andrzej74 20.02.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mogłbyś rozwinąć " w kodowaniu 2 zmieniłem adres B5- 0 na B5-4 i B 3 : 0 na B 3 : 1 - co daje, że "piec" czyta" temperaturę" z wartosci jaką ustaiwłem na vitotrolu, przy B3:0 "słucha pogodówki" ? tzn kiedy słucha pogodówki a kiedy vitotrola? W kodowaniu drugim jest wartość B3:0? w instrukcji serwisu chyba jej nie ma Nie mam przy sobie instrukcji, być może było to adres kodowania B0, fabrycznie ustawiony : 0, zmieniłem na :1 - temp. zredukowana słucha vitotrola, temp. dzienna słucha pogodówki, :2 - chyba odwrotnie, :3 - temp. zred. i dzienna słucha vitotrola, przy :0 słucha jedynie pogodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.02.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie mam przy sobie instrukcji, być może było to adres kodowania B0, fabrycznie ustawiony : 0, zmieniłem na :1 - temp. zredukowana słucha vitotrola, temp. dzienna słucha pogodówki, :2 - chyba odwrotnie, :3 - temp. zred. i dzienna słucha vitotrola, przy :0 słucha jedynie pogodówki. To był adres B0:0 w kodowaniu 2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szligrze 20.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 może tak: B0:3 regulator vitotrol reguluje (czyta) temperaturę pomieszczenia i wpływa na temp dzienną i zredukowaną B2:8 współczynnik wpływu pomieszczenia na temperaturę zasilania wstępnie dobieraną przez regulator pogodowy. jeśli ustawimy 0 to zachowuje się jak bez vitotrola np temp w pomieszczeniu spada a on nadal z krzywej nie podnosi temp zasilania, jeśli ustawimy 64 zachowuje się jak stałotemperaturowy ustawiony na max i grzeje na maxa a później stop ("uderzenie" termiczne). B5:5 gdy temp wymagana+1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler1979 21.02.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Właśnie i to wszystko działa gdy jest wyłączona f. przeciwzmrożeniowa. Czyli tak jak dzisiaj w nocy - 16 st. C trzeba było wyregulować krzywą grzewczą i temperaturę na piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Właśnie i to wszystko działa gdy jest wyłączona f. przeciwzmrożeniowa. Czyli tak jak dzisiaj w nocy - 16 st. C trzeba było wyregulować krzywą grzewczą i temperaturę na piecu I tak będzie zawsze - niestety jeśli kocioł będzie pracował w funkcji ochrony przed zamarzaniem sygnał z termostatu będzie przez niego ignorowany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivona123 05.11.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 !Witam Euroster 2006/2006 TX Mam piec gazowy Vaillant z zasobnikiem 110 litrów.Dokupiliśmy do niego to właśnie urządzenie i po przeczytaniu instrukcji mam kilka wątlpliwości. 1.Co to jest histereza? W instrukcji kazą utawić wybraną histerezę na 0,4 C lub 1 C Na ile powinnam ustawić? 2. Dalej piszą o korekcie pomiaru temperatury, którą należy ustawić od +2 C do -2 C. Tego tez nie bardzo rozumiem. Chodzi mi o to zeby te dwie rzeczy ustawić tak żeby pasowały i do normalnego grzania i do systemu przeciwzamrożeniowego. 3. Jak ustawić zabezpieczenie przeciezamrożeniowe? W instrukcji każą przez 5 sek trzymać przycisk hold i funkcja powinan być już włączona, niestety tak się nie dzieje. czy ktoś zna jakieś ddatkowe instrukcje tego urządzenia? Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 29.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Chciałem się dowiedzieć czy euroster 2006 steruje Ci również temperaturą zasobnika?Czy trzeba ją nastawić ręcznie na piecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal054 02.12.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam. Chcialbym fachowej porady odnosnie mojego systemu grzewczego (co mozna ewentualnie poprawic) Kociol Vitodens100 + zasobnik 120l Jeden obieg grzewczy (grzejniki- 4 sztuki i podlogowka) . Grzejniki tylko w sypialni, pokoju dziecka lazience (drabinka) i na klatce schodowej. Mieszkanie bez klatki schodowej 120m2 z czego 3/4 powierzchni to podlogowka. Kociol z pogodówką bez regulatora pokojowego- steruje krzywą grzewczą na kotle. W ubieglym seonie wogole wyczepilem pogodówke i sterowalem temp zasilania na kotle- co lepsze lub co ewentualnie dolozyc? pozdrawiam aaa podłogówka oczywiscie na rozdzielaczu z pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts