Gość M@riusz_Radom 18.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Podaję za onet.pl : http://wiadomosci.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNSwxMSw1MzY3OTk5MSwxNDQxMzQ3ODksNjE1ODg4NSwwLGZvcnVtMDAxLmpz PKOBP - straciłem.... na razie tylko wirtualnie. Lepiej nie mówić żonie~Murator dzisiaj, 11:12 Wszedłem po 34zł, kupiłem za niewykorzystaną cześć kredytu na dokończenie budowy, żona nie wie... (mamy stan surowy otwarty, 120m2). 33zł miało być dobrą atrakcyjną ceną, były rekomendacje, opinie znanych finansistów w internecie i telewizji, potem znowu obniżyli rekomendacje - jestem załamany, a ostatnie dni to porażka, czy jest szansa, że odbije ? Pamiętam, że ktoś tu wcześniej pisał, iż zakupi akcje i potem za zrealizowane zyski dokończy dom i jeszcze na wycieczkę wystarczy. Tylko bij zabij nie pamiętam kto to napisał. Ujawni się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dopóki ktoś nie sprzeda ze stratą to nie straci. Wielu tutaj jest takich, którzy w ostatnich latach inwestowali. Co wytrwalsi inwestują dalej. Bo jak kupowali po wiecej, to czemu by teraz nie dokupić za mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 18.02.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Aha, gorzej, jeśli chciało się "zrealizować zyski" z pieniędzy, które miały być przeznaczone na wykończenie domu ... A tu ani widoków na zwyżkowanie akcji a dom wykończyć trzeba. Ale jak to mówią "no risk no fun" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Aha, gorzej, jeśli chciało się "zrealizować zyski" z pieniędzy, które miały być przeznaczone na wykończenie domu ... A tu ani widoków na zwyżkowanie akcji a dom wykończyć trzeba. Ale jak to mówią "no risk no fun"Ano tak jest Dlatego teraz to co zainwestowane zostaje zainwestowane a ja zakasam rękawy do dodatkowej pracy aby za coś wykończyć dom. I będą z tego dwa plusy. Dom wykończony i pozostałe środki, które wykorzysta się za kilka lat na przykład na nową furę jak już drogę dojazdową mi zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 18.02.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A to Twój wpis był na onecie ? Jeśli tak, to brawo za podejście do problemu, bo wpis na onecie był nieco rozpaczliwy . A żonie tak czy inaczej trzeba powiedzieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.02.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Polecam artykuł (troche inna sytuacja i inna skala ale ...mechanizm i koncowy wynik "biznesu" podobny...) http://wyborcza.pl/1,75480,6279665,Krew_zaczyna_plynac_o_drugiej_w_nocy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 18.02.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 czas tutaj główną rolę gra czas , tak jak swego czasu byl bum budowalany i ceny poszły bezpodstawnie w góre , a za 6 miesięcy się unormowały , nawet w tedy napisłem post podając że cena maxa bedzie wyności 3,5 i pomyliłem się tylko o dwa miesice teraz będzie podobnie , złotówka zacznie się wzmacniać bo nie ekonomicznych podstaw do tego aby była taka słaba , firmy dziłające w Polsce raczej mają dobre wyniki , no chyba ze ostro dostały po tyłku na opcjach walutowych ( ale to gra spekulacyjna była) , pytanie tylko kiedy zacznie się realizacja zysku przez tych co mają walutę , to złoty się umocni tak samo z giełdą , wszystkie spółki są obecnie w wartości poniżej wyceny , więc siła rzczy pójda w górę , pytanie tylko kiedy ? myśle ze za jakieś 7-9 miesięcy przepis na zysk , wziąść kredyt w walucie np dolarach i kupić akcje podwójne ryzyko podwójny zysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wyposazam.pl 19.02.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Proponuję zastosować się do rady wujka Buffeta - kupić i zapomnieć. A za kilka lat, kiedy będzie hossa (a pewnie w koncu będzie) - realizować zysk, lub przynajmniej minimalizować straty. Ale na pewno nie sprzedawaj ich teraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 20.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Polecam artykuł (troche inna sytuacja i inna skala ale ...mechanizm i koncowy wynik "biznesu" podobny...) http://wyborcza.pl/1,75480,6279665,Krew_zaczyna_plynac_o_drugiej_w_nocy.html to nie ma nic wspólnego z giełdą Bohaterowie tego artykułu zapłacili za swoją niewiedzę i chęć zysku . Artykuł trochę naciąganany , szczególnie tego faceta który miał firmę i handlował lakierami na rynkach zagranicznych . Jak nie mógł wiedzieć o zmianach kursów , skoro zajmował się eksportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts