Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2009 ceny na wykończeniówkę :) ... wykańczaniówkę :(

MarianN

Recommended Posts

witam .panowie wykonawcy proszę podać ceny zabudowy skosów poddasza z płyty farmacel z ociepleniem 18+7 wraz ze szpachlowaniem i jednokrotnym malowaniem( zgodnie ze sztuką budowlaną).

proszę też o wycenę ocieplenia czyli styropian 15cm wraz z 3 krotnym nałożeniem kleju.uszczelnianiem pianką łączeń gdzie tego wymagają oraz malowaniem po nałożeniu tynku.

naprawde jak czytam jak wszyscy mają tanio to aż im zazdroszcze. skosy za 30zł ocieplenie za 30zł.proszę państwa u mnie koło lubania śl czyli na zapadłej dziurze nikt nie chce sie za tyle podjąć.

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam , dlaczegochcesz robić sufity z farmacell a nie z płyty G-K. ja niektóre stawki za prace w stosunku do ubiegłego roku podniosłem, niektóre obnizyłem. Ceny zwasze mozna obnizyc ale kosztem jakosci a na to zaden inwestor sie nie zgodzi.

Ps. gdzie podział sie Mizeraki?

lekarz bez stażu moze i zarabia 1800 ale za to odbije to sobie pozniej szeroko otwierając swoją łapownicką kieszeń.

witam , dlaczegochcesz robić sufity z farmacell a nie z płyty G-K. ja niektóre stawki za prace w stosunku do ubiegłego roku podniosłem, niektóre obnizyłem. Ceny zwasze mozna obnizyc ale kosztem jakosci a na to zaden inwestor sie nie zgodzi.

Ps. gdzie podział sie Mizeraki?

lekarz bez stażu moze i zarabia 1800 ale za to odbije to sobie pozniej szeroko otwierając swoją łapownicką kieszeń.

witam

z prostych powodów których tobie jako wykonawcy to chyba nie muszę tłumaczyć. pozdrawiam

witam .panowie wykonawcy proszę podać ceny zabudowy skosów poddasza z płyty farmacel z ociepleniem 18+7 wraz ze szpachlowaniem i jednokrotnym malowaniem( zgodnie ze sztuką budowlaną).

proszę też o wycenę ocieplenia czyli styropian 15cm wraz z 3 krotnym nałożeniem kleju.uszczelnianiem pianką łączeń gdzie tego wymagają oraz malowaniem po nałożeniu tynku.

naprawde jak czytam jak wszyscy mają tanio to aż im zazdroszcze. skosy za 30zł ocieplenie za 30zł.proszę państwa u mnie koło lubania śl czyli na zapadłej dziurze nikt nie chce sie za tyle podjąć.

Zgodnie ze sztuka? Malowanie czy zabudowa a moze tylko ocieplenie?

Ze niby farmacel a tak naprawde?

• 2 months później...

:

no więc u mnie wygląda to tak : 38,00/m2

u mnie 48,00/m2 na stan do malowania

okolice Piaseczna

:

no więc u mnie wygląda to tak : 38,00/m2

u mnie 48,00/m2 na stan do malowania

okolice Piaseczna

U mnie własnie robią.

http://lh6.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SsWkOKwAjbI/AAAAAAAAEYk/t0Nh2IMFQTE/s640/P011009_17.39.JPG

15styro, siatka klej tynk. Wykonanie za całość 32zł/m2.

• 1 month później...

To i ja się podzielę,

aktualnie mam dom w SSO, materiały kupowałem we własnym zakresie. Dom:

parter 145m2 (w tym z podwójny garaż), piętro 120m2, poddasze 75m2 co do prac budowlanych wszytko do tej pory wykonywała jedna ekipa- cały sprzęt budowlany dostarczyli we własnym zakresie

stan "0"- 13 k

ściany parteru + strop teriva- 21k

ściany piętra + strop żelbetowy monolityczny na całości 23 k

poddasze + dach- kopertowy- prosty, kryty dachówką zakładkową 21 k

w cenie mam ściany działowe, kominy i ocieplenie poddasza- oczywiście podstawowe- bez płyt GK- poddasze pozostaje na razie jako nieużytkowe.

Z pracy ekipy jestem bardzo zadowolony.

pozdr

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
proponuje przeczytac to co pisalem powyzej - bo bylo to scisle powiazane z naszymi realiami.

"Zadna firma nie bedzie pracowac ponizej kosztow" - rozumiem ze przyjal Pan do wiadomosci co wykazalem - ze to zdanie logicznie falszywe, tak na wall street, jak i w Krecinach malych.

A prawdziwe brzmi tak - w najblizszym czasie ceny pracy w budownictwie bardzo spadna , a mimo to firmy zeby przetrwac beda pracowaly ponizej kosztow.

KRYZYS.

Witam!

Skoro jest kryzys to proponuję samemu wykończyć swoje mieszkanie i nie wypisywać głupot ,że ktoś będzie robił poniżej kosztów bo ja nie zamierzam!!

Chciałbym żeby Pan/Pani mizeraki (gdziekolwiek pracuje) się zastanowił czy będzie pracować powiedzmy za 600zł (koszt jedzenia i dojadu do pracy)!

Życzę powodzenia w pracy poniżej kosztów!:) I więcej szacunku dla ludzi!

A porównanie giełdy na wall streat do cen usług w Polsce "bardzo trafne " hehe ..brak słów....

Pozdrawiam!