Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ostatni dzwonek ????????????

duduś

Recommended Posts

Ile mieliście lat rodząc ostatnie dziecko ( ale nie pierwsze ) , co niektórzy ( panowie :wink: ) zaczynają namawiać mnie na dzidzi ,ale 40-tka w tym roku, jak to jest być taką starszawą mamką

jak chcesz usłyszeć na wywiadówce, że tą babcię prosimy, aby mamę przysłała na wywiadówkę, to se fundnij dzieciaka.

Największy problem z rodzeniem dzieci w wieku +25 (29?) jest to, że im dalej, wym mniej się wszystkiego chce, tym mniejsze zasoby cierpliwości, która przy dzieciach jest wymagana. Ja to widzę u siebie, u znajomych - przy pierwszym dziecku jest się aniołem, tem coraz bardziej człowiek się robi leniwy, dziecko działa na nerwy, odpoczęłoby się, poczytało, a młody chce na sanki albo pobawić się w fajne zabawy typu złodzieci i policjanta etc.

Poza tym człowiek się robi trochę nieczuły - np. przy pierwszym dziecku zostawiając je z opiekunką dzwonisz do niej co godzinę, drugim ona ma dzwonić w razie jakby co, a trzecim każesz kategorycznie nie dzwonić chyba że będzie się lała krew ...

Znajomy miał młodszego brata (4 rodzeństwa), to ten najmłodszy miał 6 lat jak rodzice byli dobrze po czterdziestce. Mówił że uczyli najmłodszego jeździć na rowerku poprzez przywiązanie stópek do pedałów rowerka ... Ludzie na poziomie, z wyobraźnią, nauczyciele. Ale się nauczył. To tylko przykład obrazujący tendencję. :p

A gdziez tam. Sama przyjemność!

he he - a jak wygląda u ciebie początek romantycznego wieczoru?

"Byłem bardzo, bardzo niegrzeczny. Zbij mnie, daj mi klapsa!" :lol:

Bejsbolem kochanie, bejsbolem...... :lol: :lol:

Największy problem z rodzeniem dzieci w wieku +25 (29?) jest to, że im dalej, wym mniej się wszystkiego chce, tym mniejsze zasoby cierpliwości, która przy dzieciach jest wymagana. Ja to widzę u siebie, u znajomych - przy pierwszym dziecku jest się aniołem, tem coraz bardziej człowiek się robi leniwy, dziecko działa na nerwy, odpoczęłoby się, poczytało, a młody chce na sanki albo pobawić się w fajne zabawy typu złodzieci i policjanta etc.

Poza tym człowiek się robi trochę nieczuły - np. przy pierwszym dziecku zostawiając je z opiekunką dzwonisz do niej co godzinę, drugim ona ma dzwonić w razie jakby co, a trzecim każesz kategorycznie nie dzwonić chyba że będzie się lała krew ...

Znajomy miał młodszego brata (4 rodzeństwa), to ten najmłodszy miał 6 lat jak rodzice byli dobrze po czterdziestce. Mówił że uczyli najmłodszego jeździć na rowerku poprzez przywiązanie stópek do pedałów rowerka ... Ludzie na poziomie, z wyobraźnią, nauczyciele. Ale się nauczył. To tylko przykład obrazujący tendencję. :p

To jak to jest z kolejnymi dziećmi ??

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

:wink: :wink:

Ile mieliście lat rodząc ostatnie dziecko ( ale nie pierwsze ) , co niektórzy ( panowie :wink: ) zaczynają namawiać mnie na dzidzi ,ale 40-tka w tym roku, jak to jest być taką starszawą mamką

Nie będziesz "starszawą mamką" tylko piękną, młodą mamą :D :D

Dzieci nas odmładzają i dają siłę do działania. Jeśli zdrowie pozwala to się nie zastanawiaj :wink: