Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co kupić teraz do budowy, bo podrożeje w związku z ceną EUR?

asabird

Recommended Posts

Witam wszystkich,

To takie pit-u,pit-u. A gdy eur był po 3,2 zł to taniało?.....ależ nie ponieważ zachłanność przez ostatnie lata branży budowlanej była z kosmosu - tak samo, jak ceny ich "apatamentów" po niebotycznych cenach, gdzie ludzie w obłedzie brali co było i ile było nie bacząc na realne swoje możliwości. Dziś przyszedł moment otrzeźwienia i sciekłości - no jak to??a miało drożeć i drożeć, przynajmniej 15% w skali roku...?a tu...?Takie gadania o podwyżkach - kup Pani dziś bo od jutrra bedzie drożej wkładam międzu bajki tak jak teorie niektórych zaklinaczy rynkowych, że zaraz nastąpi odbicie...może nastąpi ale za paaarę ładnych lat.

Pzdr

Czyli "Co kupić teraz do budowy, bo podrożeje w związku z ceną EUR? " ?????????

Jeszcze nigdy nie usłyszałem nigdy rady aby nie kupował czegoś, tylko poczekał bo ma stanieć. Wszyscy sprzedawcy robią mi wodę z mózgu i wciskają kit żeby kupować (najlepiej) natychmiast bo na dniach ma zdrożeć.

A ja ze stoickim spokojem czekam do czerwca bo wtedy zaczynam budowę. I tylko sonduję rynek i szukam naprawdę niedrogich i rzetelnych dostawców. (nie zawsze to co najtańsze okazuje się najlepsze :D )

Byłem np. u znajomego właściciela składu budowlanego na takiej wstępnej rozmowie w sprawie kompleksowego zaopatrywania mojej inwestycji. I np. porotherm 25 (Wienerbergrra oczywiście) oferował mi po 6 zł. z dostawą HDS na miejsce. W tej chwili mogę kupić też z dostawą, po 5,45. Ale nie kupuję tylko czekam i mam nadzieję że będzie jeszcze taniej.

Pozdrowienia.;)

Jeszcze nigdy nie usłyszałem nigdy rady aby nie kupował czegoś, tylko poczekał bo ma stanieć. Wszyscy sprzedawcy robią mi wodę z mózgu i wciskają kit żeby kupować (najlepiej) natychmiast bo na dniach ma zdrożeć.

A ja ze stoickim spokojem czekam do czerwca bo wtedy zaczynam budowę. I tylko sonduję rynek i szukam naprawdę niedrogich i rzetelnych dostawców. (nie zawsze to co najtańsze okazuje się najlepsze :D )

Byłem np. u znajomego właściciela składu budowlanego na takiej wstępnej rozmowie w sprawie kompleksowego zaopatrywania mojej inwestycji. I np. porotherm 25 (Wienerbergrra oczywiście) oferował mi po 6 zł. z dostawą HDS na miejsce. W tej chwili mogę kupić też z dostawą, po 5,45. Ale nie kupuję tylko czekam i mam nadzieję że będzie jeszcze taniej.

Pozdrowienia.;)

Witam,

Nie należy popadać w panikę. Żadne straszenia nie zmienią praw popytu i podaży. Jeżeli ktoś nie będzie konkurencyjny to będzie musiał spakować manatki. Życie nie zna próźni i na jego miejsce będzie 20 następnych.Ja rówież się wstrzymuję z jakimikolwiek w tej chwili zakupami, ponieważ rynek dopiero zaczyna normalnieć.

http://www.rynekbudowlany.com/next.php?id=11381

• 1 month później...
co prawda to nie materiał budowlany, a raczej "wykończeniowy" - sprzet AGD ma ponoć podrożeć

Już podrożał nosiłem sie z zamiarem kupna TV juz od 3 miesiecy powinienem kupic wczesniej teraz zaplacilem 18% drozej a ma byc jeszcze gorzej i to nie tylko z RTV i AGD wszystko co z impotru będzie droższe a podejrzewam ze i z rodzima produkcja bedzie to samo