swistak81 19.08.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 pod rurkami byłoby 0,5cm dystansu od styropianu Ale beton półsuchy tego w życiu nie wypełni tak jakbyśmy tego chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 19.08.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Mi w sklepie odradzano Wavina, polecali coś droższego zgrzewanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.08.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 zgrzewanego?? do podłogówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Wavina złe? No bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 19.08.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Są od Wavina lepsze i gorsze. Wszystko co komu pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 to ja bym proponował nie brać tych gorszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Kilku instalatorów, z którymi rozmawiałem, stosuje TECE. A co sądzicie o Kisanie? Ja układałem Kisan - em - bardzo dobrze się układało chociaż rurka bardzo sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.08.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Czy jest różnica cenowa między tą czerwoną a białą rurą? Ile taka kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.08.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 a powiedzcie czy ma ktoś zamontowane stelaże np do WC zanim została wylana posadzka? Jeżeli tak to w jaki sposób przykleiliście taśmę dylatacyjną w rejonie tych stelaży? czy stelaże zostały zalane posadzką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Czy jest różnica cenowa między tą czerwoną a białą rurą? Ile taka kosztuje? Różnica pomiędzy białą 6/10 bar a czerwoną 4/6 bar - czyli biała wytrzymuje większe ciśnienie i temperaturę(nadaje się do zasilania grzejników) Ja mam 100% podłogówki więc zastosowałem czerwoną (w salonie brakło na 1 obwód bo nie chciałem łączyć więc dokupiłem już na miejscu białą) Kupowałem przez internet po 3,-brutto w krążkach 200m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No ładnie. A jak to sie robi aby tak ładnie zacząć od środka? Ja układałem Kisan - em - bardzo dobrze się układało chociaż rurka bardzo sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No ładnie. A jak to sie robi aby tak ładnie zacząć od środka? to nie jest od środka ...rurka zaczyna się od rozdzielacza w kotłowni i do sypialni potem w środku się zawraca i wraca do kotłowni do dolnego rozdzielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Kolega artysta to widać Dla mnie to czarna magia. I tak sie wpasowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Kolega artysta to widać Dla mnie to czarna magia. I tak sie wpasowałeś? To jest Łatwo, na foli aluminiowej jest kratka, obliczenia podłogówki dają odległości pomiędzy rurkami i tak się je układa na końcu się wykręca i z powrotem. Początkowo wygina się w odstępie 2x większym by pomiędzy można było zawrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 19.08.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 a powiedzcie czy ma ktoś zamontowane stelaże np do WC zanim została wylana posadzka? Jeżeli tak to w jaki sposób przykleiliście taśmę dylatacyjną w rejonie tych stelaży? czy stelaże zostały zalane posadzką? Ja tak robiłem. Stelaże zostały po prostu oblane wylewką, bez żadnych dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Kolega artysta to widać Dla mnie to czarna magia. I tak sie wpasowałeś? ale tu nie ma co wpasowywać (jeśli chodzi o ślimaka), jedziesz rurką w podwójnym rozstawie, na środku pomieszczenia zawracasz i układasz w srodek tego co poprzednio ułożyłeś, ot i cała filozofia meadrowo jeszcze prościej bo od razu jedziesz gotowym rozstawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak ktoś ma do rozkładania rury samemu to chętnie poświecę dzionek i mu pomogę W celach dydaktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 20.08.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 witam wszystkich ja kupiłem diamonda 16 200m za 300zl rozdzielacz 12 -177zl na 6 obwodów podlogowki i 6 grzejników a w sklepie poleca ci to na czym maja największy zarobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.08.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 witam wszystkich ja kupiłem diamonda 16 200m za 300zl rozdzielacz 12 -177zl na 6 obwodów podlogowki i 6 grzejników a w sklepie poleca ci to na czym maja największy zarobek Niestety, chińskie rzeczy zawsze są tanie, zapewne są miejsca gdzie można te rurki zastosować, ale w podłogówce raczej bym się nie odważył. Dodatkowo jako pierwszy post mam nieodparte wrażenie prowokacji handlowej w wątku więc nie będę się rozpisywał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.08.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Niestety, chińskie rzeczy zawsze są tanie, zapewne są miejsca gdzie można te rurki zastosować, ale w podłogówce raczej bym się nie odważył. Bo kolega jest tchórzliwy, zresztą tak jak ja A może to się nazywa wyobraźnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts