Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Siedzonko pod prysznicem

Deamos

Recommended Posts

chcesz to wykonać w 100% samodzielnie?

Jeżeli nie, to można kupić tego typu siedziska składane - podobnie jak we wspomnianych kabinach.

Jeżeli samodzielnie to z jakiego materiału?

- obkładane kaflami czy jakoś inaczej wykończone

Jak bym wykonywal samodzielnie, to pewnie by to byla prosta polka wylozona kafelkami, ale jak sa jakies do zamontowania, to chetnie zobacze :)

Jak bym wykonywal samodzielnie, to pewnie by to byla prosta polka wylozona kafelkami, ale jak sa jakies do zamontowania, to chetnie zobacze :)
Widziałem takie w Casto, gdzieś pomiędzy kabinami.

Z czego jest ściana, do której chcesz to mocować?

Jakieś kątowniczki by się przydały, które utrzymaja ewentualnego siadającego.

Ale ja bym się zastanowił nad czymś składanym. Mniej miejsca zabiera.

Mam dość dużą kabinę i też o tym myślałam. Gotowe krzesełka w akceptowalnych cenach są takie... niezbyt urodziwe. Widziałam gdzieś z drewna egzotycznego, ale za 1,5 tys złotych... Co do siedziska z kafelków mam taką obawę, że to jednak takie zimne i mokre... niezbyt przyjemne.

Takie jest bardzo ładne:

http://images29.fotosik.pl/42/47ac715e2df20391med.jpg

Mam dość dużą kabinę i też o tym myślałam. Gotowe krzesełka w akceptowalnych cenach są takie... niezbyt urodziwe. Widziałam gdzieś z drewna egzotycznego, ale za 1,5 tys złotych... Co do siedziska z kafelków mam taką obawę, że to jednak takie zimne i mokre... niezbyt przyjemne.

Takie jest bardzo ładne:

(ciach)

To mi sie podoba :)

Sciana jest z cegly bo to pion wentylacyjny, zawsze moge dorzucic jakies pionowe profile pod plytkami

O! Mi by się przydało....mam już taki brzuch, że się nie mogę schylić. Jakbym sobie mogła usiąść to by było bosko :wink: Można takie cudo montować już jak są kafelki? Czy to ma jakieś specjalne wzmocnienia pod kaflami??

Tego juz nie wiem, trzeba by znalezc konkretne siedzonko i zajrzec do instrukcji albo zapytac sprzedawce...

O! Mi by się przydało....mam już taki brzuch, że się nie mogę schylić. Jakbym sobie mogła usiąść to by było bosko :wink: Można takie cudo montować już jak są kafelki? Czy to ma jakieś specjalne wzmocnienia pod kaflami??
A co masz za tymi kafelkami?? Bo do samych kafelek mocować nie będziesz tylko raczej do tej ściany za.

To chyba logiczne, że musi to utrzymać ciężar człowieka, czyli do K-G raczej tego nie zamontujesz tak, aby używać.

Zacząłem szukać pomysłów w najdroższych kabinach jak ta za 11 000zł i co? Najtańsze krzesełka.

http://www.modsaunas.com/productimages/DZ961_01-x255.jpg

I co okazuje się że to robi najtańsza badziewna firma z chin pewnie kosztuje do 2tys. Uważajcie co i za co kupujecie i nie dajcie się oszukać. Chociaż ta ma saunę i hydromasaż...

ja ryzykuję i zamawiam :D

Podziel sie spostrzezeniami i wrzuc jakies fotki :D

I co okazuje się że to robi najtańsza badziewna firma z chin pewnie kosztuje do 2tys. Uważajcie co i za co kupujecie i nie dajcie się oszukać. Chociaż ta ma saunę i hydromasaż...

Te wszystkie mega wypasione kabiny z sauna, deszczownica, termostatem, radiem, niebieskimi diodkami i czasem nawet tv co zalegaja w marketach to straszna chinska tandeta - cienki plastik, najgorsze materialy i prawie nikt tego nie kupuje. Iche ceny kiedys byly wysokie, teraz tanieja

ja ryzykuję i zamawiam :D

Podziel sie spostrzezeniami i wrzuc jakies fotki :D

jasne :D

Te wszystkie mega wypasione kabiny z sauna, deszczownica, termostatem, radiem, niebieskimi diodkami i czasem nawet tv co zalegaja w marketach to straszna chinska tandeta - cienki plastik, najgorsze materialy i prawie nikt tego nie kupuje. Iche ceny kiedys byly wysokie, teraz tanieja

ja mam klaustrofobię i to by była dla mnie kara, taka kabina :-?