Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnioskuję o bana dla lumpa praskiego!

DPS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak widać Zielona zrozumiała i świetnie to wytłumaczyła. Ten wątek, to lincz. Wyobraź sobie, że sklepowa notorycznie źle wydaje Ci resztę, czy w takim wypadku stajesz na ławce przed sklepem i wydzierasz się, jaką ona jest zołzą, szukając innych poszkodowanych? Czy raczej idziesz do dyrekcji sklepu i przedstawiasz fakty, wyjaśniając sprawę? Jaśniej już nie umiem wytłumaczyć.

dyrekcja sklepu w tym przypadku jest sklepowa i to jeszcze smiejaca sie w oczy z czyjegos nieszczescia.

super rozumowanie , jednoosobowy "licz" ze strony sklepowej jest ok, a wyrazenie stanu rzeczywistego na jej temat jest zabronione.

Samo powstanie tego wątku to atak na kulturę w Internecie, to "wątek -lincz", takie rzeczy załatwia się na privie z kimś kto Cię obraził i z administracja forum.

czyli: "takie rzeczy zamiata się pod dywan"??? :o :o :o

?! :o raczej chyba "załatwia sie kulturalnie nie wciagajac w to innych"

jesli dla ciebie publiczne szczekanie i obrazanie sie nawzajem na forum (które racz zauwazyc czytaja tez inni) jest bardziej kulturalne niz to co proponuje mufka i nazywasz to "zamiataniem pod dywan" to ... w tym momencie ja mówie "no comments" :-?

czyli jak na mnie plują to mam stulić uszy i pisac na priv prośby o zamianę na deszcz...

ciekawy pomysł

tak na marginesie, tydzień temu poprosiłem ponurego63 o interwencję w wątku, gdzie mnie opluto. I efekt? Wątek ma się swietnie, odpowiedzi nie dostałem.

czyli jak na mnie plują to mam stulić uszy i pisac na priv prośby o zamianę na deszcz...

ciekawy pomysł

tak na marginesie, tydzień temu poprosiłem ponurego63 o interwencję w wątku, gdzie mnie opluto. I efekt? Wątek ma się swietnie, odpowiedzi nie dostałem.

Retro - nie zrozumiałes mnie. Nie mówie "stulic uszy" ale zachowac sie z klasa czyli ... nie pluć na plującego. Bo w tym momencie niczym sie od plujacego nie różnimy jeśli przyjmujemy jego zachowania.

To moje zdanie.

ps. jesli chodzi o ten watek o którym piszesz - bardzo wspólczuje, niestety sama wiem bardzo dobrze jak czasami pewne rzeczy na forum "działają " i jak wkurzajace jest poczucie bezsilności.

ciekawy pomysł

Retro - nie zrozumiałes mnie. Nie mówie "stulic uszy" ale zachowac sie z klasa czyli ... nie pluć na plującego. Bo w tym momencie niczym sie od plujacego nie różnimy jeśli przyjmujemy jego zachowania.

To moje zdanie.

ps. jesli chodzi o ten watek o którym piszesz - bardzo wspólczuje, niestety sama wiem bardzo dobrze jak czasami pewne rzeczy na forum "działają " i jak wkurzajace jest poczucie bezsilności.

szkoda jeszcze, że w przedmiotowym poście, który tak Cię wzburzył nie zauważyłaś, że na końcu postawiłem pytajniki, więc nie było to moje stwierdzenie, ale zapytanie, bo nie byłem pewien intencji Mufki.

odpowiedź jest tu:

http://forum.muratordom.pl/ulubione-zabawy-niektorych-forumowiczow,t152637.htm

a w temacie lumpa - żałuję, że nie poleciał ban, bo się należał jak psu zupa - by zacytować pewnego kiepskiego ministra sportu; trolling jest przez lumpa uprawiany od samego początku bytności na FM; polecam uwadze już wczesne posty oraz reakcje Forumowiczów

ktoś pytał, o co kaman - o to:

"Bo ja pouczen za garda placzliwej dobroci dzieki ktorej mozna sporo zyskac akurat nie potrzebuje ."

http://forum.muratordom.pl/post3107907.htm#3107907

nie przyjmuję do wiadomości, że to była normalna dyskusja - to wyłącznie świadoma 'szpila' od trolla-prowokatora

a tak wielki gniew budzi to, że wsadzona osobie, której nijak takiego zarzutu postawić nie można

z właściwą sobie bezkompromisowością opisała to Nefer tutaj

>>> http://forum.muratordom.pl/post3118258.htm#3118258

stąd forumowy ostracyzm jest jak najbardziej na miejscu; notabene, podobnych wątków - wyrażających powszechną dezaprobatę dla jakiegoś wyjątkowego szkodnika - doigrało się już przedtem kilku forumowiczów

• 3 months później...

przeczytałam i oniemiałam ze zdziwniena jaka zawiść ludzka ( lupmska ) potrafi byc na forum, jestem mocno rozgoryczona przeczytanymi postami dotyczacymi osoby "lump praski"..... mam nadzieję że NIGDY nie zetknę się z tą pozbawioną ludźkich uczuć osobą......

mimo takich jednostek wierzę, że forum to zbiór wyzszych wartości które swoimi postami prezentują forumowicze

jestem mocno rozgoryczona przeczytanymi postami dotyczacymi osoby "lump praski"..... mam nadzieję że NIGDY nie zetknę się z tą pozbawioną ludźkich uczuć osobą......

a jesteś tego pewna, że tak jest ... ? bo ja bym nie była .... pozory czasem mylą .....

tego czego nie przeczytałam/oczytałam to usłyszałam na różnych spotkaniach...

obraz przedstawianej sutuacji wyrysowałam sobie sama...

a jeśli w kontekście sporów, niejasności, bezpośrednio lub posrednio uczestniczy dziecka cierpienie to...... mnie już nic do wyjaśnień nie potrzeba

a jeśli w kontekście sporów, niejasności, bezpośrednio lub posrednio uczestniczy dziecka cierpienie to...... mnie już nic do wyjaśnień nie potrzeba

Oj. Ale jesteś niesprawiedliwa. Przecież lump praski tak bardzo kocha zwierzęta.

Oj. Ale jesteś niesprawiedliwa. Przecież lump praski tak bardzo kocha zwierzęta.

wiesz teraz sie zastanawiam czy oby napewno dobrze zrobiłam zagłębiając się w tą historię która poznałam (nie w tym wątku, lecz z opowieści osób które bardzo szanuje) w/w posty tylko potwierdziły me odczucia - negatywne dla "lumpa praskiego" i siedzę przed komputerem podirytowana tą sytuacją, niezdolna do myslenia, pracy do.....wyjaśnienia samej sobie ludzkiego zachowania.....

a co do miłości do zwierząt - no cóż - biedne stworzenia

może ta osoba tak jak zwierzę zachowuje jedynie instynkt brutalnego przetrwania w tej dźunglii, nie zważając na środki, ale niech pamieta że w przyrodzie nic nie ginie i to kiedyś do niej wróci, predzej czy póżniej....zanim się obejrzy....

wiesz, jest wiele osób na tym forum, które przez innych są gnojone, bo nie spodobało się to czy tamto. Nie znając tych osób prywatnie oceniamy je i wydajemy osądy. Jakie mamy do tego prawo? Żadne. Myślę, że każdy powinien najpierw zastanowić się nad sobą, nad własnym postępowaniem niż publicznie oceniać i oczerniać innych. Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień... Sprawa Lumpa i jej komentarz odnośnie Zeljki już dawno ucichła. Wiele osób było zbulwersowane tymi komentarzami, ja też. Jednak, z tego co wiem, dziewczyny wszystko sobie wytłumaczyły i jest ok. Po co do tego wracać?

A jeśli chodzi o pomoc Lump jako jedna z pierwszych zareagowała na prośbę o pomoc z wątku "jak im pomóc". Jak wiele innych osób z forum pomogła rodzinie, która była w potrzebie. I wierz mi, wśród osób, które pomogły były takie, które na forum są delikatnie mówiąc kontrowersyjne.

Proponuję nie mających pojęcia o co chodzi o powstrzymanie sie od wypowiedzi, bo wychodzą słaaaaabo...

Szczególnie, że ......

Lump sprawę już dawno załatwiła. Pokazała klasę i przeprosiła. I sprawa daaaawno zamknięta.

W jakim więc celu osoby , ktore w ogóle nie widzą ocokaman wyciągaja jakiś dawno nieaktuaktulny wątek z czeluści zapomnienia ? Bo chyba nic nowego nie zwnoszą szczególnie nie wiedząc zupełnie o czym toczyła się tu rozmowa