Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o kuchniach nowoczesnych - opinie, inspiracje, realizacje

Gość tripper

Recommended Posts

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś:

- wymagają dużych i otwartych przestrzeni by się zaprezentować (u nas kuchnia otwier się na jadalnię i salon ponad 50m w sumie)...

- muszą mieć w sobie jakiś ciepły domowy akcent pasujący zresztą do reszty domu...

- dodatkowo są dosyć drogie...

mysle podobnie jak Osowa, gdyby kuchnia z jadalnia mialy 50metrow (bez salonu) to byloby gdzie to eksponowac

natomiast przy podobnym metrazu razem z salonem to juz niekoniecznie.

ale meble ladne ;)

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Osowa masz 100% racji

z doświadczenia - kuchnie te ppotrzebują min 25 m2 + jadalnia 12 m2 jadalnia i aby nie przytłaczały pomieszczenia musi być poprostu dużo przestrzeni

one same w sobie sa przytłaczające w małym źle oświetlonym wnętrzu

wydaje mi się 50m2 na salon z jadalnią i taką kuchnia + komunikacja to chyba za mało

woland1980

a co jest bez sensu dokładnie?

przegapilismy jakiś identyczny wątek, który nie umknął Twojej uwadze?

oświeć nas!

jasno napisałem i wydaje się iz przekaz jest jasny i czytelny

poza tym moim skromym zdaniem uważam publikowanie cen i obnoszenie się tym w miejscu gdzie połowa forumowiczów urządza domy za cenę jednej kuchni może nieśc z sobą przekaz jednoznacznie negatywny.

@ Rezi

1.) Gdyby przekaz był czytelny, bym nie pytał - chyba, że nie dorastam Tobie, jako rozmówcy do pięt, to przepraszam:)

2.) Tu ja byłem, być może, niedokładny i kuchnia mająca swój metraż, otwarta jest na jadalnię i salon o powierzchni ok 50m2. Jakby zabrakło to za nimi w linii prostej jest gabinet oddzielony jedynie ażurową ścianą... To i tak może być mało gdybym chciał umieścić tam kolosa 9000 GL ze zdjęcia powyżej, ale wystarczająco dużo na 4030 GL, która raczej, aż tak dominująca nie jest. Może to tylko ja, ale część z tych kuchni jest bardziej minimalistyczna, niż przygniatająca. Może stanowić subtelną nawet dekorację i kuchni i salonu i jadalni... Oczywiscie rzecz gustu.

3.) Jeśli uraziło Cię to, że podałem ceny sprzętu i mebli jaki mi wyceniono to trudno i przepraszam. Nie było to absolutnie moim zamiarem. Forum ma służyć informacji, i myslę że moje posty taką funkcje spełniają nie nosząc cech pychy i ogólnie pojętego wieśniactwa. Nie uważam też, że te kuchnie są tanie, nie uważam jednak, że te kuchnie są bardzo drogie.

Jesteś dziwnie negatywny jeśli chodzi o ten wątek, w mojej opinii, ale cóż, wolność słowa:-).

ja akurat uwazam, ze taki wątek jest super

sama czesto ogladam kuchnie u roznych forumowiczow (takze u Reziego:), ktore bardzo mi sie podobaja i teraz przynajmniej wiem, czy w ogole moge je brac pod uwage, czy mnei raczej na nie nie stac

albo czy moze szukac stolarza, ktory cos podobnego sprobuje sklecic za troche mniej :lol:

przynajmniej bedziemy wiedziec, na co nas stac- nei bede robic glupich min, jak mi wycenia w studio jakims kuchnie- bo bede przygotowana, ze to wydatego paredziesieciiu tysiecy...

Wyobrażacie sobie gotowanie w kuchni o powierzchni 25 m2 ? No ja sobie takiej atrakcji nie zafunduję. Owszem ślicznie to wygląda, ale dla mnie praktyczne nie jest.Tu i nogi "zgubić można" i ręce przy sprzątaniu urobić. Gosposi chyba też byłoby mi szkoda.

Pozdrawiam.

• 6 months później...
  • 1 year później...