szuster 10.04.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 nawiązując do wypowiedzi mizerakówpracowałem u wielu lekarzy i nie widać było żeby któryś (któraś) z nich zarabiał 1200 zł wręcz przeciwnie żyją raczej bogato. 1200 to im wpada co parę dni z łapówek. więcej pokory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 11.04.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Tynk gipsowy z materiałem 15zł, wylewki 12zł, ocieplenie styropian klej siatka klej 20zł, montaż drzwi 100zł bramy garazowej 5m 250 zł, elektryk 30zł punkt na gotowo z gniazdkami itp.Pospinanie skrzyni rizdzielczej 130-24 obwody. Hydraulik cały dom 33 punkty z podłogówka 8 pętki po 100 mb. 2700.Dojdzie jeszcze montaz kotła oraz CUW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herman 13.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Tynk gipsowy z materiałem 15zł, wylewki 12zł, ocieplenie styropian klej siatka klej 20zł, montaż drzwi 100zł bramy garazowej 5m 250 zł, elektryk 30zł punkt na gotowo z gniazdkami itp.Pospinanie skrzyni rizdzielczej 130-24 obwody. Hydraulik cały dom 33 punkty z podłogówka 8 pętki po 100 mb. 2700.Dojdzie jeszcze montaz kotła oraz CUW. cena wylewki to sama robota ?? a tynki wew. są ok w tej cenie - można prosić o namiar na ekipe jesli robią w wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 15.04.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 15.04.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 16.04.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Można zapłacić i to za wszystko nie wiadomo jakie pieniądze tylko po co ? Ocieplenie poddasza z rigipsami na gotowo 70 zł m2. Można ! Tylko po co płacić za rzeczy, które można zrobić samemu. 11 zł za malowanie od m2. przy 580 m2, można pewnie. Struktura można też. Jak widzę jakie pieniądze mi się ostały pracą własnych ( i nie tylko rąk) aż na sercu mi lżej i zmęczenie mija. I nie myślcie, że umiałem te rzeczy wcześniej ! NIc z tych rzeczy sam się uczyłem. Pozdrawiam do przemyślenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 18.04.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Z szacunkiem zakupić narzędzia i ogień z robotą powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc.marek 18.04.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Za tynki płaciłem 12 zł/m2 wylewki 13 zł/m2 Prace wykonane w marcu 2009 r Szukam do 1. ocieplenia ścian na gotowo (180 m2) 2. dachu z regipsami pod malowanie (200 m2) , 3. sufity podwieszane pod malowanie (130 m2). Narazie mam następujące ceny za wykonanie. 1. 40 zł 2. 38 zł 3. 40 zł Może ktoś poda ceny z okolic Wrocławia na interesujące mnie prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 15.05.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Częstochowa Ocieplenie zewnętrzne z tynkami (styropian) cena 35 zł bez materiału za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 23.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Trochę faktow z życia.... Prowadze jednoosobowa firme bud. moje srednie zarobki na czysto do kieszeni to okolo 2000-2500 max /miesiąc...moja żona jest nauczycielką w gimnazjum i przynosi co miesiąc bite 2400 zl.(za swoje normalne etatowe 18 godzin ma polowe tego)....znam kilku lekarzy i ...ich miesieczny dochod to około 3000-5000 zl ..bez wyjatku...jesli jakis lekarz zarabia 1400 zl na miesiąc to tylko dlatego ze więcej nie chce a nie ze nie moze.Ja za godzine klęczenia biorę 40-50 zł.....ostatnio bylem u lekarzy nastepujacych specjalnosci; gastrolog-15 minut porada i recepta 130 zł,badanie ekg 3 minuty 45 zl,dentysta,usuniecie zeba (duzy bol:))- 130 zl jakies 10 minut ze znieczuleniem ,moja zona jest w ciazy i chodzi do ginekolog ktora bierze 100 zl za wizyte 15 minut......a pod drzwiami kolejki...pani wyjezdza a4 a ja podjezdzam fiestą z 95 roku.....a prowadze dzialalnosc juz 3 lata.. Ten ,,ktoś,, z początku wątku nie zna realiów i żyje w wirtualnym swiecie wall street Prosze pamietac ze jako budolaniec musze przez 6 dni w tygodniu pracowac fizycznie i umysłowo po 8-10 godzin.....opłacic zus,podatek,benzyne,zamortyzowac narzędzia..niezadko doinwestowywac firme w jakies dodatki typu nowa moziomica,kielnia,wałek......naprawde ci ,,mądralinscy ,, co uwazają ze ceny za fachową robotę są wysokie nie mają pojęcia o tym. Acha jeszcze jedno...absolutnie nie odczułem kryzysu,czy mniejszego inwestowania ..wprost przeciwnie...przyklad z cementem jest chybiony bo...po pierwsze moze byc zmanipulowany,po drugie czy zrodla tych danych są wiarygodne....wielu ludzi kupuje mieszkania,sprzedaje....takze gro remontow dzieje sie bez cementu....ale to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 04.06.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 TEMAT BRZMI WYKONCZENIÓWKA CENY 2009 a nie przekrzykiwanie sie ile kto zarabia i dlaczego! wszystko wraca do normy i budowlaniec zarabia mniej niz lekarz czy adwokat, a jeszcze 2 lata temu murarz chciał min. 5-6 tys zł ( co nie znaczy ze wszyscy powinni zarabiać odpowiednio duzo ) ale wracajac do tematu: GLIWICE tynk tradycyjny: 12-14 złwylewka: 13-14 zł z układanie styrogładz: 16-19 zł ( super wykonanie)ocieplenie dachu 30-35złocieplenie scian 30-40zł stan surowy zamkniety dom 14m*8m 32 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek CASE 13.06.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Leszeq - a ja poproszę o glazurnika któremu wystarczy 15,- no może 18,- PLN za położenie m2 glazury. Oczywiście tylko legalna firma z referencjami... Przykro mi ale za takie pieniążki, to mogę Ci podesłać tylko niewidomego glazurnika A to jest juz perelka Panowie - urzadziliscie sobie kabarecik - ha, ha, ha - niewidomy glazurkik 15 zl . nie wiem ile glazury mozna ulozyc w miesiac - powiedzmy 200 metrow. - czyli 3tys zl. A wiecie ile zarabia mlody lekarz bez specjalizacji - 1850 zl . haha. Ich wiedza i odpowiedzialnosc troche sie roznia. Jesli moge ryzykowac ze bedzie leczyl mnie tak oplacany lekarz, to ryzyko zwiazane z kiepskim glazurnikiem raczej mnie nie rusza. Widzisz problem jest taki że glazurnik raczej nie będzie lekarzem i dlatego musi zarabiać 3 tyśki, a lekarz ja się postara to poza dyżurami, prywatnymi praktykami może jak się chwilkę podszkoli skoczyć na robotkę i polepi troszkę glazurki i kaska mu wpadnie .Tylko chcieć trzeba, a nie biadolić że lekarz mało zarabia(a żyje jak hrabia). Wiem że Ty kolego masz nas budowlańców za muły robocze co powinni się cieszyć że mości hrabia daje nam pracę ale wszystko drożeje, czemu nie pójdziesz się kłócić do marketu że chleb zdrożał, a ty masz taką samą wypłatę. Pamiętaj że jak będzie się szerzyła szara strefa to twoja żona w szpitalu będzie musiała znów na głodówkę iść bo kasy będzie mało w budżecie by im dać podwyżki, bo kto ma wtedy płacić te składki jak nie my muły robocze?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 20.06.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Rozgorzała dyskusja... może nie zawsze na temat... ... Ale reasumując, to i tak skarbnica wiedzy. Więc pisać, pisać !!! To naprawdę pomaga innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 20.06.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Za położenie gresu płacę 40zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herman 23.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 tynki gipsowe maszynowe - 24 - 25 zł ok. Poznania - obdzwoniłem ok. 10 ekpi - to jakaś zmowa cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukmirek 30.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Nie ma zmowy w cenach,po prostu stawki powinny być jednakowe,a obniżają je tylko Ci którzy przylecą z zagranicy,i jak mają tam robotę to uciekają znowu,a ludzie później dzwonią lub piszą weź pan to dokończ,lub popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 30.06.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Nie ma zmowy w cenach,po prostu stawki powinny być jednakowe,a obniżają je tylko Ci którzy przylecą z zagranicy,i jak mają tam robotę to uciekają znowu,a ludzie później dzwonią lub piszą weź pan to dokończ,lub popraw. Skąd ja to znam też miałam taki przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabrzoza 06.07.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 cena nie może być jedynym kryterium wyboru wykonawcy!!! z doświadczenia wiem, że najtańszy wykonawca = najgorszy wykonawca.Lepiej trochę dopłacić i zabezpieczyć się np. umową, niż brać najtańszą ekipę (najtańszą bo robią na czarno), krzywią się jak maja podpisać jakąś umowę z konkretnym terminem, a na końcu okazują się brygadą Pijanych Józków....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.07.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Mam ofertę na ocieplenie domu ze strukturą i malowaniem 4000 za robociznę. Wydaje mi się niedużo. Jak myślicie? to za darmo mnie robocizna kosztowala prawie 10 razy tyle ile placisz za metr a cokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 06.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Mam ofertę na ocieplenie domu ze strukturą i malowaniem 4000 za robociznę. Wydaje mi się niedużo. Jak myślicie? to za darmo mnie robocizna kosztowala prawie 10 razy tyle ile placisz za metr a cokół? No właśnie jaki masz metraż do zrobienia??? Chyba nie duży bo coś tanio jest u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts