aiki 14.12.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 A jaka temp powietrza w spiżarce i pomieszczeniu z podłogówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 15.12.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 A jaka temp powietrza w spiżarce i pomieszczeniu z podłogówką? Odpowiednio do 20°C i 22,5°c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 01.01.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Zmierzyłem teraz temp na zasilaniu przy buforze jest tyle samo co przy rozdzielaczu 28,6 C tym samym termometrem i do pexa ciekawe czemu było inaczej jak było zimniej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.01.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Efekt wczorajszej proby odpowietrzania podlogowki (rozdzielacz Capricorn). Strzelil w reku pod cisnieniem wody:P Dobrze, ze instalator zgodzil sie wymienic wszystkie odpowietrzniki na nowe, innej marki. Teraz bede moge spac spokojnie. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 10.01.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Automatycznych nie stosuje się przy podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.01.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Automatycznych nie stosuje się przy podłogówce. BO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.01.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Automatycznych nie stosuje się przy podłogówce. Nie zmienia to faktu, ze taka sytuacja nie powinna miec miejsca. Rozdzielacz ma nie cale cztery miesiace:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.01.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Efekt wczorajszej proby odpowietrzania podlogowki (rozdzielacz Capricorn). Strzelil w reku pod cisnieniem wody:P [ATTACH=CONFIG]298070[/ATTACH] To jakiś "chiński badziew" pomimo tego, że szczyci się być polską firmą, u mnie są mosiężne i takie polecam(foto) przy odpowietrzaniu sprawowały się bezproblemowo. Automatycznych nie stosuje się przy podłogówce. Dlaczego? wszystkie rozdzielacze takie posiadają? jakieś uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 11.01.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Efekt wczorajszej proby odpowietrzania podlogowki (rozdzielacz Capricorn). Strzelil w reku pod cisnieniem wody:P [ATTACH=CONFIG]298070[/ATTACH] Dobrze, ze instalator zgodzil sie wymienic wszystkie odpowietrzniki na nowe, innej marki. Teraz bede moge spac spokojnie. Ja mam 2 rozdzielacze tej firmy. Robiłem próbę ciśnieniowa i ni się nie stało. Może jakiś wadliwy ten odpowietrznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.01.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 To jakiś "chiński badziew" pomimo tego, że szczyci się być polską firmą, u mnie są mosiężne i takie polecam(foto) przy odpowietrzaniu sprawowały się bezproblemowo. Dlaczego? wszystkie rozdzielacze takie posiadają? jakieś uzasadnienie?[/Quote] Teraz po ich wymianie mam takie same jak na Twoim zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 14.01.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Jożisz!! Ludzie pomóżcie. Właśnie jestem w połowie wątku o ocieplaniu podłogi perlitem. Czytam od 3 dni a tam jest "tylko" 91 stron . Choć w tym wątku z pewnością jest duuuuuuużo przydatnej wiedzy, to czy ktoś zaznajomiony z wątkiem mógłby wskazać, w którym miejscu można poczytać szczególnie aby złapać pryncypia zamoróbkowego zrobienia podłogówki?? Nie mam czasu czytać całego.... czytać da się tylko późnym wieczorem jak dzieciaki wreszcie polegną, pewnie nie jeden zna ten problem.... Albo gdzieś ktoś streścił główne zasady prawidłowej budowy własnej podłogówki? Z góry dziekuję za powstrzymanie się od standardowych złośliwości, choć może i to jakoś zniosę byleby na czas temat rozkminić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.01.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Ja mam 2 rozdzielacze tej firmy. Robiłem próbę ciśnieniowa i ni się nie stało. Może jakiś wadliwy ten odpowietrznik. Na kilkadziesiąt sztuk zamontowanych rozdzielaczy tej firmy nie miałem ani jednego takiego przypadku, widocznie pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Na kilkadziesiąt sztuk zamontowanych rozdzielaczy tej firmy nie miałem ani jednego takiego przypadku, widocznie pech Dla mnie to zaden pech, wrecz fart ze strzelil wlasnie wtedy gdy byl rozdzielacz przez fachowcow odpowietrzany. Co by bylo gdyby strzelil pod moja i ich nieobecnosc. asolt co moze byc przyczyna wysokiej delty gornego i dolnego zrodla? Opory w pionach czy cos innego, skopany projekt, zapowietrzona podlogowka? Pytam z ciekawosci u mnie jest jak najbardziej w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 14.01.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 POdłogówka jest podłączona wprost do kotła a kocioł minimalnie można ustawić na 30C. Jak żyć jeśli się okaże że przy 30C na kotle będe miał za ciepło w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 14.01.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Wlaczysz klime:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 14.01.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 jest to jakieś rozwiązanie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 14.01.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 POdłogówka jest podłączona wprost do kotła a kocioł minimalnie można ustawić na 30C. Jak żyć jeśli się okaże że przy 30C na kotle będe miał za ciepło w domu? Praca on/off? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 15.01.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Jożisz!! Ludzie pomóżcie. Właśnie jestem w połowie wątku o ocieplaniu podłogi perlitem. Czytam od 3 dni a tam jest "tylko" 91 stron . Choć w tym wątku z pewnością jest duuuuuuużo przydatnej wiedzy, to czy ktoś zaznajomiony z wątkiem mógłby wskazać, w którym miejscu można poczytać szczególnie aby złapać pryncypia zamoróbkowego zrobienia podłogówki?? Nie mam czasu czytać całego.... czytać da się tylko późnym wieczorem jak dzieciaki wreszcie polegną, pewnie nie jeden zna ten problem.... Albo gdzieś ktoś streścił główne zasady prawidłowej budowy własnej podłogówki? Z góry dziekuję za powstrzymanie się od standardowych złośliwości, choć może i to jakoś zniosę byleby na czas temat rozkminić. No dobra, może być nawet złośliwie . Byle by ktoś pomógł ogarnąć temat szybciej niż miesiąc czytania tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 15.01.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Ja też miałem problem z odpowietrznikiem Capricornale nie przy odpowietrzaniu ale gdy zaczalem zwiekszactemperature, wymienilem na zwykly grzejnikowy,hydraulik od pieca polecal rozdzielacze Prandelliale one maja tez swoja cene pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.01.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Ja też miałem problem z odpowietrznikiem Capricorn ale nie przy odpowietrzaniu ale gdy zaczalem zwiekszac temperature, wymienilem na zwykly grzejnikowy, hydraulik od pieca polecal rozdzielacze Prandelli ale one maja tez swoja cene pzdr Ale jaki problem? Rozwiń myśl bo taki post nic nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts