Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Efekt wczorajszej proby odpowietrzania podlogowki (rozdzielacz Capricorn).

Strzelil w reku pod cisnieniem wody:P

1 (2).jpg

Dobrze, ze instalator zgodzil sie wymienic wszystkie odpowietrzniki na nowe, innej marki.

Teraz bede moge spac spokojnie.

Edytowane przez Tomaszs131

[ATTACH=CONFIG]298070[/ATTACH]

To jakiś "chiński badziew" pomimo tego, że szczyci się być polską firmą, u mnie są mosiężne i takie polecam(foto) przy odpowietrzaniu sprawowały się bezproblemowo.

Automatycznych nie stosuje się przy podłogówce.

Dlaczego? wszystkie rozdzielacze takie posiadają? jakieś uzasadnienie?

odpowietrznik.jpg

[ATTACH=CONFIG]298070[/ATTACH]

Dobrze, ze instalator zgodzil sie wymienic wszystkie odpowietrzniki na nowe, innej marki.

Teraz bede moge spac spokojnie.

Ja mam 2 rozdzielacze tej firmy. Robiłem próbę ciśnieniowa i ni się nie stało.

Może jakiś wadliwy ten odpowietrznik.

To jakiś "chiński badziew" pomimo tego, że szczyci się być polską firmą, u mnie są mosiężne i takie polecam(foto) przy odpowietrzaniu sprawowały się bezproblemowo.

Dlaczego? wszystkie rozdzielacze takie posiadają? jakieś uzasadnienie?[/Quote]

Teraz po ich wymianie mam takie same jak na Twoim zdjeciu.

Jożisz!! Ludzie pomóżcie.

Właśnie jestem w połowie wątku o ocieplaniu podłogi perlitem. Czytam od 3 dni a tam jest "tylko" 91 stron :).

Choć w tym wątku z pewnością jest duuuuuuużo przydatnej wiedzy, to czy ktoś zaznajomiony z wątkiem mógłby wskazać, w którym miejscu można poczytać szczególnie aby złapać pryncypia zamoróbkowego zrobienia podłogówki??

Nie mam czasu czytać całego.... czytać da się tylko późnym wieczorem jak dzieciaki wreszcie polegną, pewnie nie jeden zna ten problem....

Albo gdzieś ktoś streścił główne zasady prawidłowej budowy własnej podłogówki?

Z góry dziekuję za powstrzymanie się od standardowych złośliwości, choć może i to jakoś zniosę byleby na czas temat rozkminić.

Na kilkadziesiąt sztuk zamontowanych rozdzielaczy tej firmy nie miałem ani jednego takiego przypadku, widocznie pech

Dla mnie to zaden pech, wrecz fart ze strzelil wlasnie wtedy gdy byl rozdzielacz przez fachowcow odpowietrzany.

Co by bylo gdyby strzelil pod moja i ich nieobecnosc.

asolt co moze byc przyczyna wysokiej delty gornego i dolnego zrodla?

Opory w pionach czy cos innego, skopany projekt, zapowietrzona podlogowka?

Pytam z ciekawosci u mnie jest jak najbardziej w porzadku.

Jożisz!! Ludzie pomóżcie.

Właśnie jestem w połowie wątku o ocieplaniu podłogi perlitem. Czytam od 3 dni a tam jest "tylko" 91 stron :).

Choć w tym wątku z pewnością jest duuuuuuużo przydatnej wiedzy, to czy ktoś zaznajomiony z wątkiem mógłby wskazać, w którym miejscu można poczytać szczególnie aby złapać pryncypia zamoróbkowego zrobienia podłogówki??

Nie mam czasu czytać całego.... czytać da się tylko późnym wieczorem jak dzieciaki wreszcie polegną, pewnie nie jeden zna ten problem....

Albo gdzieś ktoś streścił główne zasady prawidłowej budowy własnej podłogówki?

Z góry dziekuję za powstrzymanie się od standardowych złośliwości, choć może i to jakoś zniosę byleby na czas temat rozkminić.

No dobra, może być nawet złośliwie :). Byle by ktoś pomógł ogarnąć temat szybciej niż miesiąc czytania tego wątku.