Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnioskuję o bana dla lumpa praskiego!

DPS

Recommended Posts

A ja uwazam że nie nalezy LP banować.

.....

Moze wiec najlepszym wyjsciem byłby nasz zbiorowy i w pelni swiadomy ignor dla jej postów. My - forumowicze - umawiamy sie ze nie odpisujemy, nie komentujemy i "nie zauwazamy" postów LP. I nie dajemy sie nimi sprowokować:)społeczny ostracyzm i "wywiezienie na taczkach niczym jagnę w Chłopach " jest duzo bardziej bolesne niz "ban" :)

Potrafimy sie tak zebrać??? :)

...

Dokładnie tak.

Jakiś czas temu, w jednym z wątków, zakomunikowałem LP, że zaprzestaję z nim (nią) jakiejkolwiek polemiki. Słowa dotrzymuję. Ze strony LP także brak zaczepek.

Moim zdaniem jest to metoda.

P.s. Czy nie jest zastanawiające, że tam gdzie LP nie znajduje już chętnych do dyskusji, nagle pojawia się WhyNot i wątek na jakiś czas odżywa odżywa?

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Napisaliśmy list z ostrzeżeniem. Wartością tego forum jest wzajemna kultura. Jeśli lump chce być lumpem - to niestety poza forum.

Droga Redakcjo, liczę także, że odpowiednio ukarałaś ostrzeżeniem wszystkie te osoby, które uznały Lumpa Praskiego za osobą niekulturalną i z tego też powodu publicznie napisały o Niej:"szma...to", "skurwysyństwo", "nienawidzę", 'zlumpiała"...to jedynie cześć epitetów..

Odnoszę się do tematu, w którym userzy dyskutowali o tragicznej śmierci polskiego geologa i gdzieś w połowie dyskusji z tematu, który winien prowokować do przemysleń, zrobiła się pyskowka rodem z rynsztoka.

Drodzy userzy: ten temat tchnie takze agresją internetową(a zarzucacie ją komuś innemu)...bo powoli przekształca się w zorganizowaną akcję palenia czarownicy.

Jest to nie na miejscu.

Jak dla mnie Lump Praski, jest jedna z najbardziej wartościowych osób na tym forum-bo, choć mnie nie zna(ani ja Jej), bezinteresowanie mi pomogła w moich akcjach pro zwierzęcych. Wielokrotnie rozmawiałysmy z sobą na pm-i, szczerze powiedziawszy-nie rozumiem w czym rzecz.

Zwyczajna, normalna i pelna poczucia humoru dziewczyna.

Taka, jakich tu pełno;)

nie lata na miotle;)

Jak dla mnie Lump Praski, jest jedna z najbardziej wartościowych osób na tym forum-bo, choć mnie nie zna(ani ja Jej), bezinteresowanie mi pomogła w moich akcjach pro zwierzęcych. Wielokrotnie rozmawiałysmy z sobą na pm-i, szczerze powiedziawszy

Wzruszyłam się.

-nie rozumiem w czym rzecz.

No właśnie widzę. Może pogadaj z kimś kto rozumie i potem się zgłoś ? Jeśli nie rozumiesz to może spróbuj chociaż dojść o co chodzi ?

Albo i nie - w końcu Lump to przemiła dziewczyna :) A my tu uprawiamy spisek :)

Jak dla mnie Lump Praski, jest jedna z najbardziej wartościowych osób na tym forum-bo, choć mnie nie zna(ani ja Jej), bezinteresowanie mi pomogła w moich akcjach pro zwierzęcych.

Chroń nas Panie Boże przed takimi wartościowymi.

Może poczytaj, popatrz, dlaczego nas tak oburza zachowanie lumpa (zaiste, adekwatny nick), a potem [pogadamy o tym, czy jest wartościowa.

Pomogła zwierzętom kilka razy.

Ale zaszkodziła choremu dziecku i Jego Matce - szkody są nieodwracalne, wątek o pomocy został zlikwidowany z powodu lumpa.

Wartościowa? No, proszę Cię.

Odrób lekcje.

Bo to panie na tym forum porobiło się tak:

- jeden jak jest niekulturalny / eufemizm/ to nie jest to w żadnym razie brak kultury tylko godna pochwały odwaga i niezależność poglądów, które wyrażać wszak ma prawo, wbrew forumowemu stadu,

- drugi, jeśli odniesie się do pierwszego i równie odważnie wyrazi swój z kolei pogląd na temat zdania pierwszego forumowicza jest chamem, ograniczającym wolność słowa oraz wygłaszania czego się chce, no i uczestnikiem stada, rzecz jasna bezmyślnego i stosującego nagonkę na tego niezaleznego.

I nie dotyczy to tylko tego przypadku.

Kilka takich już sie przewinęło na forum. Mechanizm ten sam.

Żart :lol: :lol:

Dlaczego zabraniacie innym na wypowiadanie swoich poglądów? Z innej gliny lepieni jesteście?

Piszecie, że niektórzy z Was znają się poza forum. I doskonale wiecie jaka jest prawda. Więc po co?

Wypowiedzi lumpa mogą być dla niektórych niewygodne. Ale na boga, nie musicie na nie odpowiadać.

Sami również święci nie jesteście. Jakoś nie natrafiłam na post lumpa w którym to lump wyzwał kogoś od: gnoja, bezmózga, jesteś ścierwem i szmato. LUDZIE!!! gdzie są te dobre obyczaje? Jaki Wy poziom reprezentujecie?

Myślę że lekko się rozpuściliście i wydaje Wam się, że wiele możecie.

Jeśli już:

Z punktu 1 regulaminu forum - można pokusić się o usunięcie Waszych postów. Dalej odnośnie regulaminu to Was wszystkich powinni zbanować (regulamin punkt 4) za obrażanie godności i naruszanie dóbr osobistych, za atakowanie osoby a nie poglądów.

Mnie za jeden post też :) (właściwie za wypowiedź mojego starego. A i tak obrażający wyraz był w cudzysłowie)

Pozdrawiam

Jak dla mnie Lump Praski, jest jedna z najbardziej wartościowych osób na tym forum-bo, choć mnie nie zna(ani ja Jej), bezinteresowanie mi pomogła w moich akcjach pro zwierzęcych.

to ją weź i przymknij w schronisku. Może tam się sprawdzi?

dompodsosnami, retrofood, Nefer: na razie jedynymi agresywnymi i chamowatymi osobami, na które sie natykam jesteście Wy:)

Nie wierzycie? przeczytajcie raz jeszcze swoje posty-zioniecie jadem i plujecie na każdego, kto ma inne zdanie niż Wy.

Oddać Lumpa Praskiego do schroniska? czy to miało być zabawne? Jak dla mnie-jest to żałosne i dużo mówiace o autorze tego postu.

Nadiaart bardzo zgrabnie ujęła to wszystko, co tak niesmaczy innych userów...

Obawiam się, że czytasz to co chcesz przeczytać, ale nic na to nie poradzę. Po prostu nie wiesz o czym tu rozmawiamy.

No więc dobrze. Zamiast enigmatycznych odpowiedzi, skoro już taki temat pojawił sie na publicznym forum, napiszecie konkretnie o co chodzi?

Już drugi raz mi się zarzuca, że sie nie znam i nie wiem o co chodzi.

Tak wiec, jeśli Wy wiecie, to bardzo proszę o konkrety:)

Nie zarzuca Ci się, że się nie znasz (znowu wracam do : czytasz to co chcesz) tylko , że nie wiesz o co chodzi.

Pamiętasz licytację na rzecz Stefana - dziecka Zeljki - zorganizowana spontanicznie przez forumowiczów ? NIe ? To poszukaj.

Potem pojawiła się akcja- spontanicznie zorganizowana przez forumowiczów - zapisywania 1% podatku dla Stefka.

Kim jest Stefek i na co choruje ? Jak poszukasz to też znajdziesz.

Dlaczego pewne rzeczy podkreślam ? Ano dlatego, że padł zarzut w stosunku do Zeljki, że jest taka w dupę-miła na tym forum dla każdego, żeby zrobić na tym interes. A są tu ludzie, ktorzy znają i Zeljkę i Stefka i wiedzą o nich bardzo dużo. Równiez to, że Zeljka nie miała w tych akcjach żadnego udziału. Niemniej zawsze znajdzie się ktoś komu żal d...ę ściska, że na tym nie zarobił (jak widać).

Jak znajdziesz te drobne fakty, to zrozumiesz to oburzenie. Szczególnie,że Zeljka pomagała wielokrotnie innych ludziom ( również tym, ktorych dzecie chorują) i NIGDY nie była na takie sprawy obojętna.

Mam nadzieję, że teraz nieco wyjaśniłam.

Dlatego argument pomocy zwierzętom jest dla mnie cieniutki ( i nie zamierzam dyskutować i się popisywać działalnością charytatywną, bo to żenujące - dla wielu osób z tgo wątku również)

A jakby tak polożył na szale te wypowiedzi Lumpa i te obraźliwe wypowiedzi innych forumowiczów w stosunku do niej, to na która strone przechyliłaby sie szala ..... ?

Przyznam, że nie sledziłam wielu watków, bo nie mam na to czasu ani ochoty, ale wielokrotnie rzuciły mi się w oczy wypowiedzi osób mocno nieeleganckie w stosunku do Lumpa .....

Ja stosuję jedną uniwersalna zasadę, jak mi sie nie podoba konwersacja z kims to po prostu przestaje konwersować ..... może nie potrzeba aż takiej nagonki żeby osiagnąć swój cel ?

Spotkałam sie tu z większym chamstwem i agresją ..... niektórzy aż kipią ! Traktuja forum jak okazje do odreagowania wszystkiego złego, które ich w zyciu spotyka. Jak naszczekaja, to im lepiej .... tylko komus jest gorzej .... komus, kto jest Bogu ducha winien i z potrzeby napisał post. A tu huzia na Józia !!!!! Kubeł zimnej wody na łeb !!!!

A czasem to nawet tak, że piszesz coś dobrego z serca, żeby kogos podnieść, a dostajesz w zamian chlust z wiadra.

Ech, szkoda, że tak to jest ....

C est la vie. Ni ma letko ...

:o A co trzeba zrobić żeby być "dobra duszą i pomocną dłonią", czy jak to tam idzie?

Ludzie serio, jak się czyta ten wątek to można zwątpić...

Proponuje ładna nazwę przy nicku lumpa:

"hak do wieszania psów"

Tak, przyznaje nie wiem o co chodzi, ale nefer i dompodsosnami, powinny siebie poczytać na chłodno w tym wątku.