mundi73 13.07.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 witam .panowie wykonawcy proszę podać ceny zabudowy skosów poddasza z płyty farmacel z ociepleniem 18+7 wraz ze szpachlowaniem i jednokrotnym malowaniem( zgodnie ze sztuką budowlaną). proszę też o wycenę ocieplenia czyli styropian 15cm wraz z 3 krotnym nałożeniem kleju.uszczelnianiem pianką łączeń gdzie tego wymagają oraz malowaniem po nałożeniu tynku. naprawde jak czytam jak wszyscy mają tanio to aż im zazdroszcze. skosy za 30zł ocieplenie za 30zł.proszę państwa u mnie koło lubania śl czyli na zapadłej dziurze nikt nie chce sie za tyle podjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 19.07.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 witam , dlaczegochcesz robić sufity z farmacell a nie z płyty G-K. ja niektóre stawki za prace w stosunku do ubiegłego roku podniosłem, niektóre obnizyłem. Ceny zwasze mozna obnizyc ale kosztem jakosci a na to zaden inwestor sie nie zgodzi. Ps. gdzie podział sie Mizeraki?lekarz bez stażu moze i zarabia 1800 ale za to odbije to sobie pozniej szeroko otwierając swoją łapownicką kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarBla 20.07.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Wieliczka: Ocieplenie: Styropian 17 cm + tynk i farba (system Bolix) - "na gotowo" 98 PLN netto za 1m2 - dużo to ? Tynki wewn. (na gotowo) 24 m2Wylewki (na gotowo) 40 m2 MaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 22.07.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 witam , dlaczegochcesz robić sufity z farmacell a nie z płyty G-K. ja niektóre stawki za prace w stosunku do ubiegłego roku podniosłem, niektóre obnizyłem. Ceny zwasze mozna obnizyc ale kosztem jakosci a na to zaden inwestor sie nie zgodzi. Ps. gdzie podział sie Mizeraki? lekarz bez stażu moze i zarabia 1800 ale za to odbije to sobie pozniej szeroko otwierając swoją łapownicką kieszeń. witam z prostych powodów których tobie jako wykonawcy to chyba nie muszę tłumaczyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 22.07.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 kto się nie potrafi dostosować do wymogów, potrzeb i realiów rynku ten odpada.... Szukam wykonawcy domu jednorodzinnego w okolicach Gniezna.Start inwestycji to wiosna 2010.Zapraszam zainteresowanych na PRIV. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 22.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 witam .panowie wykonawcy proszę podać ceny zabudowy skosów poddasza z płyty farmacel z ociepleniem 18+7 wraz ze szpachlowaniem i jednokrotnym malowaniem( zgodnie ze sztuką budowlaną). proszę też o wycenę ocieplenia czyli styropian 15cm wraz z 3 krotnym nałożeniem kleju.uszczelnianiem pianką łączeń gdzie tego wymagają oraz malowaniem po nałożeniu tynku. naprawde jak czytam jak wszyscy mają tanio to aż im zazdroszcze. skosy za 30zł ocieplenie za 30zł.proszę państwa u mnie koło lubania śl czyli na zapadłej dziurze nikt nie chce sie za tyle podjąć. Zgodnie ze sztuka? Malowanie czy zabudowa a moze tylko ocieplenie? Ze niby farmacel a tak naprawde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Kamrowski 23.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ceny JarzyQ z kosmosu!!! glazura - 35 zł/m2 (robocizna + szlifowanie kantów) Za takie pieniądze to nawet na wycenę bym nie pojechał . Min. cen w Trójmiescie od 60 zł za m2 + szlifowanie kantów 45-70 zl za mb. Ale może na jakiś krańcach Polski ceny spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 23.09.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Nie ceny spadają tylko za robotę biorą się ludzie którzty nie mają o tym pojęcia i zeby jakiekolwiek zlecenie podłapać zaniżają ceny.... a potem inwestor dzwoni i mówi ze wykonawca sie z nim kłóci, że przy ociepleniu scian nie trzeba dawać siatki "na zakład". Żenda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Kamrowski 25.09.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 tynki gipsowe maszynowe - 24 - 25 zł ok. Poznania - obdzwoniłem ok. 10 ekpi - to jakaś zmowa cenowa Wydaje mi sie , że to chyba dobrze . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 02.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 :proszę też o wycenę ocieplenia czyli styropian 15cm wraz z 3 krotnym nałożeniem kleju.uszczelnianiem pianką łączeń gdzie tego wymagają oraz malowaniem po nałożeniu tynku. no więc u mnie wygląda to tak : 38,00/m2 naprawde jak czytam jak wszyscy mają tanio to aż im zazdroszcze. skosy za 30zł ocieplenie za 30zł.proszę państwa u mnie koło lubania śl czyli na zapadłej dziurze nikt nie chce sie za tyle podjąć. u mnie 48,00/m2 na stan do malowania okolice Piaseczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.10.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 :proszę też o wycenę ocieplenia czyli styropian 15cm wraz z 3 krotnym nałożeniem kleju.uszczelnianiem pianką łączeń gdzie tego wymagają oraz malowaniem po nałożeniu tynku. no więc u mnie wygląda to tak : 38,00/m2 naprawde jak czytam jak wszyscy mają tanio to aż im zazdroszcze. skosy za 30zł ocieplenie za 30zł.proszę państwa u mnie koło lubania śl czyli na zapadłej dziurze nikt nie chce sie za tyle podjąć. u mnie 48,00/m2 na stan do malowania okolice Piaseczna U mnie własnie robią. http://lh6.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SsWkOKwAjbI/AAAAAAAAEYk/t0Nh2IMFQTE/s640/P011009_17.39.JPG 15styro, siatka klej tynk. Wykonanie za całość 32zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.10.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Tynki gipsowe maszynowe (Baumit) 21zł/m2Wylewki 12zł/m2 (z układaniem styropianu)Flizowanie 45zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaldo 26.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 To i ja się podzielę, aktualnie mam dom w SSO, materiały kupowałem we własnym zakresie. Dom:parter 145m2 (w tym z podwójny garaż), piętro 120m2, poddasze 75m2 co do prac budowlanych wszytko do tej pory wykonywała jedna ekipa- cały sprzęt budowlany dostarczyli we własnym zakresiestan "0"- 13 kściany parteru + strop teriva- 21kściany piętra + strop żelbetowy monolityczny na całości 23 kpoddasze + dach- kopertowy- prosty, kryty dachówką zakładkową 21 kw cenie mam ściany działowe, kominy i ocieplenie poddasza- oczywiście podstawowe- bez płyt GK- poddasze pozostaje na razie jako nieużytkowe.Z pracy ekipy jestem bardzo zadowolony.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castanea 15.12.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Tynki wew tradycyjne z piaskiem kwarcowym maszynowo-18zlWylewki metoda polsucha-11zlOcieplenie styropian+klej+tynk-30zlWszystko to oczywiscie sama robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.12.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A ile kosztuje robocizna za montaż drzwi zewnętrznych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 18.12.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 W lipcu - sierpniu, za GERDĘ zapłaciłem 300 zł, oczywiście autoryzowany montażysta z salonu, co by gwarancji nie stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.12.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 W lipcu - sierpniu, za GERDĘ zapłaciłem 300 zł, oczywiście autoryzowany montażysta z salonu, co by gwarancji nie stracić. Acha my będziemy mieli z Hormanna i powiedzieli 350zł,hmm myslałam,że drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 04.01.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 a ile kosztuje malowanie bez gładzi śpiewają 8 zł za metr to śmieszne chyba, że ja z innego świata jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesław1978 04.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 a ile kosztuje malowanie bez gładzi śpiewają 8 zł za metr to śmieszne chyba, że ja z innego świata jestem. Malowanie u mnie kosztuje od 6 do 12 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz1719504404 04.01.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 proponuje przeczytac to co pisalem powyzej - bo bylo to scisle powiazane z naszymi realiami. "Zadna firma nie bedzie pracowac ponizej kosztow" - rozumiem ze przyjal Pan do wiadomosci co wykazalem - ze to zdanie logicznie falszywe, tak na wall street, jak i w Krecinach malych. A prawdziwe brzmi tak - w najblizszym czasie ceny pracy w budownictwie bardzo spadna , a mimo to firmy zeby przetrwac beda pracowaly ponizej kosztow. KRYZYS. Witam! Skoro jest kryzys to proponuję samemu wykończyć swoje mieszkanie i nie wypisywać głupot ,że ktoś będzie robił poniżej kosztów bo ja nie zamierzam!! Chciałbym żeby Pan/Pani mizeraki (gdziekolwiek pracuje) się zastanowił czy będzie pracować powiedzmy za 600zł (koszt jedzenia i dojadu do pracy)! Życzę powodzenia w pracy poniżej kosztów! I więcej szacunku dla ludzi! A porównanie giełdy na wall streat do cen usług w Polsce "bardzo trafne " hehe ..brak słów.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts