech pan spróbuje się wypłacić przy pańskich cenach gdzie to są fachowcy bardzo wysokiej klasy nie z łapanki .Przepraszam że odniosłem się do pańskiego linka niemam nic złego na myśli pisząc to ,po prostu musiałem to gdzieś napisać. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam Bogdański Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 22.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ceny JarzyQ z kosmosu!!! Tynki wewnętrzne - 22 zł (materiał+robocizna) ocieplenie + płyty GK+gruntowanie - 30 zł/m2 (robocizna) wylewki - 10 zł/m2 (robocizna) glazura - 35 zł/m2 (robocizna + szlifowanie kantów) ocieplenie zewnętrzne + siatka + klej 2 razy - 18 zł/m2 Bez urazy mam 12 ludzi proponuję ich wypożyczyć pod warunkiem dostaną 4tyś na rękę zwrot zus+skarbowy ok 500zł wyżywienie +spanie+transport+narzędzia rusztowania niech pan spróbuje się wypłacić przy pańskich cenach gdzie to są fachowcy bardzo wysokiej klasy nie z łapanki .Przepraszam że odniosłem się do pańskiego linka niemam nic złego na myśli pisząc to ,po prostu musiałem to gdzieś napisać. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam Bogdański Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henek 22.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 czytajac niektore wypowiedzi odnosze wrazenie ze nie wiedza co pisza ,ja na przyklad ukladam plytki i robie wykonczenia w regipsach narzedzia to kilkanascie tysiecy zl.do tego samochod, paliwo,ubezpieczenie, podatek,szkolenia no i wiadomo jakosc i gwarancja musza kosztowac moze wiec ci ktorzy robia LEGALNIE wcale nie zarabiaja tak duzo ,a moze pracojmy wszyscy na czarno pozdrawiam henek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika34 22.02.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam jak się dowiadywałam specjalnie to na dzień dzisiejszy u nas tynki 22 zł --MOZNA JESZCZE NEGOCJOWAĆ Z MATERIAŁEM, posadzki 10 zl bez materiału , płytki -35, 40 za m2, ocieplenie kompletne z tynkiem białym mineralnym 45zł zam2, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 22.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam jak się dowiadywałam specjalnie to na dzień dzisiejszy u nas tynki 22 zł --MOZNA JESZCZE NEGOCJOWAĆ Z MATERIAŁEM, posadzki 10 zl bez materiału , płytki -35, 40 za m2, ocieplenie kompletne z tynkiem białym mineralnym 45zł zam2, pozdrawiam. Czesc. Bo nie obczajam tego ocieplenia:) Te 45 zl to cena za material? Za robocizne? Czy tez za to i to razem? Bo jak tak, to nie bardzo mi sie chce wierzyc w uczciwosc firmy ktora oferuje taka stawke Dobry material kosztuje w granicach 35 zl min, tak wiec kolego skontroluj to co beda Ci montowac na scianie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 22.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam jak się dowiadywałam specjalnie to na dzień dzisiejszy u nas tynki 22 zł --MOZNA JESZCZE NEGOCJOWAĆ Z MATERIAŁEM, posadzki 10 zl bez materiału , płytki -35, 40 za m2, ocieplenie kompletne z tynkiem białym mineralnym 45zł zam2, pozdrawiam. Czesc. Bo nie obczajam tego ocieplenia:) Te 45 zl to cena za material? Za robocizne? Czy tez za to i to razem? Bo jak tak, to nie bardzo mi sie chce wierzyc w uczciwosc firmy ktora oferuje taka stawke Dobry material kosztuje w granicach 35 zl min, tak wiec kolego skontroluj to co beda Ci montowac na scianie Pozdrawiam Przepraszam : KOLEZANKO mialo byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mizeraki 22.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Bez zartow. 4tys na reke, zwrot zus + skarbowy + wyzywienie + transport + narzedzia i rusztowania, wyliczajmy dalej :+ samochod sluzbowy klasy premium, telefon i laptop sluzbowy, ale za to jeta tylko wynajmujemy.W ramach programu motywacyjnego - masaz stop (wykonuje inwestor), gry budujace team, wycieczki do krajow egzotycznych, Pewnie fachowcy sa bardzo wysokiej klasy. Bez urazy, ale specjalizuja sie w gladzeniu deska piasku z cementem, tudziesz obsluga koparki recznej.Zdarza sie ze jezyk polski opanowali w stopniu niewystarczajacym do komunikacji z inwestorem, jak nie pija to jest to duza zaleta. Znajdzy zatem inne punkty odniesienia : srednia placa na reke w Polskiej Akademii Nauk to 3200. Srednia pensja doktoranta to 1200 na reke. Place i zyski jakie przez ostatnie 4 lata obserwowalismy w sektorze budowlanym to przeszlosc. Podobne to bylo troche do dyktatury hydraulika w PRL - ale sie skonczylo. dziekuje. nie zamierzam wynajmowac, ani zatrudniac Panskich robotnikow.Za te pieniadze juz dlugo nie popracuja. Pora sie dostosowac lub znikac.Poszukam gosci z PANu. Beda sporo tansi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts