Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dno absolutne - Wasze opinie.

annecy

Recommended Posts

Gość ZW
Skoro już w tych teoriach siedzimy to (jak czas znajdziesz) rozwiń ją ,a ustosunkuję się do stosunków oziębionych rzekomych mogących. :D

OK, a jak się ustosunkujesz do stosunków ?

Rozumiesz, że zanim wezmę się do roboty (nad rozwijaniem) muszę wiedzieć czy mi się opłaci. :wink:

Gość ZW

No dobrze z tymi głupotami, to ad rem: zatrwożył mnie Stasiek wizją wywalenia się systemu korporacji (ups. "finansowego") i lepszego świata ze średniowieczną walutą. Ja zawsze myślałem że lepszy świat to taki w którym będę zdrowszy piękniejszy i bogatszy. Ewentualnie negatywnie, w znaczeniu symbolicznym "przeniósł się do..."

Jeśli chodzi o łuskanie jestem otwarty. Orzeszki - rzeczywiście chyba nie. Orzeszki mogę sobie kupić ;)

ZW napisał:

"...zatrwożył mnie Stasiek wizją wywalenia się systemu korporacji (ups. "finansowego") i lepszego świata ze średniowieczną walutą."

Podaj mi link,bo do mnie docierało inne info,czyli Kluza twierdził,że"brak przesłanek do ewentualnego zachwiania stabilności finansowej".

Ja zawsze myślałem że lepszy świat to taki w którym będę zdrowszy piękniejszy i bogatszy.
Niestety,nie wszystkim będzie to dane,bo żeby ktoś był zdrowszy,piękniejszy,bogatszy,ktoś musi być chory,brzydki i biedny.

Pozdr.

Gość ZW

Po co link ? zacytowałem wyżej interesujący fragment opinii forumowicza. Opinii Kluzy nie znałem :oops: :lol: ale też nie bardzo takie medialne wypowiedzi biorę pod uwagę w prywatnych decyzjach.

Co do drugiego - miałem na myśli "zdrowszy i piękniejszy" niż teraz. Porównywałem dzisiejszy świat z hipotetycznym opartym na złocie nie siebie z postronnymi osobami.

Nie posiadam złota /nie licząc wspólności małżeńskiej do jakiejś drobnej biżuterii ;)/ dlatego nie podoba mi się świat oparty na złocie. Musiałbym je nabywać i gromadzić podczas gdy jest tyle innych fajnych możliwości do wydawania pieniędzy.

No widzisz Staśków jak p...w,ale" Stasiek_ps" jest tylko jeden :D

Co do wypowiedzi "medialnych" to można ,(jak ktoś potrafi)wile się wywiedzieć.

Jeśli chodzi o pokrycie obecnych (drukowanych)pieniędzy w złocie,fajnie obróciłeś to w żart,I think,nie ma jak wydawać nie" istniejących" pieniędzy,od tego mamy przecież inflację. :wink: