crashproof 19.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Na pewno? Dzisiaj chyba wychodzi raport o produkcji przemysłowej. Za parę godzin możesz zmienić zdanie, co do świetlanej przyszłości i mocnych fundamentów. Właśnie podali: spadek 14,9% rdr (http://biznes.onet.pl/0,1919786,wiadomosci.html). To nas plasuje w "wyścigu do kolapsu" gdzieś w połowie między Japonią a Ukrainą. Mocne fundamenty. Nie ma żadnego kryzysu, wymyślają go media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 19.02.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Za luty może być spadek produkcji rdr ok 20% i wcale tonie znaczy że nie należy teraz brać kredytu w walutach obcych. Po wczorajszej interwencji złoty sie umocnił o ponad 20 gr a sprzedano mniej niż 0,5 mld €, czyli waluta nasza podatna na spekulacje małymi kwotami. idzie sie spodziewać obniżki stóp procentowych o 25 - 50 pkt bazowych.I to nie tylko w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.02.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 byłem wczoraj w Banku Nordea w Łodzi po pozyczkę hipoteczną - ze wszystkich walut najkorzystniej wypadl CHF. dla porównania bylem w MBanku i okazał sie drozszy o ok 100 PLN. Nie wiele drozej od CHF wypadł USD w MBanku a Nordea wycofała się z USD. Oczywiscie raty w PLN to jakis koszmar natomiast Euro na 2 miejscu. Teraz bardzo opłaca sie w walucie kupować pieniądz bowiem z pewnością PLN umocni się przez 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 w.g mnie to wierutne kłamstwo mediów, że w PLN opłaca się kupować pieniadze od Banków. To tak jakby ktoś nam wmawial, że Polska to bogatszy kraj od Szwajcarii czy USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 19.02.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Na pewno? Dzisiaj chyba wychodzi raport o produkcji przemysłowej. Za parę godzin możesz zmienić zdanie, co do świetlanej przyszłości i mocnych fundamentów. Właśnie podali: spadek 14,9% rdr (http://biznes.onet.pl/0,1919786,wiadomosci.html). To nas plasuje w "wyścigu do kolapsu" gdzieś w połowie między Japonią a Ukrainą. Mocne fundamenty. Nie ma żadnego kryzysu, wymyślają go media. Kolego cóż to za realny i uzasadniony kryzys walutowy skoro można go zmienić w ciagu 2 dni po wprowadzeniu kilkunastu milionów Euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 19.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja bym brał teraz kredyt albo w CHF albo w Euro na koniec pozosttaje $ i PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 franeczki .... jak kurs znormalnieje, to 20 proc. kredytu sama się spłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 19.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 franeczki .... jak kurs znormalnieje, to 20 proc. kredytu sama się spłaci a może i więcej,brać teraz tylko w walucie obcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 20.02.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Kolego cóż to za realny i uzasadniony kryzys walutowy skoro można go zmienić w ciagu 2 dni po wprowadzeniu kilkunastu milionów Euro? Ależ nie powiedziałem, że mamy realny i uzasadniony kryzys walutowy. Pełzający kryzys walutowy - owszem. Zobaczymy za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 20.02.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja bym brał teraz kredyt albo w CHF albo w Euro na koniec pozosttaje $ i PLN Myślę, że islandczycy też myśleli do samego końca, że "no już teraz to korona jest baaaardzo niedowartościowana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 20.02.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 franeczki .... jak kurs znormalnieje, to 20 proc. kredytu sama się spłaci Nie rozumiem. Myślałem, że to forum o budowaniu i finansowaniu domów, a nie o spekulacji na forexie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 20.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Kredyt w transzach na budowe brałabym tylko w złotówkach - tak też zrobiłam i całe szczęście, bo jak wypłacałm to franki leciały w dół.Natomiast po wybudowaniu i gdy już zaczniesz spłacać należy przyjrzeć się stytuacji i wówczas przewalutować. Ja tak będę robiła, ale przewalutować będę na euro, i tylko wówczas gdy będzie ono stało dość wysoko. Jeśli obecne kursy walut się utrzymają przez kolejne 2 lata to na 100% tak zrobie, bo wówczas marże banku się uspokoją.Obecnie nic nie przemawia za przewalutowaniem, ma złotówki z marżą 0.9% i oprocentowaniem 5.6% - które pójdze w dół jak zrobię wpis w hipotekę. Chcąc przewalutować teraz rata w euro pójdzie może z 100 zł w dół a ryzyko ogromne że euro skoczy do 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 20.02.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Przewalutuj jak będzie po 5 zł, to dobry moment, za 4-6 lat to prawdopodobnie z urzędu złotówki przewalutują na €.Przed przyjęciem Euro w Polsce złotówka będzie sie na 100% umacniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 20.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Przed przyjęciem Euro w Polsce złotówka będzie sie na 100% umacniać. Rozumiem, że skoro na 100%, to gwarantujesz nam to swoim majątkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 20.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 palca ani głowy sobie odciąć nie dam, ale dotychczas tak było z każdą walutą wymieniana na euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 20.02.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 palca ani głowy sobie odciąć nie dam, ale dotychczas tak było z każdą walutą wymieniana na euro. Jak dotychczas (przed 2008) EU nie przechodziła żadnego poważnego kryzysu finansowo-monetarno-bankowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 20.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Powiedzcie, w jakiej walucie brać teraz kredyt, jak jedno zarabia w złotówkach, a drugie w funtach? Usiłujemy właśnie znaleźć odpowiedź na to pytanie? Czy ktoś ją zna? Albo może się domyśla? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 20.02.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja bym brał teraz kredyt albo w CHF albo w Euro na koniec pozosttaje $ i PLN Myślę, że islandczycy też myśleli do samego końca, że "no już teraz to korona jest baaaardzo niedowartościowana". Na jedyn forum twierdzisz , że nijak nie można porównywać gospodarek krajów bo każda ma swoj odrębny charakter a tu podajesz takie przykłady? oj panie Crash nie opadajmy w lotach:) Ja swój majątek postawię na to, że kurs franka spadnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.02.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 oj widzę, że pan crashproof próbuje się wykreowac na kolejnego, forumowago trolla .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 21.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Ale czy teraz w ogóle można jakąś większą sumę wziąć we franku? Kiedyś lmity liczyli na 20% niższe od zdolności w PLN - ktoś wie jak teraz liczą? Bo słyszałam plotki jakieś straszliwe, że we franku to już nie idzie wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts