Żmija1719503461 18.02.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Zwracam sie z proźba do urzytkownikow takiej plyty (gazowa 5 palnikow). Czy jestescie zadowoleni z takiej plyty czy to tylko strata kasy ?? i jak sie urzytkuje taka z rusztem tylko na palniku . Jesli mozna podajcie jaki macie model plyty Zastanawiam sie nad zakupem wlasnie takiej płyty (teraz mam kuchenke 50cm i jest mala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.02.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A dlaczego miałaby to być strata kasy? Ja używam 5-ciopalnikowej Siemens ER 77560EU i jestem zadowolona z wyboru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 18.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja tez uzytkuje taka plyte firmy aeg-elektrolux ( nr nie pamietam ). Gotuje sie na niej rewelacyjnie. Ten piaty palnik jet bardzo pomocny, szczegolnie w Swieta go docenilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 18.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja mam płytę Teka, rewelacyjna. Nigdy bym nie wróciła do czteropalnikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Żmija, ja odpowiem na Twoje pytanie od końca. Od dłuższego (kilka lat) czasu użytkuję zwykłą 4-palnikową kuchenkę o szerokości 50 cm. I powiem Ci , że szlak mnie trafia a jest nas w tak zwanym gospodarstwie domowym tylko dwoje, bo mnie to dziadostwo znacznie kulinarnie ogranicza i na moje potrzeby i kuchenny rozmach jest stanowczo za mała. Jestem przekonana, że potrzebuję czegoś większego i z pewnością większa kuchnia nie będzie u mnie stratą kasy. No ale ja to ja a innym czteropalnikowa może wystarczać. Wszystko zależy od tego jak się kuchni używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żmija1719503461 19.02.2009 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 JoShi rozumiem twoj bol ja juz dawno zdecydowalam sie na plyte 5 palnikowa (teraz tylko kwestia wyboru modelu) Tylko ostatnio uslyszalam pytanie czy to nie moja fanaberia [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 A dlaczego miałaby to być strata kasy? Ja używam 5-ciopalnikowej Siemens ER 77560EU i jestem zadowolona z wyboru:) Właśnie taką chcemy kupić ... Możesz napisać coś więcej ? Jak się czyści i działa ? Z góry dzięki. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 19.02.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Tutaj się wypowiadałam o płycie (i zdjęcie wrzuciłam) http://forum.muratordom.pl/plyta-gazowa-na-szkle-siemens,t127343.htm?highlight=siemens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Tutaj się wypowiadałam o płycie (i zdjęcie wrzuciłam) http://forum.muratordom.pl/plyta-gazowa-na-szkle-siemens,t127343.htm?highlight=siemens Już obejrzałem, bardzo dziękuję pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 JoShi rozumiem twoj bol ja juz dawno zdecydowalam sie na plyte 5 palnikowa (teraz tylko kwestia wyboru modelu) Tylko ostatnio uslyszalam pytanie czy to nie moja fanaberia [/b] Myślę, że nie. Znajomi mają pięciopalnikową i nie mogą się nachwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.02.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jesli kupisz plyte 5-cio palnikowa 70 cm to duzo wiecej na niej nie zmiescisz niz na 60 cm z 4 palnikami. Na plycie 70 cm palniki sa blisko siebie i wieksze garnki na wszystkich 5 palnikach sie nie zmieszcza. Popatrz sobie na 5-cio palnikowe ale o wymiarze 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Też mam 5-palnikową beko, z trzyczęściowym rusztem żeliwnym.Przy zakupie zwróćcie uwagę na wymiary - płyty z 5 palnikami mają różną szerokość. Ta nasza jest stosunkowo szeroka, ale i tak przy dość dużych garnkach i ogromnej patelni robi się problem - jak wielką patelnie stawiam na środkowym "wokowym" palniku to w zasadzie na żadnym z czterech pozostałych palników nie da się już postawić większego garnka. Co do głębokości płyty - tu pewnie jest standard, ale na pewno warto wybrać płytę jak najszerszą, żeby był jak największy odstęp między palnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jesli kupisz plyte 5-cio palnikowa 70 cm to duzo wiecej na niej nie zmiescisz niz na 60 cm z 4 palnikami. Na plycie 70 cm palniki sa blisko siebie i wieksze garnki na wszystkich 5 palnikach sie nie zmieszcza. Popatrz sobie na 5-cio palnikowe ale o wymiarze 90 cm. No wiesz ja ma teraz 50-tke czteropalnikową, więc i 70 dla mnie to postęp, ale oczywiście będę celowac w 90-tkę i na szczęście mojemu małżonkowi nawet nie przychodzi do głowy, że to może być fanaberia. Dla niego liczy się efekt moich działań kulinarnych i za nic na świecie nie chciałby, żebym się zniechęciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 20.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dla jednych to będzie fanaberia, a dla innych nie. Ja mam 4-palnikową o szerokości 60cm i nie pamiętam, żeby brakowało mi palników. Osobiście uważam, że szerokość jest dużo ważniejsza niż ten piąty palnik, ale jeśli ktoś naprawdę zajmuje się gotowaniem to czemu nie? Ciekawy jestem jak często ci wychwalający takie kuchnie rzeczywiście używają jednocześnie wszystkich palników? Każdy musi sam sobie odpowiedzieć czy potrzebuje i chce taką kuchenkę, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ciekawy jestem jak często ci wychwalający takie kuchnie rzeczywiście używają jednocześnie wszystkich palników? A jaka częstotliwość usprawiedliwia zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.02.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 JoShi uwierz ze na 50 jaka masz obecnie wstawisz wiecej duzych garow niz na 70 z 5 palnikami. Tymbardziej, ze wiele 70 ma ozdobne ruszta i wygladaja pieknie ale malo sie na nich miesci. Ja twierdze, ze sa to plyty na pokaz dla osob, ktore malo gotuja. (0 to juz cos innegoI jeszcze jedno nie kupujcie plyty z takimi osobnymi rusztamihttp://www.rtvagd.sklep.pl/pi/4/24060.jpgbo trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby duza patelnia nie spadla z rusztu przy wbijani widelca w mieso (wtedy momentalnie patelnia sie przechyla. Ja z takimi rusztami mialam poprzednia plyte co prawda 60 ale nigdy wiecej. Kupcie sobie z takim rusztemhttp://www.rtvagd.sklep.pl/pi/40/21089.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 20.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ja ma podobna plyte do tej ostatniej tylko Siemens, niesety jeszcze nie podlaczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 JoShi uwierz ze na 50 jaka masz obecnie wstawisz wiecej duzych garow niz na 70 z 5 palnikami. Tymbardziej, ze wiele 70 ma ozdobne ruszta i wygladaja pieknie ale malo sie na nich miesci. No na takie ze zminimalizowanymi rusztami to ja nawet nie patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 20.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 JoShi a co powiesz o tej płycie, jest mała czy duża tak "na oko"http://www.ikea.com/PIAimages/74257_PE191044_S3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 21.02.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Kupcie sobie z takim rusztem http://www.rtvagd.sklep.pl/pi/40/21089.jpg mam dokładnie taką beko, ruszt jest ok, ale wolałabym, żeby była szersza ma za małą odległość między palnikami, i tak jak pisałam, nie da się postawić jednocześnie kilku dużych garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts