seba_x 18.02.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 no właśnie , zaczełem budowę w sierpniu kiedy to frank był około 2zł , kilka banków mi odmówiło z różnych powodów (najczęściej za mały wkład własny) , ostatecznie wybrałem się do polbanku , wszystko ok , dają 450tyś we franku . W polbanku też nie dostałem bo rzeczoznawca dość znacznie zawyżył wartość ostateczną nieruchomości , i brakowało mi 250tyś . Jaki byłem wkurzony . Budowa rozpaprana , ludziom trzeba płacić a tu kredytu "niet" . Teraz jak patrzę co się dzieje z frankiem to bogu dziękuję że mnie 4 banki olały Ostatecznie wziąłem w PLN-nach , niestety rata większa niż we franku ale jakoś spokojniej śpię . A jak u was ? co wam się wydawało wielką tragedią a po czasie wyszło na dobre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 18.02.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 coś mi się pochrzaniło i myślałem ze dziś jest tłusty czwartek i kupiłem faworki ale po czasie myślę, że dzięki temu będę miał tłusty czwartek i dziś i jutro... czyli w sumie same pozytywy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 18.02.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 nie no, dzis jest tlusta sroda, jutro tlusty czwartek a pojutrze tlusty piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.02.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Przychodzi facet do lekarza.I pokazuje mu swojego "małego".A "mały" cały potłuczony, zasiniały, poobijany - no obraz nędzy i rozpaczy.Lekarz pyta:- Panie, co mu pan zrobiłeś ? Młotkiem go nasuwasz czy jak ?- No właśnie - mówi facet - młotkiem. Kładę na stołeczek i nasuwam : łup, łup, łup- Ale po co ? - pyta lekarz- Panie - odpowiada pacjent - ale jaka to radocha jak nie trafię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.02.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Przychodzi facet do lekarza. I pokazuje mu swojego "małego". A "mały" cały potłuczony, zasiniały, poobijany - no obraz nędzy i rozpaczy. Lekarz pyta: - Panie, co mu pan zrobiłeś ? Młotkiem go nasuwasz czy jak ? - No właśnie - mówi facet - młotkiem. Kładę na stołeczek i nasuwam : łup, łup, łup - Ale po co ? - pyta lekarz - Panie - odpowiada pacjent - ale jaka to radocha jak nie trafię ... czekałem , czekałem i... styropian podrożał na allegro , niewiele ale to już kolejny kopniaczek w cztery litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.02.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 czekałem , czekałem i... styropian podrożał na allegro , niewiele ale to już kolejny kopniaczek w cztery litery Dziwne...tu podają że staniało... Materiały budowlane: co tanieje, co drożeje Zmiany cen w ciągu roku w proc. * materiały ścienne - sylikaty -14,8 materiały ścienne - gazobetony - 8,1 materiały ścienne - ceramiczne -14,6 pokrycia i folie dachowe, rynny -0,9 materiały izolacji termicznej -21,3 chemia budowlana 1,6 drewno i materiały drewnopochodne -6,3 sucha zabudowa wnętrz -5,7 stolarka otworowa, parapety 1 materiały izolacji wodochronnej 0,7 narzędzia i sprzęt budowlany 15,2 inne (m.in. płytki ceramiczne, cement, wyroby stalowe, farby) -0,6 *ceny ze stycznia 2009 r. do stycznia 2008 r. Źródło: Grupa PSB Źródło: Gazeta Wyborcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 19.02.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 czekałem , czekałem i... styropian podrożał na allegro , niewiele ale to już kolejny kopniaczek w cztery litery Dziwne...tu podają że staniało... Materiały budowlane: co tanieje, co drożeje Zmiany cen w ciągu roku w proc. * materiały ścienne - sylikaty -14,8 materiały ścienne - gazobetony - 8,1 materiały ścienne - ceramiczne -14,6 pokrycia i folie dachowe, rynny -0,9 materiały izolacji termicznej -21,3 chemia budowlana 1,6 drewno i materiały drewnopochodne -6,3 sucha zabudowa wnętrz -5,7 stolarka otworowa, parapety 1 materiały izolacji wodochronnej 0,7 narzędzia i sprzęt budowlany 15,2 inne (m.in. płytki ceramiczne, cement, wyroby stalowe, farby) -0,6 *ceny ze stycznia 2009 r. do stycznia 2008 r. Źródło: Grupa PSB Źródło: Gazeta Wyborcza Ale teraz jest luty i od stycznia niektóre produkty troszkę zdrożały. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.02.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 obserwowałem aukcje pewnej hurtowni na allegro , w styczniu styropian swisspor-a 0.04 mieli w cenie około 96zł/1m3 teraz już 106zł , niby nie wiele ale jak podliczę to ze 6 stówek jestem w plecy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts