arcadiusz 18.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy kocioł Hajnówka firmy NESKOP to taka sama konstrukcja co Moderator (też z Hajnówki) Hajnówka(NESKOP) w opisie na stronie jest piecem na dolne spalanie głownie drewna, natomiast Moderator występuje w opisie jako kocioł górnego spalania chociaż gdzieś wyczytałem, że kiedyś występował w opisie jako kocioł z dolnym spalaniem, konstrukcja i wygląd podobny. Jeśli ktoś miał doświadczenie z tymi kotłami to proszę o opinie, czy ten pierwszy NESKOP można porównać z kotłem FEx Plus lub Irleh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 19.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 W hajnówce w co drugim garażu spawają kotły. Więc sama hajnówka to wstępna identyfikacja kotła. Dalej trzeba po modelach jechać- vczyli z którego garażu wyszedł. Ale ogólnie podobnio są to dobre kotły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammxxx 19.02.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 W hajnówce w co drugim garażu spawają kotły. Więc sama hajnówka to wstępna identyfikacja kotła. Dalej trzeba po modelach jechać- vczyli z którego garażu wyszedł. Ale ogólnie podobnio są to dobre kotły. Jestem z Hajnówki i to co piszesz to są bzdury.W żadnych garażach nie spawają kotłów.U nas jest kilka firm i robią naprawde dobre piece.Polecam Moderatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 08.03.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 adammxxx jesteś z Hajnówki więc może masz jakieś opinie na temat kotłów z Hajnówki, mnie konkretnie chodzi o firme NESKOP, i o kotły z dolnym spalaniem na drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 adammxxx jesteś z Hajnówki więc może masz jakieś opinie na temat kotłów z Hajnówki, mnie konkretnie chodzi o firme NESKOP, i o kotły z dolnym spalaniem na drewno. Wejdź na ich stronke i zobacz przekrój owego kociołka w zakładce "budowa kotłów" - jesli takie są wszystki to jest to typowe górne spalanie.A tu o ekonomiczności mówić nie można. Zobacz może np kociołek Buderus Logano111D lub (nowy) Biawar Viking. Tam masz dolne spalanie z dopalaniem spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 08.03.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Dzięki Mały za odpowiedz, właśnie na ich stronie piszą, że są to kotły z dolnym spalaniem i dlatego pytam, przekonuje mnie kocioł Dakon DOR32D, jednak szukam jeszcze innego kotła z większą komorą załadowczą coś ala FEX plus lub Irleh, tylko nie za taką cenę i oczywiście z dolnym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Dakon to Buderus. A tu masz coś:http://www.biawar.com.pl/index.php/aktualnosci/pierwszy-kociol-c.o.-biawar/menu-id-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts