Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody z drzewa MERBAU

tomi510

Recommended Posts

Ja również mam schody z merbau- samonośne- użytkuję 6 miesięcy- żadnych zastrzeżeń :D nawet nie skrzypią :D

http://img520.imageshack.us/img520/1040/61746992.jpg

http://img102.imageshack.us/img102/4993/65313872.jpg

Pozdrawiam

witaj

schody naprawdę piękne jeżeli to nie tajemnica to prosze o podanie ceny. Właśnei mam zamiar zamówic schody i szukam ale chce wlasnie cos w tym stylu.

Jak duży macie otwór i ile balustrady na górze??

dzieki za odpowiedz

Monia

Chciałbym zobaczyć tą półkę co robicie z niej schody z merbau .

Tak samo jak kolega duch mówi weź się dokładnie zapytaj o te schody bo ta wycena na poziomie 10tys to dla mnie bez montażu była najwiarygodniejsza ;]

Mówię to tylko żebyś się później nie dowiedziała że masz schody dębowe zabejcowane na merbau albo obklejone na to drewno .

Ponoć m3 desek obrzezanych to jakieś 4000zł ale z tego da się dużo więcej zrobić niż z normalnych desek dębowych.

Nie mogę wam powiedzieć ile schodów można zrobić z tego m3 ale na mój rozum zdrowa kalkulacja powinna być droższa o 1/3 do ceny dębowych schodów. Ale teraz jest moda na merbau to co się cenami przejmujecie ;)

Pozdr

a mogłabyś się zapytać, tak z ciekawości, ile by kosztowały 4 cm, bo mi się takie najbardziej podobają i na takie mam już zrobione schody

wycena nr 3 (inny producent) - grubosc 3,2- 3,8 jedna cena 6 tys netto :D

można prosić namiary na priv?:)

A zgłaszałaś się może do firmy Grot z Ożarowa?

Witam,

By wycenić schody właściwe jest wykonanie obmiaru - ilość schodków nie daje prostego przełożenia na zużycie materiału i co za tym idzie na cenę ale mocno wstępna oferta jest możliwa na podstawie zdjęcia lub szkicu schodów.

Zajmujemy sie głównie drewnianymi drzwiami wewnętrznymi ale produkujemy również schody (niestety jeszcze nie w wersji samonośnej).

W razie pytań technicznych, również chętnie posłużę pomocą.

Pozdrawiam,

Grzegorz

[ moderowano - reklama ]

• 1 year później...