asolt 01.03.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Dobiegi mam zaizolowane otulina 6mm. Na poddaszu Wylewki mam 6cm a w jednym pomieszczeniu 5.5 cm . Po całości siatka zbrojeniowa. Na razie wszystko ok... I nie powinno sie to zmienic, wylewkarz sie za bardzo asekuruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 18.03.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Wczoraj odpaliłem kocioł i włączyłem program wygrzewania jastrychu. Czy tak powinny wygladac wskazania na rotametrach? Czy one czasem nie sa zapowietrzone czy cos w tym stylu? druga sprawa wczoraj także podłączali mi wode i wchodzili z nia do domu i zauwazyłem taka duża plame wilgoci i wlasnie nie wiem czy to moze byc od przylacza czy moze od rozdzielacza co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.03.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Przepływ na rotamerach jest. Co do plamy to ciężko stwierdzić. Spytaj hydraulika, może mieli wyciek i go zatamowali.Sprawdź jakie masz ciśnienie w układzie. Jeśli spada to może faktycznie masz problem. Najważnaiejsze by się plama na posadzce nie powiększała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.03.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Wczoraj odpaliłem kocioł i włączyłem program wygrzewania jastrychu. Czy tak powinny wygladac wskazania na rotametrach? Czy one czasem nie sa zapowietrzone czy cos w tym stylu? [ATTACH=CONFIG]384393[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]384394[/ATTACH] druga sprawa wczoraj także podłączali mi wode i wchodzili z nia do domu i zauwazyłem taka duża plame wilgoci i wlasnie nie wiem czy to moze byc od przylacza czy moze od rozdzielacza co sadzicie? [ATTACH=CONFIG]384395[/ATTACH] To miałeś jednego dnia wszystko? Nie czaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 19.03.2017 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 To miałeś jednego dnia wszystko? Nie czaję. no a co w tym dziwnego? Kocioł już wisiał jakiś czas w czwartek było uruchomienie a wczoraj wieczorem podjechalem ustawic program wygrzewania a w dzien te mózgi robili przyłącze wody. Na szczescie kolega mial racje - po calej nocy grzania podlogowka plama wokol rozdzielacza praktycznie zniknela ale ladnie musialo im wylac skoro jeszcze przeszlo przez sciane do wc obok... I nawet takie gn.. nic nie wspomna o tym a czlowiek sie martwi... Ale z ta podlogowka to chyba prawda - niecala noc grzania na 25 stopni na termometrach ok 13 ale odczuwalnie o wiele lepiej Musze sie dzisiaj przyjrzec tym rotametrom bo jak dla mnie dziwnie one wygladaja ale jak sprawdzalem reka to wszystkie petle grzeja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.03.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Przecież normalnie wyglądają i wszędzie masz przepływy, to czemu sie chcesz przyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 19.03.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 a to takie "zaparowanie" jest ok? a przeplyw odczytuje z poziomu wody tak? jak sie tym regulowalo zdejmowalem ten czerwony kapturek i wtedy moglem chyba pokrecic nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.03.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 kręcisz tym szklanym a przepływ odczytujesz z poziomu pływaka a nie z poziomu cieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 19.03.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 kręcisz tym szklanym a przepływ odczytujesz z poziomu pływaka a nie z poziomu cieczy. aha to chyba dobrze bo wszedzie mam rowny przeplyw ale dzisiaj wlasnie krecilem tym szklanym w jednym czy drugim i nic sie nie dzialo dopiero jak wkrecilem na maksa to ta sprezynka szla do gory czy 0 przeplywu, to samo jak krecilem dolnymi zaworami - tak powinno byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.03.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Dolne to zostaw w spokoju. Odkręć na maksa i nie dotykaj. Rotametry niestety nie są zbyt precyzyjnymi ustrojstwami. Musisz wyczuć moment w którym zaczynają reagować. A wtedy wystarczy 1/5 obrotu i przepływ może się znacznie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 20.03.2017 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 ...Rotametry niestety nie są zbyt precyzyjnymi ustrojstwami. Musisz wyczuć moment w którym zaczynają reagować. A wtedy wystarczy 1/5 obrotu i przepływ może się znacznie zmienić. Wszystko zależy od jakości i zakresu działania rotametru. Znacznie lepsze w regulacji są z zakresem około 0 - 2,5 l/min lub jeszcze lepiej 0,6 - 2,4 l/min - ruch dla zmiany przypływu jest trochę większy i tym samym wygodniejszy i bardziej precyzyjny do nastawy. Max. przepływ na poziomie do 2,5 l/min też zazwyczaj wystarcza dla większości przypadków w budownictwie jednorodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 11.04.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam wszystkich od dłuższego czasu czytam temat i zapisuje co istotniejsze bo w natłoku informacji moglo by mi umknąć coś ważnego, dzięki temu forum udało mi się uniknąć wielu błędów podczas budowy. Temat podłogówki zbliża się wielkimi krokami więc zerkam po budowach w mojej skromnej okolicy, pytam jak uniknąć błędów jednak moja wiedza wyciągnięta z forum nie odbiega od wiedzy lokalnych instalatorów nie będę ich cytować wstawię dwa zdjęcia które mówią same za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.04.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam wszystkich od dłuższego czasu czytam temat i zapisuje co istotniejsze bo w natłoku informacji moglo by mi umknąć coś ważnego, dzięki temu forum udało mi się uniknąć wielu błędów podczas budowy. Temat podłogówki zbliża się wielkimi krokami więc zerkam po budowach w mojej skromnej okolicy, pytam jak uniknąć błędów jednak moja wiedza wyciągnięta z forum nie odbiega od wiedzy lokalnych instalatorów nie będę ich cytować wstawię dwa zdjęcia które mówią same za siebie. [ATTACH=CONFIG]386427[/ATTACH] Wstawiłeś jedno zdjęcie, bardzo oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 11.04.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Drugie nie chce wejść to zbliżenie rurki wiązane drutem do zbrojenia, lokalny hydraulik do 15ej w fabryce mebli po 15ej magik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.04.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 a co to "zbrojenie" ma dać pod rurkami? to niczemu nie słuzy, a koszt znaczny, 100x taniej były by spinki do rurek. Zbrojenie musi być w betonie, a nie pod nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 11.04.2017 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Temat podłogówki zbliża się wielkimi krokami więc zerkam po budowach w mojej skromnej okolicy, pytam jak uniknąć błędów jednak moja wiedza wyciągnięta z forum nie odbiega od wiedzy lokalnych instalatorów nie będę ich cytować wstawię dwa zdjęcia które mówią same za siebie. [ATTACH=CONFIG]386427[/ATTACH] No takich fachofcuf to raczej do siebie nie bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 12.04.2017 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Witam wszystkich od dłuższego czasu czytam temat i zapisuje co istotniejsze bo w natłoku informacji moglo by mi umknąć coś ważnego, dzięki temu forum udało mi się uniknąć wielu błędów podczas budowy. Temat podłogówki zbliża się wielkimi krokami więc zerkam po budowach w mojej skromnej okolicy, pytam jak uniknąć błędów jednak moja wiedza wyciągnięta z forum nie odbiega od wiedzy lokalnych instalatorów nie będę ich cytować wstawię dwa zdjęcia które mówią same za siebie. [ATTACH=CONFIG]386427[/ATTACH] Zbrojenie powinno być nad rurkami. A gdzie folia pod rurkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 12.04.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 [ATTACH=CONFIG]386427[/ATTACH] Ciągle się zadziwiam ... kreatywnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 12.04.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Z pomocą forum podłogówke zrobię sam jak zresztą wiele rzeczy na budowie, kasa zostanie w kieszeni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 13.04.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Cześć, Kupiłem taką szafkę podtynkową do rozdzielacza https://sklepekogrzanie.pl/szafka-podtynkowa-do-rozdzielacza-6-9-sekcji-tece-duplikat-1-1678.html Pytanie do którego poziomu powinien sięgać beton posadzki? Czy ta dolna część/maskownica powinna być nad podłogą czy przykryta betonem? jak ustawić zaznaczony wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts