stankas 18.02.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Jestem tu od dzisiaj i proszę nie odsyłajcie mnie do szukajki, "przeleciałem" na forum tematy związane z pawlaczami i nie znalazłem rozwiązania. Mam przedpokój w kształcie kichy o dł. ok.3.5m i szer.1.5m, jedyne miejsce do wykorzystania to góra (na przedpokoju jest 5-ro drzwi....). Chodzi mi o pomysły konstrukcyjne dot. mocowania pawlacza, przedpokój jest w panelach. pozdrawiam i z niecierpliwościa czekam na pomysły. st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.02.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam, Pomysł na trochę nietypowy pawlacz to całkowita zabudowa ( 1,5 x 3,5 m )poprzez obniżenie stropu.Dostęp to 2 klapy opuszczane na zawiasach ( otwory ok. 70 x 70 cm ) w których możesz zainstalować oświetlenie.Całość to konstrukcja drewniana - może być wykończona panelami.Dlaczego 70 cm ?Mniejszy otwór może być niewygodny, a dla 3,50 to dobry moduł.PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 21.02.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Ja robiłem teraz pawlacz u kolegi.4,7 m długi 1,5 szeroki głębokość 0,8mDość wielkie to było.Wykonany został z 3 części. 2 podłużne i jedna w poprzek.Drzwi przesuwne na torach i kółkach łożyskowych.Płyta meblowa 1,8.od ściany mocowanie na płycie przykręconej do ściany lub możesz dać kontownik potem można go zakryć.Z racji dużych gabarytów tego poawlacza podwiesiłem go na szpilkach gwintowanych do sufitu. Jeśli chcesz trzymać tam ciężkie rzeczy całość konstrukcji podwieś na kantówce i potem szpilkami do sufitu na dobre kołki.Końce kantówki zakotwić w ścianie. Potem możesz ją pomalować lub wykończyć płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Zrobiłem pawlacz przedpokoju w panelach.podstawa: konstrukcja z listew drewnianych mocowanych do ściany i sufitu.wnętrze (dno): płyta wiórowa meblowa, laminowana. na zewnątrz dołu panele, mocowane na swoich blaszkach.na całej długości z boku - drzwiczki na zawiasach meblowych. Drzwiczki z płyty wiórowej 12 mm oklejone panelami. Całość wykończona kątownikami i listwami do paneli.A na dole, pomiedzy drzwiami zrobiłem panelami toaletkę z lustrami do makijazu dla moich pań. oświetlenie - halogeny 4 x 50 watów zamontowane w dolnej części pawlacza. widać wszelkie zmarszczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stankas 01.03.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Noo dzięki za zainteresowanie tematem, najbardziej podpasował mi pomysł retrofood-a, może jakieś fotki ?st.piszę dopiero teraz, nie żeby mi nie zależało, dzisiaj wróciłem z ferii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 01.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 ja bym zrobil konstrukcje z lat laczonych metalowaymi krztaltownikami,drzwi drewniane z marketu,oraz plyta OSB.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts