Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody z drzewa MERBAU

tomi510

Recommended Posts

Czy ktoś z was posiada schody samonośne z drzewa Merbau jeżeki tak to jak się sprawują czy drzewo to nadaje się na schody. Fotki schodów z tego drzewa mile widziane jak również inne.

Dziękuje za odpowiedzi.

My mamy schody skrzynkowe z merbau ale nie samonośne tylko klejone na beton. Nie wiem jak się sprawują, bo jeszcze nie mieszkam w domu.

Optycznie są bardzo ładne ale niestety zdjęć nie umiem wklejać.

:(

To może jakieś złotem inkrustowane....

Jak chcesz taniej, to zobacz w DLH. Mają blaty i półki Merbau. jeśli to ma być montowane na betonie to może wystarczy. Taka półka 2cm x 20 cm kosztuje coś ok 40 zł za mb. Jakby tak mieć jeszcze zaprzyjaźnionego właściciela piły.....:)

zarówno olejowane, jak i lakierowane oczywiscie zalezy jakim lakierem..sa funkcjonalnymi trwałymi, i twardymi szchodami..jak sie uzytkuje cokolwiek zalezy w znacznie wiekszym stopniu od uzytkownika niz..materiału który akurat w tym przypadku jest jak najbardziej zalecany na schody..zrobiłem "pare"..zabiegów schodów i nie spotkałem sie z negatywnymi opiniami..nigdy..

My mamy z parkietu merbau zrobiliśmy je sami wydaliśmy na nie aż ok 2 tys. :wink: niesą samonośne tylko montowane na betonowe wyglądaja zabójczo slicznie :oops: fotosy w moim dzienniku i tu.. http://forum.muratordom.pl/schody-w-parkiecie-egzotyk-merbau-olej-czy-lakier,t149938.htm niemieszkamy jeszcze wiec o uzytkowaniu niewypowiem się potraktowalismy je lakierem Bona traffic matowy,kilku znajomych wypowiadało sie o tym drewnie bardzo dobrze...

A moze ktoś sie podzielić ceną za stopnie zabiegowe - trepy z merabau- my dostaliśmy wycene ze sklepu i prawie padliśmy za 17 stopni 3 cm trep- 10.800. Bez robocizny, bez barierki

Mamy II wycenę .........8 tys :)

A można wiedzieć z jakiej firmy taka wycena? Też jestem z okolicy W-wy i też 17 stopni zabiegowych (może być na priv)

A moze ktoś sie podzielić ceną za stopnie zabiegowe - trepy z merabau- my dostaliśmy wycene ze sklepu i prawie padliśmy za 17 stopni 3 cm trep- 10.800. Bez robocizny, bez barierki

Mamy II wycenę .........8 tys :)

A można wiedzieć z jakiej firmy taka wycena? Też jestem z okolicy W-wy i też 17 stopni zabiegowych (może być na priv)

ja też poproszę o namiar na PW - my za 16 stopni na beton dostaliśmy wycenę 14,000zł (stopnice+podstopnice z merbau) a do tego opaski, barierka itp :roll:

w sobotę jedziemy konkretnie pozrozmawiać - wtedy wszystko wam podam - u nas cena jest za stopnie 3 cm , i opaskę na górze na kaltce schodowej.

Bez robocizny, podstopni, bez barierki :(

a mogłabyś się zapytać, tak z ciekawości, ile by kosztowały 4 cm, bo mi się takie najbardziej podobają i na takie mam już zrobione schody.