Marcin583 18.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 CO 20Węgiel 30 (w zielonych workach po 16kg)Dmuchawa 5temp. na piecu +15-60st, 0-55st, -15-50st.Czopuch przymknięty na połowęSpalanie ok 27,5 kg/dobęPopiół wybieram i piec szyszczę szczotką drucianą raz w tygodniu (ale jest już pełno)dwa razy w tygodniu wrzucam na retortę obierki z ziemniaków ( jak tego nie robiłem spalanie było dużo wyższe) Może ktoś pomoże mi skorygować ustawienia, ponieważ wydaje mi się, że i tak piec spożywa za dużo opału.Pozdrawiam i liczę na dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 18.02.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dwie sprawy: jak zakładasz temat, pisz w tytule, o co chodzi, np."ustawienia kotła na ekogroszek", to wszystkim ulatwia forumowe życie.Drugie : nie ma ustawień, te kotły tak mają, jak byś nie ustawił, spalązawsze tyle samo, czyli dużo. Nawiasem mówiąc i tak nie masz dużo, są tacy, co mają 35- 40 kg/ dobę i muszą się z tym pogodzić. Pozdrawiam Ps. Obierki to, sorry za porównanie- jak umarłemu kadzidło. Nie wierz w gusła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.02.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 oKolega odbraził sięmam nadzieję, ze trwale pzdr to tak offtopic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Spalanie ok 27,5 kg/dobę Szczęściarz - mi bierze dwa worki - czyli koło 50kg w obecnej sytuacji pogodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Popiół wybieram i piec szyszczę szczotką drucianą raz w tygodniu (ale jest już pełno)A nie szkoda Ci pieca? Porysujesz piec, pojawią się dogodne miejsca dla korozji. Z czasem może nawet wyszczotkujesz całą stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 dwa razy w tygodniu wrzucam na retortę obierki z ziemniaków ( jak tego nie robiłem spalanie było dużo wyższe) No tak - jak posiłkujesz się dodatkowym paliwem, to normalne że węgla spalasz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A tak szczerze, to poczytaj wątki o regulacji pieców i jak będziesz miał dalej wątpliwości - dopytuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 18.02.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Marcin skoryguj temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts