Jacekss 29.04.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 jak pod tym proszkiem jest grunt to wiadomo w jakim kierunku może siąść btw. to w końcu demagogia czy teoretyzowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 30.04.2014 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Czyli wygląda na to, że nikt nie wie dokładnie, jak się granulat zachowa i jak się na jego użycie pod podłogówką zdecyduję, przetrę nowe szlaki w budownictwie... Fajnie - będę pionierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 07.05.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Czyli wygląda na to, że nikt nie wie dokładnie, jak się granulat zachowa i jak się na jego użycie pod podłogówką zdecyduję, przetrę nowe szlaki w budownictwie... Fajnie - będę pionierem U mnie siada jak lód na jeziorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 13.05.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Witam Mam prośbę. Chciałbym kupić rozdzielacz do podłogówki. Czy może mi ktoś znający temat spojrzeć na te rozdzielacze i wyrazić swoją opinię: http://allegro.pl/rozdzielacz-9-mieszajacy-do-podlogowki-z-glowica-i4202942796.html http://allegro.pl/rozdzielacz-9-miesz-podlogowki-esbe-afriso-alpha2l-i4233403956.html http://allegro.pl/rozdzielacz-9-mieszajacy-podlogowki-esbe-afriso-i4203112735.html Na pytanie o pochodzenie rozdzielaczy dostałem odpowiedź że "sami je produkujemy" więc trudno powiedzieć czy to chińczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Tak wygląda mój piękny rozdzielacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 13.05.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Tak wygląda mój piękny rozdzielacz ale bieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 ale bieda No Ale od trzech lat nie dotykany A kabelki to sobie tam na wieki bezczynnie zostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 13.05.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Też taki chciałem zakupić. Wydaje mi się że nie masz przepływomierzy, czemu? Rozdzielacz kan-therm a rury wavin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Też taki chciałem zakupić. Wydaje mi się że nie masz przepływomierzy, czemu? Rozdzielacz kan-therm a rury wavin Bo zrobiłem najtaniej jak się dało Wszystko działa jak należy Przepływomierze można dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 13.05.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 No Ale od trzech lat nie dotykany A kabelki to sobie tam na wieki bezczynnie zostaną ważne, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 13.05.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 ważne, że działa witam mi się podoba właśnie - ważne, że działa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.05.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 bo on ma PCi, i nie różnicuje temperatur w poszczególnych pokojach, wszędzie ma identycznie temperatury wewnętrzne żeby podwyższyć COP Bzdury waść opowiadasz. W każdym pomieszczeniu mam inną temperaturę. Od sypialni w której jest najchłodniej (około 20), po łazienki w których jest najcieplej (około 23) Pierwszy sezon się trochę pobawiłem imbusem, w drugim jak dom wysechł dokonałem tylko drobnych korekt. Od trzech lat nie dotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.05.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Proste... i takie ma być. Wyregulować i zapomnieć, że jest- tak byłoby idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 18.05.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 CZeść przepraszam za lamerskie pytanie ale podłogówkę napełniamy zwykłą kranówą? I druga sprawa, czy trzeba jakoś na stałe podpiąć się obwodem ogrzewania do wody bieżącej poprzez zawór by ew uzupełniać ewentualne niedobory kiedyś tammm?? Czy wystarczy trójnik zaworek i jakiś wężyk na podorędziu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 CZeść przepraszam za lamerskie pytanie ale podłogówkę napełniamy zwykłą kranówą? I druga sprawa, czy trzeba jakoś na stałe podpiąć się obwodem ogrzewania do wody bieżącej poprzez zawór by ew uzupełniać ewentualne niedobory kiedyś tammm?? Czy wystarczy trójnik zaworek i jakiś wężyk na podorędziu... Zwyczajna kranówka Mam zwyczajnym trójnikiem z zaworkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 21.05.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A ja na bogato - zaleję wodą odfiltrowaną metodą odwróconej osmozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.05.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 CZeść przepraszam za lamerskie pytanie ale podłogówkę napełniamy zwykłą kranówą? I druga sprawa, czy trzeba jakoś na stałe podpiąć się obwodem ogrzewania do wody bieżącej poprzez zawór by ew uzupełniać ewentualne niedobory kiedyś tammm?? Czy wystarczy trójnik zaworek i jakiś wężyk na podorędziu... Kranówka kranówce nie równa,Bywa gęsta i czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz90g 21.05.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Witam planuję samodzielnie zrobić ogrzewanie podłogowe na piętrze tzn,łazienka i kuchnia razem jakieś 15 m2.Pod łazienką mam kotłownie a w niej kocioł węglowy.Mam pytanie ponieważ nieche bawic sie w rozdzielacze itp bo planuję zrobić wszystko z jednej petli oczywiscie nie przekroczy ona 100m.W kotłowni poniżej mam wpalone zawory na zasilaniu i na powrocie z myślą własnie o tej podłogówce. Jak rozwiązac i ugryżć ten temat jaki zawór (RTL)? Co z odpowietrzeniem obiegu ? skoro wszystkie wejscia wyjscia są ponieżej ? Proszę o pomoc Dodam że jest to tylko i wyłącznie pion dla samej podłogi wpalony do grubych rur ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.05.2014 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Zamontuj odpowietrzniki na pionie i RTL na powrocie.Ale czy pompa wspólna dla instalacji da radę to wątpię.Wiec daj też małą pompkę.A jak dasz pompkę to można zrobć mieszacz na bazie RTL i wtedy będzie super.Schemat mogę wysłać na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.05.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witam planuję samodzielnie zrobić ogrzewanie podłogowe na piętrze tzn,łazienka i kuchnia razem jakieś 15 m2. Pod łazienką mam kotłownie a w niej kocioł węglowy. Mam pytanie ponieważ nieche bawic sie w rozdzielacze itp bo planuję zrobić wszystko z jednej petli oczywiscie nie przekroczy ona 100m. W kotłowni poniżej mam wpalone zawory na zasilaniu i na powrocie z myślą własnie o tej podłogówce. Jak rozwiązac i ugryżć ten temat jaki zawór (RTL)? Co z odpowietrzeniem obiegu ? skoro wszystkie wejscia wyjscia są ponieżej ? Proszę o pomoc Dodam że jest to tylko i wyłącznie pion dla samej podłogi wpalony do grubych rur ! Rób wszędzie podłogówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts