naLeśnik 02.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 ja też ocieplam sufit w garażu, styro 5cm Nad garażem będzie sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 03.05.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 W garażu na suficie lepsza jest wełna - za względów przeciwpożarowych, no i dźwięki chyba lepiej tłumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 04.05.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 W garażu na suficie lepsza jest wełna - za względów przeciwpożarowych, no i dźwięki chyba lepiej tłumi. muszę to zapamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 06.05.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja również jestem za pokojem nad garażem. u mnie bedzie to pomieszczenie kinowo-rekreacyjne. ten "zimny" pokój liczy sobie 36m2. planuje zrobić sufić na "V" jako ze mam dach dwuspadowy, jętki oheblować i zabejcować. będzie git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 22.05.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Po zimie (strop terriva, ocieplony styropianem od strony garazu) nie było zadnych trudności w ogrzaniu, chociaż ten pokój jest od północy. Co do hałasu, to lekko bramę słychać, ale przecież to nie garaże publiczne ! Poza tym w zasadzie wszędzie słychać jak auto wjeżdża na posesję - przynajmniej moja stara skodówka Smrodu oczywiście żadnego, bo i którędy by się dostał. W garażu jest grzejnik, ale uzytkowany sporadycznie przy największych mrozach i jak mąż coś chciał w garażu robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 26.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 A co zrobić jeśli zapomnieliśmy o ociepleniu stropu nad garażem, a jest nad nim umiejscowiony pokój synka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.05.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 A co zrobić jeśli zapomnieliśmy o ociepleniu stropu nad garażem, a jest nad nim umiejscowiony pokój synka? Ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 26.05.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Sęk w tym, że zamontowano już brame garażową właśnie na połowie sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 26.05.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Sęk w tym, że zamontowano już brame garażową właśnie na połowie sufitu Dac wieksza grubosc styropianu na podloge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 14.09.2009 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Nie sądzę aby było to uciążliwe chociaż preferuję taras nad garażem heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 19.09.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Myślę, że Gość podał bardzo dobry sposób rozwiązania zimnej podłogi w takiej sypialni. 10 cm styro na sufit w garażu i 5 na stropie... Garażu nie trzeba nawet ogrzewać. ... Musiałbym na głowe upaść żeby na sufit garażu dawać styropian!!! Oczywiście trzeba docieplić ale wyłacznie wełną (twarda taką jak do BSO) Oczywiście ze wzdględów przeciwpożarowych. Koszt nie jest duzo większy niz styropian a bezpieczeństwo jest wazne. Poza tym wełna wygłusza a styropian pogorsza akustyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 20.09.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 A ja nad garażem mam łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 23.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 A ja nad garażem mam łazienkę I jakie wrażenia? A jak masz ocieploną podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 24.09.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 My nad garażem będziemy mieć siłownię i pralnię nie wiem jeszcze,jak będzie z ciepłem na podłodze będziemy mieć styropian Termoorganiki Platinum Dach i podłoga 5cm...2 grzejniki....powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 25.09.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 My w pokoju nad garażem mamy największa sypialnie z garderobą.. jakoś nie widzę/ nie czuję problemu ze spalinami (hmm.. spaliny to chyba problem samochodu a nie garażu) .. z drugiej strony jak ktoś ma potrzebę uzywania samochodu naście razy w ciągu dnia, to przynajmniej ja raczej bym nie parkowała w garażu bo to uciązliwe tylko obok domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 25.09.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Napęd bramy garażowej i konstrukcja bramy montowana do sufitu powinna być na izolatorach akustycznych . No... najlepiej to na amortyzatorach... np. olejowych Jak brama dobrze zamontowana to nie słychać... choć czasem to może być minus - znajomemu z garażu w nocy samochód podpieprzyli, a jak by brama trzeszczała to może by się obudził.. Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 22.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Myślę, że Gość podał bardzo dobry sposób rozwiązania zimnej podłogi w takiej sypialni. 10 cm styro na sufit w garażu i 5 na stropie... Garażu nie trzeba nawet ogrzewać. ... Musiałbym na głowe upaść żeby na sufit garażu dawać styropian!!! Oczywiście trzeba docieplić ale wyłacznie wełną (twarda taką jak do BSO) Oczywiście ze wzdględów przeciwpożarowych. Koszt nie jest duzo większy niz styropian a bezpieczeństwo jest wazne. Poza tym wełna wygłusza a styropian pogorsza akustyke Też mam pokój nad garażem. Jeszcze nie mieszkamy, ale każdy kto tam wejdzie, mówi ze super pokój - ( może dlatego ze po podłodze ma 35m2, skosy dodają mu przytulności). Będziemy mieć tam pokój rekreacyjny, choć w projekcie była przewidziana tam pralnia - nie wiem po co komu taka duża pralnia. Na podłogę daliśmy 8cm styropianu a od strony garażu damy 5cm twardej wełny i nawet nie tylko ze względów przeciwpożarowych, ale przedewszystkim dlatego, że nie powinno się zamykać ani stropu ani ściany z dwóch stron styropianem. Jak z jednej strony daje się styropian to z drugiej koniecznie wełnę, w przeciwnym razie ściana , czy strop nie będzie"oddychać" Jeszcze tej wełny nie daliśmy i jest odczuwalna różnica temperatur miedzy tym pokojem a innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 23.01.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 my nad garażem (ok36m2) mamy garderobę ,suszarnię i prasowalniępomieszczenie ocieplone 10cm styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasagna 26.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 my nad garażem będziemy mieć sypialnię ok 32 m, z czego 10 m będzie oddzielone jakąś ścianką i tam będzie nasza garderoba, garaż oczywiście ocieplimy wełną a w sypialni na podłodze marzy mi się wykładzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Nad garazem mam olbrzymia garderoba z wygodna kanapa do przebierania. Nigdy nie czylam tam zadnych spalin. Spaliny wychodza wentylacja na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts