Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o kuchniach nowoczesnych - opinie, inspiracje, realizacje

Gość tripper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panowie bez przesady to tylko jest przedział cen ju.z podaje wycenę do kuchni zwymiarowanej powyżej, wycena z dzisiaj:-)

WERSJA NR1:lakier biały na wysoki polysk model CAMBIA - 54tys. lub 37tys.*

WERSJA NR2:fronty szkło + stal cokół model jak NEOS - 79tys. lub 55tys.*

Cena zawiera jedynie szafki bez blatu, wypełnienia szuflad i sprzętu.

*Cena po rabacie 30% należnym jeśli kupujesz kompleksowo sprzęt AGD i blaty.

Oto przykładowe ceny AGD 3 firm z 3 segmentów cenowychdo mojej kuchni:

PŁYTA MIELE KM 2032 G 2650zł

PIEKARNIK MIELE H 5240 B 4100zł

ZMYWARKA MIELE G 1222 SCi 3383zł

OKAP MIELE DA 424 IX 7779zł

EXPRES MIELE CVA 3650 ST 5500zł

LODÓWKA MIELE KF 9712 iD 3429zł

PRALKA MIELE W 1734 WPS 3965zł

Artisan Mikser+FGA 1575zł

32.381zł lub z ekspresem Artisan 5KES100EER 2120zł 29.000zł

Siemens ER 17354EU 1276,00

Siemens HB 84K550 2873,00

SIEMENS SE 54E551 1696,00

SIEMENS LC 95950 3277,00

Siemens TK68E571 4185,00

Siemens KI 38 FA 3027,00

Siemens WM14E461PL 1838,99

Artisan Mikser+FGA 1575,00

19.748zł lub MOD Artisan 5KES100EER 2120zł 17.683zł

ARISTON PZ 750 R 949,00

ARISTON F48 1012 1976,00

Ariston LFS 228 1988

ARISTON HZTL 9 1689

Ariston MCA 16 2957zł

Ariston BCB 333 1889,

ARISTON AQGD 1960

Artisan Mikser+FGA 1575

17.103zł lub MOD Artisan 5KES100EER 2120zł 14.146zł

Mój wybór: CAMBIA POŁYSK + BLAT + ARISTON lub SIEMENS + AUTOMATYKA = 55tys.zł/ 58tys.

P.S. Drogo, ale za tę jakość chyba do zniesienia?

jak by mnie bylo stac to bym dała :)

kwestia skali zarobkow :)

Jakby mnie było stać to..... spełniłbym swoje marzenie i pojechał Jeepem na Syberię ;) tak jak to zrobił Koperski, a może i jeszcze dalej ;)

....P.S. Drogo, ale za tę jakość chyba do zniesienia?
zastanawiam mnie jeśli cena 55 tys zł gwarantuje "jakość" to co sadzić o kuchniach użytkowników forum za 5-10-20 tys?.

Ale oczywiście każdy wybiera jak chce i OK :)

dosyc sporo, zwlaszcza na budzet budowy jaki sobie zalozyles .... ;-)

jakosc wybranych elementow byc moze podaza za ich cena, jednak wg mnie to zbyt duzo i nieproporcjonalnie do planowanych nakladow ....

ale gratuluje podejscia i wyboru ! ;-)

He he spokojnie:-) BYŁ TO WYBÓR TEORETYCZNY!!:-) ... zważając na tempo mojej budowy zmieni się 100 razy, absolutnie nie było moim zamiarem kupno tej kuchni teraz a jedynie ODPOWIEDŹ NA PYTANIE AUTORA WĄTKU:-)

Jakby mnie było stać to..... spełniłbym swoje marzenie i pojechał Jeepem na Syberię ;) tak jak to zrobił Koperski, a może i jeszcze dalej ;)?

Jedno drugiego nie wyklucza, ja mając ZNACZNIE mniejszy budżet zwiedziłem kilka parków narodowych w Usa:-) jeszcze będąc na studiach...

zastanawiam mnie jeśli cena 55 tys zł gwarantuje "jakość" to co sadzić o kuchniach użytkowników forum za 5-10-20 tys?.

Ale oczywiście każdy wybiera jak chce i OK :)

Co sądzić? Że są adekwatne jakościowo do ceny, to samo można by powiedzieć o samochodach, skoro ja uważam że Mercedes CLS jest OK, to nie znaczy że mam gdzieś Opla Astrę sąsiada, nie widzę tu absolutnie braku szacunku dla mniej zasobnej kieszeni.

Poczytajcie wyżej, większość myślała że te kuchnie są O WIELE droższe, dopiero po tym jak sprawdziłem faktyczne ceny pojawiły się zdania że za drogo itp:-)

Mam nadzieję że komuś te informacje się przydadzą....

Jedno drugiego nie wyklucza, ja mając ZNACZNIE mniejszy budżet zwiedziłem kilka parków narodowych w Usa:-) jeszcze będąc na studiach....

A jeszcze koszt zakupu samochodu?? uzbiera się te 400 paczek ;) W stanach piękne parki, niestety ja znam je tylko z filmów....może kiedyś??, ale w Polsce też urocze parki, choć nie tak popularne, a może na szczęście.

Hej

Drążąc wątek tzw kuchni nowoczesnych, lub sterylnych, poza:

http://www.rational.de

mozna zerknąć na:

http://haecker-kuechen.com/

ponoć trochę taniej... o czym przekonam się za tydzień osobiście:-) mam nadzieję...

SM 9000 GL

http://farm4.static.flickr.com/3257/2695748735_1c21e22634_o.jpg

Wszystko ładnie, pięknie, ale zobacz w jakich hangarach umieszczone są te kombajny :roll:

Taka kuchnia potrzebuje dużej przestrzeni by móc się zaprezentować, owszem, w domach są dość spore metraże, ale czy aby na pewno aż tak wielkie? Głośno myślę, bo sama zamawiam coś właśnie w tym stylu, ja nazywam to „meble modułowe” bez wiszących części, za to jedna ściana jako całość plus wyspa, tyle, że u mnie wyspa będzie symboliczna, pomimo, że kuchnia do najmniejszych nie należy. no i jeśli chodzi o wykończenia, to chcę aby były bardziej przyjazne, nie laboratoryjne, w końcu jest to dom do mieszkania a nie do patrzenia nań. :wink:

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś:

- wymagają dużych i otwartych przestrzeni by się zaprezentować (u nas kuchnia otwier się na jadalnię i salon ponad 50m w sumie)...

- muszą mieć w sobie jakiś ciepły domowy akcent pasujący zresztą do reszty domu...

- dodatkowo są dosyć drogie...

u mnie też kuchnia jest całkowicie otwarta na salon i jadalnię (metraż w sumie chyba jeszcze większy niż u Ciebie) ale i tak, wydaje mi się, że takie meble mogą przytłaczać resztę (a tego chciałabym uniknąć) poza tym narzuca wyglądem wystrój w pozostałych pomiesczeniach, a mnie nie bardzo jakoś pasuje takie laboratorium w salonie czy jadalni :roll: