strusp 12.09.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Użyj sypkiego i leciutkiego materiału, takiego jak perlit. Tylko delikatnie, bo jak będziesz machał, to go będziesz miał wszędzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 30.09.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Jak by był ktoś zainteresowany to mam do odsprzedania 11 worków perlitu, taker do podłogówki i około 3000szt klipsów do niego w rozsądnych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 30.09.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 panowie, końcem czerwca miałem robione wylewki. Nie mam jeszcze ogrzewania a płytkarz rozpoczął układanie płytek. Nie zdążyłem wygrzać wylewki. Kocioł gazowy mam zamiar zamontować w połowie października. Co mam teraz robić. Czy ułożone i zafugowane płytki są przeciwwskazaniem do procesu wygrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.09.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 panowie, końcem czerwca miałem robione wylewki. Nie mam jeszcze ogrzewania a płytkarz rozpoczął układanie płytek. Nie zdążyłem wygrzać wylewki. Kocioł gazowy mam zamiar zamontować w połowie października. Co mam teraz robić. Czy ułożone i zafugowane płytki są przeciwwskazaniem do procesu wygrzewania? Są, miałem taki przypadek, płytki ułozone na wylewce która schła naturalnie ok 6 m-cy, po rozpoczęciu ogrzewania wszystkie płytki odpadły po 2-3 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 30.09.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Są, miałem taki przypadek, płytki ułozone na wylewce która schła naturalnie ok 6 m-cy, po rozpoczęciu ogrzewania wszystkie płytki odpadły po 2-3 dniach. czyli co robić? nie fugować? nie grzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.09.2016 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 czyli co robić? nie fugować? nie grzać ? Na pewno nie fugowac i wstrzymac układanie płytek, a czy grzac??, warto sprawdzic poziom wilgotnosci wylewki i i o d tego uzaleznic wygrzewanie lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 30.09.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Na pewno nie fugowac i wstrzymac układanie płytek, a czy grzac??, warto sprawdzic poziom wilgotnosci wylewki i i o d tego uzaleznic wygrzewanie lub nie Układania nie wstrzymam..nie będą fugował. A czy można w ogóle pominąć proces wygrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.09.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Ja nie wygrzewałem i nic nie odpadło. Może to kwestia kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 30.09.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Ja nie wygrzewałem i nic nie odpadło. Może to kwestia kleju. klej użyty do płytek to Mapei keraflex extra s1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.09.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Niestety nie powiem ci jaki ja używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 30.09.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 No to mam problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 30.09.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Są, miałem taki przypadek, płytki ułozone na wylewce która schła naturalnie ok 6 m-cy, po rozpoczęciu ogrzewania wszystkie płytki odpadły po 2-3 dniach. Podaj powody dlaczego płytki odpadły. Jak to sprawdziłeś? Czy wszystko inne było na pewno ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.10.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 ja miałem wylewki w marcu, we wrześniu poszły kafle, ostatniego października odpalona kotłownia, od niskiej temp zacząłem grzać, co dzień po trochu w górę, jakie temp nie pamiętam, hydraulik tak polecił, pięć lat i wszystko OK, prawie wszędzie podłogówka i kafle, nawet podobno takie trudne 20x100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 01.10.2016 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 prawie wszędzie podłogówka i kafle, nawet podobno takie trudne 20x100 Trudne to są takie 100x300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorzal4 02.10.2016 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witam. Panowie proszę o poradę odnośnie mojej instalacji grzewczej.Pietro na samych grzejnikach z osobnym rozdzielaczem i pompą oraz parter, na którym posiadam rozdzielacz z pompą mieszającą na 5 sekcji. Chce na nim puscic 3 grzejniki oraz 2 obiegi podlogowki (6 m kw i 15 m kw). Oczywiście zaopatrzyłem się w zawory rtl montowane na powrotach podłogowek. I pytanie: czy błędem bylo zakupienie pompy mieszającej czy wszystko będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.10.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witam. Panowie proszę o poradę odnośnie mojej instalacji grzewczej. Pietro na samych grzejnikach z osobnym rozdzielaczem i pompą oraz parter, na którym posiadam rozdzielacz z pompą mieszającą na 5 sekcji. Chce na nim puscic 3 grzejniki oraz 2 obiegi podlogowki (6 m kw i 15 m kw). Oczywiście zaopatrzyłem się w zawory rtl montowane na powrotach podłogowek. I pytanie: czy błędem bylo zakupienie pompy mieszającej czy wszystko będzie ok? Błędem sa grzejniki ścienne a już kosmicznym błędem instalacja mieszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 02.10.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 (edytowane) Błędem sa grzejniki ścienne a już kosmicznym błędem instalacja mieszana. Jak zwykle odpowiedź merytoryczna, pomocna i na temat. Czasami lepiej w ogóle się nie odzywać Witam. Panowie proszę o poradę odnośnie mojej instalacji grzewczej. Pietro na samych grzejnikach z osobnym rozdzielaczem i pompą oraz parter, na którym posiadam rozdzielacz z pompą mieszającą na 5 sekcji. Chce na nim puscic 3 grzejniki oraz 2 obiegi podlogowki (6 m kw i 15 m kw). Oczywiście zaopatrzyłem się w zawory rtl montowane na powrotach podłogowek. I pytanie: czy błędem bylo zakupienie pompy mieszającej czy wszystko będzie ok? Powiedz jaki piec i czym grzejesz (paliwo stałe, gaz, coś innego)? Domyślam się, że piec na paliwo stałe na którym masz 60 stopni? Mi hydraulik powiedział, że rtl to trochę lipa i nie zdaje to już egzaminu w nowych instalacjach, ale działa. A pompa musi być, w przypadku kiedy druga pompa działa tylko do rozdzielacza od pietra ( o ile dobrze rozumiem). Da się to zmontować tak, aby opędzić to jedną pompą, ale to zależy od schematu instalacji. Sprawa zależy od tego jak jest umieszczona ta pompa od rozdzielacza piętra ( bo wtedy to druga pompa może być potrzebna lub nie). Przydałby się jakiś schemat, albo więcej szczegółów. Zobacz tu masz tylko przykład jak zrobic bez rtl podłogówkę z grzejnikami http://termomik.pl/35-rozdzielacz-dwufunkcyjny-mieszajacy-pompa-alpha Edytowane 2 Października 2016 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorzal4 02.10.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Instalacja jest dopiero na etapie montażu. Wszystko ma ogrzewać piec na ekogroszek.Co do drugiej pompy to nurtuje mnie pytanie czy ma pędzić wodę na całym systemie czy zamontować ja gdzieś na pionie piętra? Czy przy rozdzielaczu na piętrze?Przy rozdzielaczu na parterze mam zawór mieszający esbe vta370/vta570 działający w zakresie temperatur do 65 stopni. Dobrze rozumiem, że nie pozwoli on aby moje grzejniki na tym rozdzielaczu dostały wodę cieplejszą niż te 65 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 02.10.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 panowie, końcem czerwca miałem robione wylewki. Nie mam jeszcze ogrzewania a płytkarz rozpoczął układanie płytek. Nie zdążyłem wygrzać wylewki. Kocioł gazowy mam zamiar zamontować w połowie października. Co mam teraz robić. Czy ułożone i zafugowane płytki są przeciwwskazaniem do procesu wygrzewania? Panowie, opiszcie swoje doswiadczenia w tym temacie. Njabardziej interesują mnie wypowiedzi osób które nie wygrzewaly lub wygrzewaly po ułożeniu plytek i czy działo się złego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.10.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Wszystko ma ogrzewać piec na ekogroszek. No to można było przewidzieć po wypowiedzi,po grzejnikach i po instalacji mieszanej Całość podlogowki to na pewno żyły wodne,konieczność kladzenia wszędzie kafli,szkodliwa dla zdrowia i tym podobne bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts